Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

NYATI Safari blogg

Här kan du följa med i vad som händer på NYATI Safari Lodge i Sydafrika och här på NYATI Safari. Bloggen är tänkt som en informell kanal där vi berättar mer ingående om olika aspekter och ger information som kanske inte går fram i vår mer officiella kommunikation. Vi arbetar konstant med att utveckla vårt safarikoncept och tar gärna emot både ris och ros, så att vi kan se till att alla våra gäster alltid kan förvänta sig den bästa safariupplevelsen hos NYATI!

Restauranger i Kapstaden: Guide till Kapstadens bästa krogar

9. april 2024

Kapstaden blomstrar gastronomin och staden ses som ett kulinariskt centrum i landet. Här finns otaliga spännande restauranger, och du får väldigt mycket för pengarna.
Vi ger dig tips på 7 bra restauranger i Kapstaden

Läs mer her

Familiens store drøm gik i opfyldelse

27 september 2023

”Att åka till Afrika på safari har alltid varit en av pappas största önskningar. Och det blev en familjedröm som gick i uppfyllelse för oss allihop”, berättar Lise.

Läs mer her

Ett fantastiskt möte med elefanter

Airview of NYATI Cheetah Camp
Airview of NYATI Cheetah Camp

24 augusti 2023

Den danska ägda lodgen Nyati i Sydafrika firar för närvarande sitt 25-årsjubileum. Paret Jørgen och Lisbeth Nielsen är redo för ytterligare 25 år i Sydafrika.

Läs mer her

Ett fantastiskt möte med elefanter

12. juli 2023

Lisbeth Søderberg fick en upplevelse av de stora när de var på bush walk med en skicklig ranger från NYATI Safari

Läs mer her

8 populære oplevelser i Cape Town

12 augusti 2022

Kapstaden är ett ymnighetshorn av upplevelser och vi har valt 8 här, som vi själva tycker är helt extraordinära. Vi står förresten alltid redo med goda råd om vad du ska besöka när du är i Sydafrika.

Läs mer om 8 upplevelser i Kapstaden här

Guide till Taffelberget

29 juli 2022

Taffelberget vid Kapstaden är något väldigt speciellt och bör ses när du besöker denna vackra stad. Med en platå på 3 km som tornar upp sig mer än 1 000 meter över staden är berget också svårt att undvika att upptäcka.

Läs mer om Taffelberget här

Botswanas fantastiska elefanter

Elephant matriarch cow leading a herd in South Africa
Elephant matriarch cow leading a herd in South Africa

15. juli 2022

Chobe National Park är framför allt känt för att ha Afrikas största koncentration av elefanter, med ett bestånd på uppskattningsvis 85 000 djur. 

Läs mer om Chobe nationalpark här

The Big Five – varifrån kommer uttrycket?

29. juni 2022

Du har säkert hört uttrycket förr och kanske undrat hur det egentligen uppstod. ”The Big Five” är en gammal jaktbeteckning som syftar på de fem djurarter som är svårast att fälla och farligast att jaga.

Läs mer om The Big Five här

Safari till fots

16. juni 2022

Tänk dig att du vandrar genom bushen och det plötsligt dyker upp en elefant i horisonten. På safari till fots kommer du att känna hur pulsen stiger när Afrikas vilda djur rusar förbi i synfältet eller står precis i närheten.

Läs mer om Safari till fots här

Glamping i Sydafrika

Elephant matriarch cow leading a herd in South Africa
Elephant matriarch cow leading a herd in South Africa

25. maj 2022

På glamping på Nyati Safari Lodge bor du i något av våra exklusiva Rhino-tält med rinnande vatten, riktiga sängar och moderna bekvämligheter. Taket och väggarna är gjorda av kraftig tältduk som låter naturens egna ljud tränga in, så här får du en maximal safariupplevelse.

Läs mer om Glamping i Sydafrika här

Stadsdelarna du måste uppleva i Kapstaden

Enjoy your meal at the terrace in front of Victoria & Alfred Hotel in Cape Town
Enjoy your meal at the terrace in front of Victoria & Alfred Hotel in Cape Town

11. maj 2022

Det finns mycket att se och uppleva i Kapstaden, som erbjuder ett rikt utbud av natur, kultur, gastronomi och skönhet. Läs här där vi har samlat några av de bästa distrikten i Kapstaden.

Läs mer om Kapstaden här

Sydafrikas traditionsrika vinproduktion

Vineyards and mountains in Stellenbosch
Vineyards and mountains in Stellenbosch

26. april 2022

Sydafrikas specialitet är pinotage, landets egen blåa druva. Namnet kommer av att druvsorten är en unik mix av druvorna pinot noir och cinsault, som i Sydafrika kallas hermitage.

Läs mer om den traditionella vinproduktionen här

Res flera generationer tillsammans

13. april 2022

En safariresa är ett perfekt sätt att samla flera generationer utan att behöva oroa sig för att någon ska ha tråkigt. Den här typen av generationsresa bjuder på enastående upplevelser som inte går att jämföra med någonting hemma i Sverige.

Läs mer om den perfekta familjesemestern här

Fängelseön Robben Island

16. marts 2022

Ett besök på fängelseön Robben Island är en tankeväckande och helt unik upplevelse som du inte får missa om du besöker Kapstaden.

Läs mer om Robben Island här

En oförglömlig tågresa

4. marts 2022

En tågresa med exklusiva Rovos Rail är något som alla borde unna sig en gång i livet. Tiden tycks ta paus medan det exklusiva tåget sakta glider fram genom det fantastiska afrikanska landskapet. Ombord bor du i en privat svit med room service dygnet runt och all inclusive som inkluderar både de gastronomiska upplevelserna och alla drycker.

Läs mer om en oförglömlig tågresa i Sydafrika här

Sydafrika bjuder på alltihop

18. februari 2022

Oavsett vilken typ av upplevelser du helst vill ha på din semester kan du få dem i Sydafrika.

Sydafrika bjuder nämligen på en fantastisk blandning av storstadsupplevelser, badsemester, vinprovningar och safariupplevelser som överträffar de vildaste drömmar.

Läs mer om fantastiska Sydafrika här

Kom den afrikanska elefanten inpå livet

10. Februari 2022

Kom helt nära inpå den afrikanska elefanten på safari i Botswanas Chobe National Park. Med ett elefantbestånd på ungefär 85 000 djur är det praktiskt taget garanterat att du lyckas ta det perfekta fotot.

Läs mer om elefanterna i Chobe National Park här

Victoria Falls – storslagen naturupplevelse

10. Januari 2022

Som ett av världens sju naturliga underverk är Victoria Falls en storslagen naturupplevelse utan like. Här möter du naturens mäktiga krafter i det öronbedövande dånet från de vackra vattenfallen.

Läs mer om Victoria Falls här

Safariresan du aldrig glömmer

1. December 2021

När du åker på safari i Sydafrika kan du räkna med att uppleva ett minst sagt enastående djurliv. Du har goda chanser att kunna pricka av The Big 5 på listan över ”saker man måste se innan man dör” – alltså elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Häftigare blir det knappt!

Läs mer om safari i Sydafrika här

Maxa upplevelsen – Sydafrika, Botswana & Zimbabwe

17. november 2021

När du väljer att kombinera din semester i Sydafrika med Botswana och Zimbabwe får du det optimala semesterpaketet. I det här inlägget kan du läsa om vad som gör Botswana unikt och hur du kan sätta ihop din resa så att du både får världens bästa safariupplevelser och upplever ett av världens vackraste vattenfall.

Läs mer om Botswana här

Antiloperna i Afrika

14. november 2021

Antiloper har en mycket viktig plats i den afrikanska naturen och kulturen, och i Sydafrika är de ett av de tre nationaldjuren. De är snabba och uthålliga, viket också har lett till att ”antiloperna” är smeknamnet på det sydafrikanska rugbylandslaget.

Läs mer om de afrikanska antiloperna här

Vegan i Sydafrika

9. november 2021

Det går knappt att tänka sig något annat land där det är enklare att vara vegan än i Sydafrika! Är du vegetarian eller vegan kommer du definitivt inte att gå hungrig här. Landet erbjuder nämligen en mängd spännande kulinariska upplevelser baserade på veganska råvaror.

Läs mer om det veganska köket här

Seder och bruk i Sydafrika

6. november 2021

Sydafrika har inte bara en vacker och storslagen natur utan också en rik och spännande kultur med unika traditioner och seder. 

Läs mer om de sydafrikanska sederna här

Bobotie – Sydafrikas nationalrätt

28. oktober 2021

Det finns många anledningar att besöka Sydafrika. Utöver den storslagna naturen är det afrikanska köket också en stor upplevelse. Framför allt ska du inte missa den sydafrikanska rätten bobotie.

Läs mer om Bobotie här

Fototips för safariresan

Photographing wildlife in South Africa

19. oktober 2021

Om du vill få tips på hur du tar bra bilder på safarin ska du läsa det här blogginlägget. Vi har samlat några råd som hjälper dig att ta riktigt bra foton på safarituren.

Här hittar du våra fototips

Extra fördelar med en guidad safaritur

13 oktober 2021

På en guidad tur har du större chans att se intressanta djur tack vare guidens förmåga att tolka djurens spår. Du kommer närmare djuren, och guidens berättelser och information kan göra upplevelsen rikare och mer levande och ge en unik inblick i djurlivet.

Läs mer här

Afrikas insats för miljön – förbud mot plastpåsar

8 oktober 2021

För att minska plastkonsumtionen har världsländer, inklusive flera länder i Afrika, valt att förbjuda användning av plastpåsar. Faktum är att Afrika går före i plastförbudet och ligger långt före många europeiska länder.

Läs mer här

Upplevelserna du måste testa på Zanzibar

30 september 2021

Ön Zanzibar, som ligger förhållandevis isolerat mitt i Indiska oceanen, är känd för sina kritvita stränder, det azurblå havet, palmerna och mycket annat som för tankarna till avkoppling och fruktiga drinkar. Men ön bjuder på mycket mer än så.

Läs mer här

Vädret i Sydafrika

23 september 2021

Vilken årstid som passar bäst varierar alltså från person till person. Men en sak som är värd att tänka på är att Sydafrika har motsatta årstider mot oss i Sverige. När det är sommar här är det vinter där – och omvänt.

Läs mer här

Historien bakom Sydafrikas kvinnodag

14 september 2021

Kvinnodagen firas i Sydafrika den 9 augusti. Dagen är en helgdag och firandet består bland annat i olika evenemang och tal runt om i landet.

Läs mer här

Sevärdheter i Sydafrika

26 augusti 2021

Sydafrika är alltid värt ett besök!

Sydafrika är inte bara ett perfekt resmål för alla som vill åka på safari – landet bjuder också på en mängd spännande upplevelser som man inte hittar någon annanstans. En resa till Sydafrika kan vara mycket mer utöver safari: ett besök i Kapstaden, en tur längs Garden Route och unika naturupplevelser.

Läs mer här

Vad äter man i Afrika?

20 augusti 2021

Det sydafrikanska köket kallas ofta för regnbågsköket. Här samsas influenser från en mängd olika mattraditioner och maten är rik på smaknyanser.

Läs mer här

Går det att kombinera safari och badsemester?

8 augusti 2021

Det finns knappt någon bättre kombination än safari och badsemester. Med det upplägget får du helt enkelt allt: unika djurupplevelser och fullständig avkoppling på kritvita sandstränder, där snorkling och dykning hör till de dagliga aktiviteterna. Kombinera din safariresa med antingen Zanzibar eller Mauritius. Vi garanterar att det blir en semester du aldrig glömmer.

Läs mer här

Sydafrikas flagga – vad symboliserar den?

15 juli 2021

När den sydafrikanska flaggan offentliggjordes 1994 var designen faktiskt bara tänkt att vara tillfällig. Den valdes som nationalflagga på prov och var från början tänkt att användas under en femårsperiod.

Läs mer här

Vilka språk talar man i Sydafrika?

1 juli 2021

Även om det bara är runt 10 procent av befolkningen som har engelska som första språk behöver du inte vara rädd för att inte kunna kommunicera med sydafrikanerna när du besöker landet.

Läs mer här

Lesotho – känt som kungariket i himlen

27 maj 2021

Kungariket Lesotho är ett vackert land som ligger insprängt som en enklav i Sydafrika och som bjuder på äventyrliga möten, hänförande vyer och fantastiska naturupplevelser. Landet, som till ytan är ungefär lika stort som Belgien, ligger i bergskedjan Drakensberg som löper genom Sydafrika. 

Läs mer här

Jultraditioner i Sydafrika

December 21, 2020

Om du drömmer om att åka på semester till Afrika en jul kan vi varmt rekommendera Sydafrika. När det är snö och regn hemma i Sverige i december har sydafrikanerna höga temperaturer, för där är det sommar från november till mars. Boka en resa till Sydafrika och få ett avbrott i de kalla och mörka vintermånaderna.

Läs mer här

Panoramarutten och Blyde River Canyon

December 1, 2020

Blyde River Canyon är utan tvekan en av de mest vidunderliga platserna man kan uppleva i Sydafrika. Här har floden Blyde River skapat en storslagen ravin genom de vackra bergen. Utsikten har inspirerat otaliga konstnärer, som försökt fånga den alldeles speciella känsla som Blyde River Canyon ger.

Läs mer här

Vanliga myter om Afrika

November 11, 2020

En av de vanligaste vanföreställningarna om Afrika är att det är ett land. De flesta vet att Afrika är en kontinent som består av en mängd länder, men trots det har många någon gång stött på föreställningen om ”landet Afrika”. Det finns dock flera andra myter eller felaktiga uppfattningar om Afrika.

Läs mer här

Sydafrikas mat

October 22, 2020

Sydafrika bjuder på en fantastiskt spännande matkultur. Tack vare landets rika historia och kulturella mångfald hittar du allt från internationella mattrender till lokala rätter och gastronomi på hög nivå. Oavsett vad du väljer kan du räkna med härliga matupplevelser på resan till Sydafrika.

Läs mer här

Boulders Beach: Möt de sydafrikanska pingvinerna

October 2, 2020

När du reser till Sydafrika är de afrikanska pingvinerna på Kaphalvön en upplevelse du inte får missa. De vackra pingvinerna lever på Boulders Beach utanför Simon’s Town – en av ett fåtal platser i världen där man kan se vilda pingviner på nära håll.

Läs mer här

Vinn en ryggsäck till din safariresa

September 14, 2020

Nu har du chansen att vinna en snygg ryggsäck som passar perfekt när du ska åka på safari med NYATI Safari. Ryggsäcken är idealisk när du ska gå på bushvandring eller om du deltar i NYATI Safari till fots. Packa väskan och gör dig redo att följa med på nya safariäventyr!

Läs mer här

Vilka stammar finns i Afrika?

August 25, 2020

Afrika är en stor kontinent med en stor kulturell mångfald. De afrikanska stamfolken är en viktig del av kontinentens rika kultur och något som du absolut bör uppleva om du reser till ett eller flera afrikanska länder.

Läs mer här

Dricks i Sydafrika? Här får du veta vad som gäller

August 7, 2020

Sydafrika är ett fantastiskt resmål. Men hur ska du egentligen göra med dricks i Sydafrika? I Sydafrika är det normalt att lämna dricks om man är nöjd med den service man fått. Här kan du läsa om när du ska ge dricks under resan.

Läs mer här

Lär känna eSwatini: Kungadömet som tidigare hette Swaziland

July 15, 2020

eSwatini är unikt. Det lilla landet är den enda afrikanska nationen med en enväldig kung och bjuder på en mängd intressanta sevärdheter och en spännande historia.

Läs mer här

Internet och wifi i Afrika

June 23, 2020

Många som planerar en upplevelserik Afrikaresa ställer sig frågan: finns det wifi i Afrika? Svaret är ja, det finns internet i Afrika, men signalen kan variera beroende på var du befinner dig. Du behöver inte ha något lokalt sim-kort för att logga in på wifi på hotell och restauranger.

Läs mer här

Hur är vädret på Zanzibar?

June 2, 2020

Det finns få platser i världen som kan mäta sig med Tanzanias vackra semesterö. Zanzibar är alltid värt att besöka, men när är egentligen bästa årstiden för att resa till den här vackra, spännande och unika ön?

Läs mer här

Victoria Falls: Därför ska du besöka de fantastiska vattenfallen

May 14, 2020

Victoria Falls ligger på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe och räknas som ett av världens sju underverk. Och de spektakulära fallen är minst sagt imponerande. Victoria Falls är 1,7 km brett och det högsta av de många fallen är svindlande 108 meter högt.

Läs mer här

Mat i Kapstaden: De bästa restaurangerna i Cape Town

April 22, 2020

Sydafrika är ett fascinerande land med storslagen natur, imponerande djurliv och safari i världsklass. Men inte nog med det – dessutom väntar en hel uppsjö av stora kulinariska upplevelser på besökarna, inte minst i Kapstaden.

Läs mer här

Stone Town på Zanzibar: Mycket att uppleva

March 31, 2020

Att besöka Stone Town, den gamla arabiska stadsdelen i Zanzibar stad, är som att stiga in i en annan tid. Många som besöker Zanzibar kommer hit för de vita sandstränderna och det azurblå havet, men Stone Town är också värt att besöka om du vill krydda semestern med fascinerande kultur och historia.

Läs mer här

Malaria i Sydafrika: Hur bör du göra för att skydda dig?

March 10, 2020

På NYATI Safari har vi många års erfarenhet av resor till Sydafrika. Vår härliga lodge ligger i vårt eget reservat i utkanten av den berömda nationalparken Kruger National Park. Vi får ofta frågor om malaria, om hur man ska skydda sig och om huruvida det är säkert att resa till Sydafrika.

Läs mer här

Safariordlista: Lär dig termerna och bli redo för safari

February 19, 2020

När du åker på safari med NYATI Safari ger du dig ut på en stor resa in i en fascinerande värld. Vi lever för safariresor och Afrikas storslagna natur. För att hjälpa dig förbereda dig inför resan har vi satt ihop en liten ordlista med uttryck som det kan vara bra att ha koll på innan du ger dig av.

Läs mer här

Afrikas farligaste djur

January 30, 2020

När du åker på safari i Sydafrika har du goda möjligheter att få se många av Afrikas vilda djur på nära håll, däribland The Big Five. Här kan du läsa om de farligaste djuren du kan stöta på under en safariresa till Afrika.

Läs mer här

Lejonets rytande – en reseberättelse

January 10, 2020

Det är alldeles tyst här ute i bushen. Ända tills mitt i natten då jag väcks av ett ljud som jag först undrar över. Efter några minuter går det upp för mig att det är ett lejon som ryter. Mer om det lite senare. Jag är på vandring i Sydafrika på en av våra populära resor.

Läs mer här

Kan man resa på safari med barn i Sydafrika?

December 19, 2019

Vi får ofta frågan om man kan ta med barn på en safari. Och vårt svar är att det kan man absolut. Det är både spännande och fascinerande för barn att få komma nära de vilda djuren och uppleva landskapet i bushen.

Läs mer här

NYHET: NYATI nu även i Dubai

November 27, 2019

På NYATI Safari arbetar vi hela tiden med att utveckla nya resmål och kombinationer så att vi kan erbjuda våra gäster de bästa upplevelserna i Afrika i samband med en lyxsafari på NYATI Safari Lodge. En nyhet är att du nu också kan välja att avsluta ditt safariäventyr med några avkopplande dagar vid Dubais vita sandstränder.

Läs mer här

NYATI-kväll med middag

November 5, 2019

Nu kan du anmäla dig till en magisk kväll på Asminderød Kro tillsammans med NYATI Safari den 14 november! Här kan du njuta av god mat och goda viner och få massor av inspiration till din nästa Afrikaresa. NYATI Safaris grundare Jørgen Nielsen hälsar välkomna, och därefter håller NYATIs medarbetare ett reseföredrag på cirka en timme, följt av middag med kulinariska upplevelser.

Läs mer här

Vinn lyxig vistelse på NYATI Safari Lodge

October 14, 2019

Drömmer du om att åka på safari i Sydafrika? Just nu kan du vinna en vistelse på NYATI Safari Lodge. Här får du ditt livs safariäventyr och bor på första parkett till Afrikas vilda djur. Vinnaren i tävlingen får sju nätter för två personer i River Bungalow med privat terrass mot Olifants River. Dessutom ingår alla måltider och drycker, stort safariprogram i vårt privata område i Krugerparken och transfer till och från flygplatsen.

Läs mer här

NYATI Safari firar 21 år i Sydafrika

September 25, 2019

Den 1 oktober 2019 är det precis 21 år sedan NYATI Safari Lodge slog upp sina portar för första gången. Året fram till öppningen hade varit hektiskt för Lisbeth och Jørgen Nielsen, som hade jobbat hårt för att få sin dröm att gå i uppfyllelse. Men när öppningsdagen kom var de glada och stolta över resultatet. Deras lilla safarilodge stod redo att ta emot de första 12 gästerna.

Läs mer här

Kapstaden – en guide

September 2, 2019

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad, och det populäraste turistmålet i södra Afrika. Det förstår man lätt när man för första gången ser denna miljonstad med sitt dramatiska läge vid foten av Taffelberget. Från bergets topp är utsikten över Atlanten och den vidsträckta False Bay helt enastående.

Läs mer här

Nya lyxtält på NYATI Safari Lodge

July 18, 2019

De senaste månaderna har vi haft mycket att stå i på NYATI Safari Lodge. Vi har nämligen förberett tre nya lyxtält. I början av juli blev de klara och står nu redo att emot en massa nya glada NYATI-gäster. NYATIs nya Rhino-tält ligger mitt emellan våra River Bungalows och Cheetah Camp.

Läs mer här

Kombinera safari med golfsemester

July 1, 2019

Sydafrika är internationellt ansett som ett av de bättre golfländerna i världen. Här finns 264 golfbanor, varav de flesta har hög kvalitet och håller internationell klass. Sydafrikas mångfaldiga geografi ger en svårslagen variation, och ingen golfbana är den andra lik.

Läs mer här

Fåglar i Sydafrika

June 12, 2019

Fågelbeståndet i Sydafrika är ett av världens mest varierade. En del av dessa fågelarter är endemiska, vilket innebär att de bara finns i Sydafrika. Utöver de inhemska arterna kan du också ha turen att få se några bekantskaper från våra breddgrader, som under vårt vinterhalvår beger sig ner hit.

Läs mer här

Försäkringar för din resa till Afrika

May 21, 2019

När du väljer att resa på safari i Afrika, är det i regel en mycket säker resa. Både själva resan och utflykterna sker under kontrollerade former och du ledsagas av erfarna och pålitliga guider/rangers. De ser till att du alltid befinner dig på säkerhetsavstånd från de vilda djuren. På alla resor rekommenderar vi dig ändå att ha en heltäckande reseförsäkring.

Läs mer här

Vinn två Lonely Planet-böcker om Sydafrika

April 26, 2019

Drömmer du om att åka på lyxsafari i Sydafrika och samtidigt passa på att uppleva en av världens vackraste storstäder, Kapstaden? Nu har du chansen att vinna två böcker från Lonely Planet så att du kan förbereda dig ordentligt inför resan. Delta i tävlingen genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Läs mer här

När ska man åka på safari?

April 10, 2019

Vi får ofta frågan vilken som är den bästa tiden på året att åka på safari i Afrika. Det korta svaret är att det går bra året om. Här har vi samlat lite information om klimat och väder, så att du lättare kan se vad du kan förvänta dig under de olika årstiderna.

Läs mer här

Guide till Stellenbosch och Vinlandet

March 21, 2019

Stellenbosch är huvudstad i det sydafrikanska Vinlandet och den äldsta europeiska bosättningen näst efter Kapstaden. Stellenbosch är en charmerande och stämningsfull stad med många välbevarade hus i klassisk Cape Dutch-stil. Här hittar du flera gourmetrestauranger, mysiga caféer och småbutiker.

Läs mer här

Packlista för safari i Afrika

March 1, 2019

Om du ska på safari i Sydafrika påverkas din packlista framför allt av under vilken årstid du reser och hur länge du planerar att vara hemifrån. Här har vi samlat en liten packlista med det mest nödvändiga att ta med när du ska göra en safariresa till Afrika.

Läs mer här

Den kompletta guiden till sevärdheter på Mauritius

February 11, 2019

På Mauritius kan du avsluta din NYATI-safari i ett tvättäkta semesterparadis med vackra sandstränder, kristallklart vatten, vajande palmer och en avslappnad atmosfär. Utöver de vykortsvackra stränderna bjuder ön på ett överflöd av upplevelser, enastående natur och en spännande historia.

Läs mer här

Maten på NYATI Safari Lodge

January 16, 2019

En lyxsafari med NYATI Safari bjuder inte bara på fantastisk Big 5-safari och storslagna naturupplevelser. Du får också göra en gastronomisk resa med fokus på lokala råvaror. När du bor på NYATI Safari Lodge eller NYATI Cheetah Camp är alla måltider och drycker inkluderade.

Läs mer här

Varför välja NYATI Safari för din Sydafrikaresa?

December 20, 2018

Drömmer du om att åka på safari i Afrika? I så fall känns det kanske svårt att välja mellan alla olika möjligheter. Vi vill gärna hjälpa dig en bit på väg och har därför samlat några bra skäl till varför du ska välja NYATI Safari som researrangör.

Läs mer här

The Small 5

November 30, 2018

Visste du att du förutom ”The Big 5” också kan ha turen att se ”The Small 5” på en safari i Kruger National Park? ”The Small 5" är samlingsnamnet för noshornsbagge, elefantnäbbmus, buffelvävare, leopardsköldpadda och myrlejon. Att det är just dessa fem djur som kallas ”The Small 5” beror inte minst på att djurens namn innehåller namnet på något av djuren i ”The Big 5”.

Läs mer här

Vinn en snygg resväska

November 12, 2018

I samband med att vi lanserar vår nya rundresa till de tre kungarikena Swaziland, Lesotho och Zululand anordnar vi en tävling där du kan vinna en snygg resväska. Vi tycker nämligen att semestern börjar redan när väskan ska packas. Resväskan från Delsey passar perfekt till din nästa Sydafrikaresa.

Läs mer här

Ny lyxsafari med all inclusive

October 15, 2018

Med anledning av NYATI Safaris 20-årsjubileum lanserar vi ett helt nytt koncept på NYATI Safari Lodge. Från sommaren 2019 är vistelsen all inclusive, dvs. både safariturer, alla måltider och all lokal dryck ingår i priset. Samtidigt utökar vi också vårt safariprogram till att omfatta två dagliga safariturer i öppna bilar i vårt privata Big 5-viltreservat.

Läs mer här

NYATI Safari firar 20-årsjubileum

September 25, 2018

Den 1 oktober 2018 är det 20 år sedan vi slog upp dörrarna till NYATI Safari Lodge och började sälja resor till Sydafrika. Därför höll vi en jubileumsmottagning för kunder och samarbetspartner. Vi vill tacka alla som tog sig tid att komma och hälsa på och gratulera oss till de 20 åren. Vi är verkligen glada över att så många ville fira jubileet tillsammans med oss.

Läs mer här

20 år i den sydafrikanska bushen

September 4, 2018

Afrika har en stark dragningskraft. Det blev tydligt även för Lisbeth och Jørgen Nielsen när de besökte Sydafrika för första gången på 1990-talet. De bestämde sig för att bygga en lodge där nere, och den 1 oktober 2018 är det 20 år sedan NYATI Safari Lodge slog upp sina dörrar för första gången. Men hur började drömmen om att bygga en egen safarilodge i Sydafrika?

Läs mer här

En pratstund med några NYATI-gäster

August 1, 2018

På NYATI Safari är vi mycket måna om att ge en bra och personlig service. Därför blir vi alltid väldigt glada när våra trogna kunder väljer att resa med oss flera gånger. Vi har träffat några entusiastiska NYATI-gäster för ett litet samtal om vad som är så speciellt med NYATI Safari Lodge och vad som får dem att återvända till våra lodger i Sydafrika om och om igen.

Läs mer här

Vad är Black Mambas?

July 3, 2018

Black Mambas är en antitjuvjaktsenhet som uteslutande består av kvinnor från byarna runt Kruger National Park. Gruppen är den första i världen i sitt slag och började som ett litet projekt där ett fåtal handplockade kvinnor intensivutbildades. På bara några år har styrkan blivit så stor att den nu täcker hela Balule-delen av Greater Kruger National Park, det område där NYATI har sin mark.

Läs mer här

Vinn en kikare till din nästa safariresa

June 6, 2018

Just nu har du chansen att vinna en professionell kikare – något du knappt klarar dig utan om du ska åka på safari med NYATI och uppleva Big 5 på nära håll. Tävlingen anordnas på vår Facebooksida. För att delta berättar du bara vad du helst vill se med din nya kikare och vem du vill dela upplevelsen med.

Läs mer här

Omdömen på Trustpilot

May 9, 2018

I samarbete med Trustpilot samlar vi på NYATI Safari in omdömen från gäster som har rest med oss till någon av våra lodger i Sydafrika. Vi är jätteglada att så många redan har varit inne och recenserat oss.

Läs mer här

Se ”The Big 10” på NYATIs område

April 26, 2018

NYATIs område är en av få platser i Sydafrika där det nu går att se ”The Big 10”. Sedan vi utökade vårt viltreservat och tog bort stängslen till Krugerparken 2017 har vi fått en stor koncentration av vilda djur.

Läs mer här

NYATI håller reseföredrag på Fyn och på Jylland

March 28, 2018

Vi på NYATI Safari är glada över det stora intresset för våra populära reseföredrag. Efter många förfrågningar från våra kunder på Fyn och Jylland gör vi därför en tur runt i Danmark och håller gratis reseföredrag i april. Du kan träffa oss på Restaurant PASFALL i Odense, Gl. Skovridergaard i Silkeborg och Best Western Scheelsminde i Aalborg.

Läs mer här

Nyhet: Nordisk safari

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

March 9, 2018

NYATI Safari har inlett ett spännande samarbete med Nordens största safaripark Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge. På så sätt kan vi bidra till deras viktiga arbete med att bevara vilda djurarter här i Norden, bland annat de hotade och ytterst sällsynta europeiska bisonoxarna.

Läs mer här

NYATI Safari på Ferie For Alle-mässan

NYATI Safari at the travel fair in Herning

February 13, 2018

Vi finns med på resemässan Ferie For Alle i Herning helgen den 23–25 februari 2018, där du hittar oss i monter G5657. Vi hoppas att många både nya och gamla NYATI-kunder kommer förbi och hälsar på oss . Samtidigt ser vi fram emot att möta en massa blivande NYATI-kunder och berätta om våra lyxiga safarilodger i Sydafrika.

Läs mer här

Vinnare i Big 5-tävlingen

The winning photo from NYATI Safari Big 5 competition

January 10, 2018

Nu har vi utsett vinnaren i vår Big 5-tävling. Vinnaren drogs bland de 10 bilder som fått flest gillamarkeringar på vår Facebooksida. Den lyckliga vinnaren blev Hanne Kirk, som bidrog med den här fantastiska bilden av en elefant som tar sig ett härligt bad.

Läs mer här

NYATI-artiklar i Jyllandsposten

Articles from NYATI Safari Lodge

December 15, 2017

På NYATI Safari Lodge har vi haft besök av en journalist från Jyllandsposten, och det har resulterat i fyra fina artiklar. Här kan du läsa om hans upplevelser i Sydafrika på sensommaren 2017, då han bland annat hann med vår lyxsafari, safari till fots, några av våra utflykter och ett besök i en av världens vackraste storstäder, Kapstaden. Observera att artiklarna är på danska.

Läs mer här

Vinn en veckas lyxvistelse för två på NYATI Safari Lodge!

2017 competition - win a stay at NYATI Safari Lodge

November 24, 2017

Nu har du chansen att komma iväg på ditt livs safariäventyr med NYATI Safari och bo på första parkett mitt bland Afrikas vilda djur! Vi har blivit en del av Sydafrikas berömda Kruger National Park, och det firar vi genom att lotta ut en veckas lyxvistelse för två i egen River Bungalow med privat terrass. Alla måltider är inkluderade och håller en hög kulinarisk nivå. Dessutom ingår exklusiva Big 5-safariupplevelser i vår privata del av nationalparken.

Läs mer här

Nytt spa på NYATI Safari Lodge

October 30, 2017

Nu står vårt nya NYATI Bush Spa klart och öppnade nyligen på NYATI Safari Lodge. Här finns två separata behandlingsrum och utmärkta möjligheter att koppla av och bli lite extra ompysslad mellan de många utflykterna. Du kan välja mellan en mängd olika behandlingar.

Läs mer här

NYATI har ny hemsida

NYATI Safari new homepage

July 31, 2017

Vi gjorde det! Vi har gått live med vår nya hemsida. Ny design, fler bilder, fler resor, mer information och fler resetips. Vi har jobbat med sidan hela våren och är väldigt nöjda med resultatet. Vi hoppas att våra gäster ska gilla den lika mycket som vi.

Läs mer här

NYATI Safari nu också till fots

July 21, 2017

Kombinera ditt safariäventyr på NYATI Safari Lodge med en unik safariupplevelse till fots genom NYATIs eget Big 5-reservat vid Kruger National Park. Det är en safarivandring med fantastiska natur- och djurupplevelser, där du övernattar i två olika mobila tältläger längs vägen.

Läs mer här

Tripadvisors Certificate of Excellence

NYATI get Tripadvisors Certificate of Excellence

July 14, 2017

Vi är glada och stolta över att vi har fått Tripadvisors Certificate of Excellence. Det går till företag som har en har en hög popularitet på minst 4 av 5 bubblor under en period på 12 månader.

Läs mer här

Fler djur och Big 5 på NYATIs mark

Elephant matriarch cow leading a herd in South Africa

June 21, 2017

Vi har precis utökat vårt eget viltreservat till 10 000 hektar – tillräckligt för att kunna rymma Sydafrikas farligaste rovdjur. Det innebär att du nu kan ha turen att se ”The Big 5”, dvs lejon, noshörning, buffel, leopard och elefant tillsammans med många andra vilda djur utanför NYATI Safaris lodger.

Läs mer här

Sydafrikaafton med ”Zindsi” Mandela

South African night with NYATI Safari

March 24, 2017

NYATI Safari vill bjuda in dig till en magisk Sydafrikakväll på Asminderød Kro!

Njut av god mat, vin och inspiration och hör Sydafrikas berömda ambassadör i Danmark, Nelson Mandelas dotter Zindziswa "Zindsi" Mandela, berätta om sitt hemland. NYATI Safaris ägare Jørgen Nielsen hälsar er välkomna. Därefter hålls ett föredrag på ca 1 timme, följt av middag med kulinariska upplevelser från Sydafrika och vår egen NYATI Safari Lodge.

Läs mer här

NYATI Safari får utmärkelsen Børsen Gazelle 2016

NYATI Safari get Børsen Gazelle prize 2016

December 1, 2016

Vi är så stolta över att NYATI fått utmärkelsen Børsen Gazelle 2016 – och det är ju tack vare alla er som älskar att resa med oss. Här är vi på prisceremonin.

Läs mer här

NYATI nu också på Zanzibar

April 12, 2016

1998 öppnade NYATI Safari Lodge för första gången dörren för våra gäster i det härliga Sydafrika. Sedan dess har över 35 000 danskar upplevt Sydafrika på första parkett med NYATI Safari. Med 18 års erfarenhet i Afrika vågar vi påstå att vi har utvecklat det bästa safarikonceptet.

Läs mer här

Vinnarbild i ”Vi älskar Sydafrika”

The winning photo from NYATI Safari photo competition

April 8, 2015

Vinnaren i fototävlingen ”Vi älskar Sydafrika” blev Rikke Matthiesen med denna fina noshörning i närbild.

Det är ett privilegium att få uppleva den majestätiska noshörningen i dess ursprungliga miljö. Noshörningen är fortsatt hotad på grund av det eftertraktade hornet Vi är därför mycket tacksamma för att det finns ca 18 noshörningar i området längs Olifants River framför NYATI Safari Lodge. Här finns också många elefanter, vilket är skälet till att floden fått namnet Olifants River.

Läs mer här

Fototävling ”Vi älskar Sydafrika”!

January 23, 2015

Dela din fascination för det här spännande landet och lägg upp din favoritbild från Sydafrika på NYATIs Facebooksida fär att delta i den nya fototävlingen. Då är du med och tävlar om en veckas gratis vistelse på NYATI Safari Lodge för 2 personer.

Läs mer här

Ny Sydafrikaafton!

NYATI night 2014 flyer

October 20, 2014

Efter de överväldigande positiva reaktionerna på den första Sydafrika-kvällen i april så erbjuder vi en stämningsfull NYATI-kväll på Asminderød Kro i Fredensborg den 6 november 2014.

NYATIs tidigare chefskock Sören Hansen har sammanställt en fantastisk NYATI gourmetmiddag med fyra rätter, som ackompanjeras av ett spännande urval av intressanta viner gjorda på Sydafrikas bästa druvor.

Läs mer här

360 graders visning av NYATI Safari Lodge

360 degree view of NYATI Safari Lodge

September 4, 2014

Titt som tätt säger våra gäster att vi borde ha berättat hur fantastiskt det är på NYATI Safari Lodge och att våra bilder inte visar vilken magisk plats det är. Det är svårt att förmedla NYATI-magin trots att vi gör vårt bästa.

Läs mer här

Och vinnaren är ...

The winning photo from NYATI Safari photo competition

August 21, 2014

Vinnaren i vår Facebook-fototävling blev Niels Peter Carstens med denna fantastiska bild av två noshörningar som kommer riktigt, riktigt nära. Grattis från oss alla på NYATI Safari.

Läs mer här

Vinn en veckas vistelse på NYATI Safari Lodge!

NYATI Safari gift voucher

July 8, 2014

Vi är så glada över att så många har delat sina bästa NYATI reseupplevelser med oss på vår Facebooksida och deltar i fototävlingen. Du som bidrar kan vinna en veckas vistelse för två personer på NYATI Safari Lodge.

Läs mer här

NYATI Gourmetafton

NYATI Safari gourmet night

April 18, 2014

NYATIs gourmetafton blev en succé. För att alla skulle få plats så flyttade vi till den stora festsalen på Asminderød Kro, så stämningen var hör med många NYATI-fans på plats :-).

Läs mer här

NYATI Safariafton på Asminderød Kro

NYATI gourmet night at Asminderød Kro 2014

February 27, 2014

För första gången går det nu att få en försmak av den kulinariska safariupplevelsen på NYATI Safari Lodge.

Ägaren till NYATI Safari Lodge, Jørgen Nielsen, bjuder in till sydafrikansk gourmetkväll på Asminderød Kro tillsammans med chefskock Søren Hansen, som är känd från Fakkelgaarden, Sdr. Hostrup Kro, Hotel Dagmar och naturligtvis Nyati Safari Lodge. Här serveras en fyrarätters gourmetmeny med utvalda signaturrätter från Nyati Safari Lodge. Som på safarilodgen finns även en sydafrikansk vinmeny som satts samman av Erik Ahlmann.

Läs mer här

NYATI Safari 2014 kataloger

NYATI Safari 2014 brochures

February 9, 2014

2014 års katalog finns nu på hemsidan eller kan beställas. Vi har samma pris 2014: 16.995 DKK/pers för 10 dagars lyxsafari med boende i privat River Bungalow vid Olifants River.

Läs mer här

Kulinarisk safari på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari organic herb garden

June 25, 2013

På NYATI Safari Lodge har vi ett tydligt fokus på att erbjuda gästerna en kulinarisk safariupplevelse. Vi tycker att det är fantastisk spännande att kunna erbjuda lyx och gastronomi mitt bland Sydafrikas vilda djur. Därför strävar våra duktiga kockar efter att kontinuerligt utveckla menyerna och råvarorna.

Läs mer här

NYATI Safari i GO Traveling

NYATI Safari articles in Go Travelling

May 16, 2013

Nu har Danmarks första digitala resemagasin kommit – GO Traveling. De interaktiva möjligheterna gör att innehållet verkligen kommer till sin rätt.

Läs mer här

The NYATI Collection

The NYATI Collection

March 6, 2013

Din NYATI Safari-resa tar sin början i samma stund som du försjunker i vårt bildmaterial från Afrika och börjar drömma dig bort. Vår främsta uppgift är att förmedla den magi du kommer att uppleva på resa bland Afrikas vilda djur och enastående natur. Därför har vi skapat en ny inspirationsplats på nätet, vår NYATI Collection.

Läs mer här

NYATI Safari stödjer Danmarks Indsamlingen ikväll!

NYATI supporting Danmarks Indsamlingen

February 8, 2013

“My heart is at home in Africa” – våra hjärtan här på NYATI Safari tillhör Afrika. Sedan 1998 stöder vi olika projekt i Afrika, utöver det kontinuerliga stödet till samhällena kring våra lodger i Södra Afrika.

Läs mer här

NYATI Safari på Resemässa

NYATI Safari at the travel fair

January 23, 2013

Det var verkligen roligt att intresset för NYATI på resemässan på Bella Center var så stort. Vi är glada över att kunna nå ut till så många reslystna besökare, och inte minst så många glada NYATI Safari-gäster.

Läs mer här

Välkommen till NYATI Safari Blogg

July 4, 2012

Här på bloggen kommer du att kunna följa livet på våra safarilodger i Sydafrika och läsa om vad vi hittar på här på resebyrån. I september lanserar vi vår nya hemsida där du kan läsa om våra resor och få inspiration.

Läs mer här

Senaste blogginlägg

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss