Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Kom den afrikanska elefanten inpå livet

Close to an elephant on a river safari in Botswana

10. februari 2022

Botswana och Zimbabwe, som ligger mitt i södra Afrika, bjuder på fantastiska nationalparker och naturupplevelser, häribland storslagna Victoria Falls som är ett av världens sju naturliga underverk.

Botswana har dock mer än "bara" imponerande vattenfall att erbjuda. Det är nämligen här man hittar den berömda Chobe National Park, där det är så gott som garanterat att man får uppleva den afrikanska elefanten i dess rätta miljö.

Historien bakom Chobe National Park

Chobe National Park är en av Botswanas mest berömda nationalparker, och det av flera skäl. Parken brer ut sig över nästan 12 000 kvadratkilometer och omfattar alltså ett stort naturområde.

Faktum är att Chobe innehåller fyra olika ekosystem, vilket ger känslan av att besöka fyra helt olika destinationer. Det betyder också att man på en safari i Chobe National Park har möjlighet att uppleva många storslagna djur och kanske kan bocka av flera av The Big Five på sin lista. Chobe är framför allt känt för att parken har Afrikas största koncentration av elefanter. 

Chobes fantastiska djurliv

Elephants at a waterhole in Chobe National Park

När du åker på safari i Chobe National Park upplever du Afrikas vilda djurliv på nära håll. Totalt finns det uppskattningsvis 85 000 elefanter här. Elefanterna ser du ofta bada i, dricka ur eller bara vistas vid den stora Chobe-floden, som flyter genom nationalparken.

På safari i Chobe National Park upplever du dock ofta också andra vilda djur. På en tur med öppen jeep eller på en flodsafari kan du uppleva stora buffelhjordar och flodhästar som rör sig i närheten av de stora elefanthjordarna, liksom krokodiler som lurar under vattenytan.

Naturupplevelser nära Chobe, Botswana

View of Victoria Falls in lush green surroundings

 En resa med safari i Chobe National Park kan med fördel kombineras med andra härliga naturupplevelser.

I grannlandet Zimbabwe finns till exempel ett av världens sju naturliga underverk, nämligen fantastiska Victoria Falls. Dessa är utan tvekan värda ett besök, i synnerhet om du ändå är i närheten. 

Den allra bästa safari- och naturupplevelsen är dock att kombinera en veckas safari i Sydafrika med Victoria Falls och Chobe National Park. Sedan har du upplevelser att leva på länge

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss