Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

NYATI Gästbok

Vi uppskattar verkligen när våra gäster vill dela med sig av sina reseupplevelser, och vi har samlat några av de många berättelser vi har fått till en liten gästbok. Vi hoppas att de här reseberättelserna kan fungera som inspiration för dig som sitter och drömmer om att resa till Afrika. Om du redan har rest med oss och kan tänka dig att dela med dig av dina upplevelser så är du varmt välkommen att skicka din berättelse till oss

2 generationer berättar

Vänskap föds i Nyati

Vi rekommenderar Nyati av hela vårt hjärta

Vi rekommenderar Nyati av hela vårt hjärta

Varken jag eller min pojkvän hade varit i Sydafrika före resan till Hoedspruit, Kruger National Park och Nyati, så vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Vi är 25 respektive 32 år och hade inte trott att det var möjligt för oss att komma iväg på en riktig safarisemester nu, så därför var vi också spända på om resan skulle kunna motsvara våra förväntningar. Vi tycker båda två otroligt mycket om djur, särskilt när man kan uppleva dem i deras naturliga habitat, så att få se djurlivet var det absolut viktigaste för oss.

När vi kom med flyget till Hoedspruit blev vi hämtade av en chaufför från Nyati och fick åka med en stor, fin jeep i en och en halv timme till Nyatilodgen. 

När vi kom fram till platsen där vi skulle tillbringa den följande veckan blev vi helt hänförda. Trots att Nyatilodgen ligger mitt ute i bushen – vilket är fantastiskt eftersom det gör att man är omgiven av djur och natur – fanns det gröna gräsmattor, pool och en otroligt fin huvudbyggnad med öppen restaurang med utsikt mot Olifants River där flodhästar badade och lekte – fantastiskt!

En av de vänliga kvinnorna i personalen tog bagaget till vår fina, mysiga bungalow, och sedan kunde vi börja göra oss hemmastadda. Vi kunde se flodhästarna även från vår stora terrass, där det både fanns hängmattor, stolar och ett bord på vilket en flaska välkomstchampagne väntade! Vidare hade vi en jättestor säng som stod mitt i rummet, dusch både ute och inne samt två handfat och en toalett – lyx!

Vi fick möjlighet att följa med på en fyratimmars safaritur redan två timmar efter ankomsten till Nyatilodgen, och det ville vi absolut, trots att det blivit väldigt lite sömn på flyget. Efter en härlig tapaslunch bar det alltså iväg. Vi blev fullständigt sålda på safari under den turen och kunde knappt bärga oss tills vi skulle få komma ut igen de följande dagarna.

På fyra dagar såg vi alla de djur vi hade önskat oss, däribland även THE BIG FIVE! som vi var de första i en grupp på ca 40 personer som fick se. Att se the big five var något vi verkligen hade hoppats på, men vi hade fått veta att man skulle ha tur för att få se dem på bara en vecka. Men vartenda djur vi såg var en upplevelse, även om det så bara var en liten impala som vi redan hade sett 5 000 gånger. Det berodde nog också på att vi hela tiden satt och spanade efter djur från jeepen, och när vi fick syn på ett och ropade och jeepen stannade så fick man en liten adrenalinkick.

Inte nog med att vi såg the big five, alltså elefanter, lejon, leoparder, noshörningar och bufflar – vi såg också en gepard på vår endagstur till Kruger nationalparks centrum, en tur som vi hade köpt som tillval. Det var extra speciellt att se leoparden eftersom den inte visar sig så ofta, och så var den så vacker och elegant där den vandrade runt bland buskarna. Vi hade verkligen tur som fick se den!

Maten ska vi inte heller glömma – precis som den totala lyxen man befinner sig i när man bor på Nyatilodgen. Vi hade fri bar konstant och om det var något vi saknade så kom de till oss med det, även om vi var nere i vår bungalow och kanske ville ha mer rödvin efter middagen. Dessutom hade vi tillgång till både drinkar, vin, läsk och alltid kallt vatten, oavsett om vi var på lodgen eller ute på safari. Fantastiskt i 35 graders värme!

Men maten under resan måste också nämnas! Vi visste redan innan vi åkte att det skulle ingå frukost, lunch och trerättersmiddag varje kväll, och därför hade vi rätt höga förväntningar. Dock med vissa förbehåll, eftersom vi ju visste att vi var ”på bortaplan” i det afrikanska köket och dessutom skulle bo mitt ute i ingenstans ... Men frukosten bestod av den härligaste buffé med färsk frukt, juice, ägg som vi ville ha dem, korv, bacon, toast och – jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Till lunch var det nya rätter varje dag, inspirerade av det afrikanska köket och otroligt goda. Mmmm!

Och middagarna! Det var rena gourmetmaten, vi blev helt överväldigade av hur gott det var varenda kväll. Nästan varje kväll fick vi afrikanska djur från bushen till huvudrätt. Det är vi ju inte direkt vana att äta, men rätterna var så välkomponerade, perfekt tillagade och vackert upplagda att man skulle ha kunnat tro att man var på en europeisk Michelinkrog. Wow!

Som om allt det här inte räckte så visade Nyati på nytt hur serviceinriktade de är när det var dags att resa hem. Vårt ena flyg var överbokat och därför blev vi ombokade till en annan flight. Det gjorde att vi blev mer än tre timmar försenade och missade vårt tåg från Köpenhamns flygplats. Vi bor i Aalborg, så vi hade ganska långt att ta oss från Köpenhamn. När vi skrev till Nyati att vi blivit försenade på hemresan och skulle komma väldigt mycket för sent hem till Aalborg svarade de att vi skulle ta ett flyg från Köpenhamn till Ålborg på deras bekostnad. Det tyckte vi var otroligt schyst, och det kändes bra att veta att Nyati fortfarande tog hand om oss, även om vi hade lämnat lodgen.

Vi har ingenting negativt över huvud taget att säga om Nyati. Deras gästfrihet, professionalitet, omgivningarna, servicenivån, allt! överträffade våra förväntningar med flera kilometer, och vi kommer väldigt, väldigt gärna tillbaka!

Frederik och Josefine

Nyati är helt fantastiskt

Vi skulle fira guldbröllop den 28 december, och eftersom ingen av oss gillar stora fester och tal beslöt vi i stället att bjuda med vår son, svärdotter och tre stora barnbarn på en tur till Nyati. Det beslutet behövde vi sannerligen inte ångra.

Flygresan är lång och vi drabbades av förseningar på både ut- och hemresan, så vi fick känna på vår usla kondis under några hektiska promenader genom flygplatsen i Doha. Det var stressigt, men vi hann med våra flyg – även om vi var sist ombord ett par gånger.

Nyati är i gengäld helt fantastiskt. Vi hade bokat ett av de stora husen med fyra sovrum, två badrum och utomhusdusch. Det var perfekt för en familj på sju personer.

Vi hade också köpt till en utflykt till en liten by, där vi fick veta mycket om livet där. Tyvärr var skolan stängd eftersom det var sommarlov, men å andra sidan träffade vi många barn hos familjen vi besökte. De bodde i ett så kallat Mandelahus, ett hus som byggts åt familjer som inte själva har råd att skaffa sig en bostad. Vi besökte också byns kvinnliga schaman, och de två stora tjejerna lät sig spås i benknotor, snäckskal, tärningar och andra märkligheter, som en svängande piska och underliga ljud.

Men det bästa var turerna i naturen. Ibland var det långt och skakigt, men våra rangers var väldigt fokuserade på att hitta så många djur som möjligt på turerna, så när de fick meddelande om att en elefanthjord befanns sig vid en sjö så drog de fram över stock och sten för att hinna dit innan djuren flyttade sig.

Vi såg varken noshörning eller leopard, så det blev bara ”big 3”. Å andra sidan var det fantastiskt att se en flock lejon ligga och sova middag mitt på vägen, och då fick bilen vända och köra tillbaka samma väg. Det går inte att beskriva känslan när en elefanthjord gick uppför en väldigt brant backe, över en vall och ner i en sjö på andra sidan. Vår safaribil var den enda på vallen och vi var bokstavligen omringade av de enorma djuren. 

Även de mindre djuren gjorde stort intryck. Vi såg många varianter av kungsfiskare, olika sköldpaddor, kräldjur, en giraff som drack vatten – ja, jag skulle kunna fortsätta.

Vi blev väl omhändertagna, både under måltiderna och på turerna. Ofta var vi så uppslukade av att leta efter djur att vi skippade eftermiddagspausen och nätt och jämnt hann till middagen.

Jag tog otroligt många bilder under resan och har gjort två fotoböcker av dem. En stor, lyxig bok på riktigt fotopapper med dagboksanteckningar och alla våra upplevelser dag för dag. Och en mindre fotobok som bara har bilder av några av djuren vi såg på turerna. Vad mig anbelangar skulle vi gärna kunna göra den här resan en gång till nu med en gång!

Birthe Buch-Hansen

Alla i personalen var oklanderligt vänliga

Efter personliga rekommendationer från bekanta valde min hustru och jag Nyati Safari. Väl framme i Sydafrika blev vi hämtade av danskspråkig personal på flygplatsen närmast lodgen. På vägen stannade den sydafrikanska chauffören till när vi passerade några djur. Redan då såg vi giraffer, elefanter och antiloper. Våra guider var ivriga att få visa oss det rika djurlivet, och vi var lika ivriga att få se det. Lejon såg vi tre gånger, en gång i färd med att äta en antilop. Safarilodgen var smakfullt byggd och inredd precis som på bilderna på hemsidan. Läget vid Olifant River var perfekt, med djuren vi kunde se från vår bungalow varje dag. Maten var långt över förväntan. Chefskocken var lite självbelåten när han presenterade rätterna, men det förlät vi honom fullständigt för det smakade fantastiskt. Alla i personalen var oklanderligt vänliga, och vi hade stor glädje av butiken där man kunde köpa safarikläder. Jag har ingen koppling till Nyati Safari utan skriver det här för att jag är uppfylld av glädje över min och min hustrus positiva upplevelse.

Frands Illum

Alla gav oss perfekt service

Hjärtligt tack för den underbara tid vi var på Nyati. Alla gav oss perfekt service, långt över vad vi förväntat oss. Från de två rullstolarna med förare som tog om hand om oss på varje flygplats till grabbarna i baren. Näst bäst av allt var de fantastiska guiderna! Vilken kunskap de hade, inte bara om djuren utan om allt i naturen. Nå, vilket var bäst? Det danska värdparet Elisabeth och Henrik! De tänkte på allt och de hade en stor del i att vårt stora äventyr blev ett minne för livet.

Hjärtliga hälsningar

Åke och Margareta Söderlund

Både boende, service och personal var fantastiska

Vi vill tacka så hjärtligt för den härliga tiden på er lodge, som vi hade valt för vår bröllopsresa. Det är sällan man får sina förväntningar överträffade, men det lyckades ni med till fullo. Både boende, service och personal var fantastiska, och att ni hade placerat oss i en Olifant Villa och att vi serverades en romantisk middag där av er huvudkypare Lizet (hoppas namnet är rättstavat) var bara pricken över i.

Varma hälsningar, 

Peter & Camilla

Tack för en fantastisk resa till ert underbara Nyati

Tack för en fantastisk resa till ert underbara Nyati. Vi hade det otroligt bra och lärde känna en del härliga människor, som vi hade vid vårt bord i stort sett hela tiden.

Vår Olifant Villa 3 var såklart alldeles för stor men vi njöt av den tid vi hade med vårt hus. Vi skulle vilja haft lite mer tid i huset, men det var ju inte därför vi var där. Vi hade dock många trevliga besök av diverse djur och en hel del fina foton från besök vid vattnet på andra sidan floden.

Maten skulle kunna serveras på en toppklass restaurant på fina gatan och de som jobbade med den var så himla söta.

Vi var i Drakensberg, vilket var en naturskön och supertrevlig upplevelse. 

Jessica, The hippo, var hur söt som helst och townshipturen var intressant och guiden fängslande.

Alla bushwalks, sundowners, game drives var dammiga, roliga, omskakande, intressanta och alldeles fantastiska.

Och denna här Susannen grät när vi tackade alla som gjort vår resa oförglömlig !

Skulle kunna åka nästa vecka igen !!!!

Så åter tack för att Ni gör det möjligt !

Susanne och Iza Robertsson

Allt var helt enkelt perfekt

En liten hälsning till Nyati från två nöjda gäster som har varit på safari med er. 

Vilken otrolig upplevelse det blev! Bästa semestern någonsin. Vi har aldrig förr upplevt något liknande. Djuren, lodgen, personalen, maten – allt var helt enkelt perfekt. 

Vi vill bara säga TACK och ser fram emot att besöka Nyati igen (börjar spara direkt :-) 

Bästa hälsningar från

Niels och Anja

Underbar och familjär stämning på NYATI Safari Lodge

Vill tacka för en fantastisk resa och magisk vecka i Sydafrika. Det är en underbar och familjär stämning på NYATI Safari Lodge, som tillsammans med den fantastiska personalen och de fina omgivningarna gör att man inte kan annat än trivas där :-) 

Vi har haft en jättehärlig vecka, full av upplevelser och skratt! Personalen har gjort allt för att vi ska ha det bra och vi kunde inte haft det bättre!

Ett särskilt grattis till er rekrytering av "Fantastiska Wilma" som från första stund varit en stämningshöjare för oss alla! Hon är både rolig och lyhörd! Andas att du behöver hjälp med något och hon fixar det! 

Stort tack :-)

Med vänliga hälsningar

Gigi Cederholm

Personalen är enastående serviceinriktad

För drygt en månad sedan kom jag och min syster hem från en fantastisk resa med Nyati. Vi var borta i två veckor och njöt i fulla drag. Det var härligt att ha gott om tid och kunna sprida ut utflykterna, och vi njöt mycket av att sitta på vår balkong (vi hade hus nummer 4, det bästa tyckte vi). Och personalen är enastående serviceinriktad. Det är svårt att lyfta fram någon framför de andra, men Gidi, som tog oss med på fisketur, ”förlängde” turen med en extra gamedrive, tog en massa fantastiska foton som vi fick sedan och alltid kom ihåg det extra trappsteget så att min syster kunde komma upp i bilarna, han förtjänar att lovordas lite extra. Det var också härligt med den avspända och humoristiska stämningen bland lodgens rangers.

Vi räknar med att besöka er igen, förmodligen på senhösten, och kanske kombinera med några dagar i Kapstaden eftersom vi vill få se valar.

Till dess, massor av hälsningar

Bente och Hanne

Hittills är det här vår bästa semester någonsin

Vi vill berätta lite kort om våra upplevelser och har bara gott att säga om vår resa med Nyati :o)))

Vi skulle vilja tacka för en FANTASTISK SEMESTER. 

ALLT VAR PERFEKT – det fanns inget att anmärka på.

Vi upplevde så otroligt mycket under vår vecka – och vi MÅSTE TILLBAKA :o)))

Alla var så vänliga och glada, vinet och maten var i toppklass, upplevelserna var toppen, och omgivningarna går ju inte att beskriva med ord – de måste helt enkelt upplevas.

Vi fick se ”The Big 5” och blev överraskade över att vi såg så många djur, och på så nära håll. Fantastiskt!

Vi kommer att rekommendera er varmt och hoppas att själva kunna komma tillbaka en dag.

Hittills är det här vår bästa semester någonsin (och det ska sägas att vi har rest mycket och till många olika platser).

Stort tack än en gång!

Bästa hälsningar

Knud Rasmussen och Berit Urban

Vistelsen på Nyati Safari Lodge var helt fantastisk

Ett stort tack till er för att ni ordnade en fantastisk safariresa till Afrika åt oss!

Kapstaden (och Victoria & Alfred Hotel) är en härlig stad som vi kan tänka oss att besöka igen. 

Och vistelsen på Nyati Safari Lodge var helt fantastisk, med otroligt vänlig och serviceinriktad personal, fantastiska turer i bushen och utflykt till Drakensbergen. Och matupplevelsen överträffade alla våra förväntningar, med middagen i bushen som kulmen. 

Vi fick också se riktigt många av bushens djur, men noshörningarna och leoparderna höll sig tyvärr gömda just den här veckan :-( 

Efter den mycket aktiva veckan på Nyati var det också trevligt med en härlig avkopplande vistelse på Zanzibar.

Tack till alla på Nyati Resor och på safarilodgen för en fantastisk resa från oss alla fyra.

Karin, Per, Lotte & Jørgen

Ett stort, varmt tack till Nyati

Under semestern har vi fått oförglömliga naturupplevelser i både annorlunda (med tält) och lyxiga (Nyati Lodge) omgivningar, där det var tydligt att alla – såväl rangers som övrig personal – var inställda på att ge oss fina upplevelser och minnen för livet – och det fick vi. Kort sagt: Vi har fått en upplevelse för livet. Ett stort, varmt tack till Nyati, som vi gärna rekommenderar till andra.

Vänliga hälsningar

Lena och Niels-Erik Estrup

Tack till Nyatis medarbetare

Nu när vi varit hemma i en månad och gått igenom alla underbara kort vi tagit, börjar allt falla på plats. Vi vill tacka Nyatis medarbetare som hjälpte oss med planeringen inför denna resa, som blev helt fantastisk och överträffade alla våra förväntningar. Boendet var fantastiskt med djuren utanför altanen, liksom all personal och de härliga middagarna. Guiderna tog oss med på intressanta turer, det enda djur vi inte såg var leoparden men det är inte så konstigt har vi hört, det är svårt att få se den. Jag skickar med en bild på vår familj vid jeepen. Vi kommer absolut att rekommendera er resa, och det har vi förresten redan gjort till några av våra vänner som funderar på något liknande. 

Christina Leo med familj

Inget lämnas åt slumpen

Vi vill tacka för en oförglömlig resa. Allt var välordnat. Ingenting lämnades åt slumpen. Maten var fantastisk. Det här är den bästa resa vi någonsin gjort. Vi kombinerade med en resa till Mauritius, där vi hade en väldigt bra guide. Vi hann knappt sätta oss i taxin på väg till hotellet innan hon ringade oss för att komma överens om en tid att mötas dagen därpå. När vi träffades kunde vi lägga upp planeringen för resten av veckan. Vi njöt av vistelsen. Suveränt hotell. Vi kan varmt rekommendera er som researrangör.

Hälsningar från Gitte och Per Johannsen

En mycket lyckad guldbröllopsresa för familjen

Nu har det gått en månad sedan vi - en familj på 16 personer - återvände till Danmark efter en härlig tiodagarsresa med boende på Nyati Safari Lodge Cheetah Camp plus 3 bungalows.

Nu har vi hunnit smälta alla intryck och vill därför gärna berätta om vår upplevelse av resan.

Flygresan:

Både ut- och hemresan gick fint utan förseningar.

South African Airways är dock inte det bästa bolag vi flugit med. I synnerhet på utresan var servicen väldigt långsam och inte särskilt bra. Tidigare har vi flugit samma sträcka med Lufthansa och den gången var servicen klart bättre.

Vi hade platser på rad 40 till 47 på flygplanets vänstra sida (två säten per rad), och det var väldigt lyckat att vi kunde sitta tillsammans både på ut- och hemresan.

Boendet:

Här har vi bara gott att säga. Mottagandet var fantastiskt, med alla de anställda som välkomnade oss med sång.

Cheetah Camp och de tre bungalowerna motsvarade helt våra förväntningar, både på kvalitet och på inredning. Inte minst utsikten, poolen och terrasserna!

All personal inklusive ledningen var väldigt vänliga och hjälpsamma.

Avskedet var lika festligt, men också lite vemodigt.

Mat och dryck:

Maten har vi också bara gott att säga om. Vi hade ju egen kock och servitris. De dukade vackert på terrassen för alla måltider på Cheetah Camp.

Vi fick också två härliga måltider vid boman och en underbar frukost i bushen.

All maten var god, vällagad och varierad. Vi hade några vegetarianer i vårt sällskap. De var också väldigt nöjda med serveringen.

Vi hade valt att inte ta ”all inclusive”, så vi valde olika viner och alkoholfria drycker från menyn varje dag. Alla var utmärkta och priset rimligt.

Safariturer:

Vi hade våra egna rangers: Gidi och James. Båda två var otroligt bra och väldigt kunniga. Vi turades om att åka med dem, så alla lärde känna båda två riktigt bra. Vi fick vara med om härliga bushwalks, safariutflykter och sundowners.

Vi hade fantastisk tur med djuren, bland annat såg vi leoparder fyra, fem gånger.

Så vi var väldigt nöjda allihop, både med våra rangers och med de utmärkta safaribilarna.

Utflykter:

Utflykterna till Krügerparken, Drakensbergen, den lilla byn och centret för hotade djurarter var alla väldigt lyckade och spännande.

Tillval:

Anledningen till att vi åkte på gruppresa var att vi ”gamlingar” skulle fira guldbröllop medan vi var hos Nyati. Det blev en väldigt lyckad dag, både för att våra barn, svärbarn och barnbarn gjorde dagen festlig för oss, men också för att Nyatis personal bidrog mycket till firandet med champagne och guldbröllopstårta, vackert dukat bord vid boman samt dans, musik och underhållning på kvällen. Dessutom var vår säng vackert dekorerad.

Det blev en oförglömlig dag.

Sammanfattning:

Allt som allt blev det en väldigt lyckad guldbröllopsresa som var värd varenda krona.

Vi vill tacka Nyatis ägare, Nyatis personal i Danmark och naturligtvis personalen på Nyati Lodge i det vackra safariområdet i Sydafrika.

Med vänliga hälsningar från alla de 16 deltagarna genom

Tove och Bengt Henningsen

Fantastiskt nöjda med Nyati!!!

Vi har haft en superbra semester och skulle önska att den fortsatte i flera veckor till :-)  :-) :-)

Fantastiskt nöjda med Nyati!!!  Dit kommer vi resa igen!  Vi var med på väldigt mycket aktiviteter, så det var inte direkt någon viloresa, så nästa gång blir det två veckor så att vi kan koppla av lite mellan alla ”gamedrives” och njuta mer av de härliga faciliteterna :-) ha ha ha 

Om vi bara ska ta upp en sak så hade vi inte förstått att det skulle vara danska tolkar där. Det var säkert fint för danskarna, men för oss var det helt onödigt och blev bara lite besynnerligt. Men eftersom vi var 7 i sällskapet så fick vi i princip egen bil och ingen tolk, så det gjorde inget – var bara oförberedd på det :-) Hade bl.a. en MYCKET bra ranger (Dihan) och fick se och lära massor – fina upplevelser som vi kommer att ha med oss länge.  Afrika har verkligen fått en plats i hjärtat på oss nu :-) – och kocken och maten och vinet: JÄTTEBRA!!!

På sätt och vis blev det två semestrar i en – och Kapstaden var bara sååå fint och vi fick uppleva staden i fantastiskt väder och hann med Taffelberget, Lion's head, Robben Island, vintur i Stellenbosch, townshipbesök (hyrde bil med guide/chaufför – väldigt bra!) och en tur till Godahoppsudden med surfstränder och pingviner. Cyklade längs kusten till solnedgång i havet vid Camps Bay. Så vi fick ut maximalt av dagarna där – kunde gärna ha varit där minst 7 dagar.

Vi stortrivdes och alla är jättenöjda :-)

Bästa hälsningar och tack från oss alla genom Anette

Otroligt upplägg med fantastisk guide och fantastisk personal

Tack för en fantastisk resa till en fantastisk plats på jorden, otroligt upplägg med fantastisk guide och fantastisk personal. Maten som lagades av vår kock Walter och vår allt-i-allo Fortunet var absolut det bästa man kunde tänka sig med all service. Självklart längtar vi tillbaka igen någon gång, och vi kommer självklart att rekommendera Nyati till andra. 

Våra upplevelser med djuren kan aldrig glömmas, ej heller den lokala restaurangens smakmeny, hade aldrig vågat pröva själv om inte vårt lilla barnbarn slukat "korvarna" med god aptit. Kul o tänkvärt.

Tack för alla minnen på vår resa till Nyati. 

Karin o Hans Johansson med barn o barnbarn

Helt förstklassigt

Bästa Nyati! Nu har vi varit hemma i en vecka och kunnat smälta resan och lagra in alla fina upplevelser i minnet – och där kommer de att ligga kvar länge. Ssssshhhhhhh, stå helt still, rör inte en muskel – det var rangerns ord till oss precis innan en hjord bufflar passerade 150 meter framför oss och den stora tjuren stannade upp och glodde i vår riktning. Tro mig, vi rörde oss INTE – för den var skräckinjagande stor. Innan det hade vi rört oss i en stor båge förbi hjorden för att få vinden emot oss så att de inte skulle få vittring av oss. Nu var det istället vi som kunde känna lukten av dem ... - helt otroligt, och en bushwalk jag aldrig glömmer. Jag kommer inte heller att glömma de skrattande lätena från flodhästarna i floden precis utanför vårt hus, djuren som kommer och går på flodbanken precis ovanför (och ibland på ”vår” sida av floden), frukosten i bushen, safariturerna, det gåshudsframkallande välkomnandet och avskedet och de många andra starka upplevelserna. Och sist men inte minst, det trevliga umgänget med andra som från början var främlingar men som genom våra gemensamma upplevelser blev goda reskamrater. Alltihop kommer jag att minnas med stor glädje och längta efter att få uppleva igen.

Många hälsningar, Diana

Allt fungerade mycket bra och vi är så nöjde

Vi hade fantastiska dagar både på Nyati och i Kapstaden. Allt fungerade mycket bra och vi är så nöjda. Tack för ett bra arrangemang.

Vänliga hälsningar, Gunilla

En rakt igenom fantastisk resa där allt klickade perfekt

Vi kom hem från vår resa till Nyati Safari Lodge och Mauritius i söndags, och jag känner att det är dags att ge återkoppling. Det var en rakt igenom fantastisk resa där allt klickade perfekt (bortsett från att vårt bagage inte kom fram förrän efter tre dagar, men det kan vi knappast lägga skulden på er för). Allt var otroligt välorganiserat, servicen var på topp, våra safarirangers kunde fantastiskt mycket om djuren och både mat och inkvartering höll en väldigt hög standard. Före avresan pratade jag med er om att eventuellt uppgradera hotellet på Mauritius från Grand Gaube till Belle Mare. Ni sa att det fanns både för- och nackdelar, och vi valde att behålla Grand Gaube. Men vi hade turen att få prova båda hotellen, för mitt under veckan frågade man om vi ville flytta över till Belle Mare eftersom Grand Gaube var överbokat. Så vi fick uppleva Belle Mares lyx utan att behöva betala extra för det – härligt :)

Stort tack till Nyati för en härlig semester. Vänliga hälsningar, Betina Boysen

En enastående och händelserik semester

Tack för en enstående och händelserik semester - vi kommer tillbaka nästa år!

Lisbeth och Kurt Bøeg

En storartad upplevelse

Kom hem idag efter en fantastisk tur. Ett otroligt välordnat utflyktsprogram, härligt boende, bra service, vackert och upplevelserikt. Jeanne som var dansk tolk gjorde min resa till en storartad upplevelse. Eftersom jag hör väldigt dåligt kan jag inte uppfatta främmande språk. Hennes kunskap och omsorg gjorde att jag fick en informativ och sammanfattad översättning av den information som guiderna gav på engelska. Vårt hotell i Kapstaden var i toppklass och vi hade tre fina heldagar där. Nu ska jag berätta för mina kollegor med flera att Nyati är ett bra val.

Många vänliga hälsningar, Hanne Holstein Henckel

Den vackraste plats jag någonsin varit på

Det är en av de vackraste platser jag någonsin varit på. Bara husen med utsikt över Olifantfloden var en upplevelse i sig. Jag reste ensam med mitt tioåriga barnbarn. Allt planerades åt en, så man fick de bästa upplevelser man kunde önska sig. Stort tack till Jeanne och Maiken för deras tålmodiga tolkning åt Emmelie, så att hon också kunde förstå allt. Tack Nyati för en fantastisk semester.

Annette Wensien

Minnen för livet!!!

Nu är vi tryggt hemkomna till Danmark efter en lååååång resa då vi hade gott om tid att tänka igenom alla de fina upplevelserna under vår vecka på Cheetah Camp!!! Vi har med oss ungefär 5 200 bilder hem i bagaget, så det kommer att ta ett tag att sätta ihop berättelsen om våra äventyr och spara minnena åt barnbarnen – men vilket trevligt arbete det blir! På familjen Tollestrups vägnar vill jag tacka för den hjälpsamma servicen och all hjälp vi fick under vår resa, den goda och vänliga service vi fick av personalen på campen från tidig morgon till sen kväll och de mycket festliga arrangemangen för att fira våra två födelsedagar – allt fick en att känna sig riktigt välkommen och ”som hemma”. Minnen för livet!!! Den bifogade filen är vårt tack för alla fina upplevelser – en ”analog” version är på väg med vanlig post, men jag vet inte hur lång tid det tar från Danmark till Sydafrika. Var så snälla och sprid den till alla de snälla människorna som gjorde det här möjligt :-)

Bästa hälsningar från oss alla till er alla. Niels

Allt var toppen – massor av djur och härlig personal

ÅH!!!! Vad gärna jag skulle vilja ge mig av igen, men det blir inte just nu. Vi hade två underbara veckor i slutet av augusti. Vi förstod att det var en bra tid, för då fanns det inga blad på träden som kunde skymma djuren. När vi gjorde den sista turen var löven på väg att slå ut med små gröna skott. Vi tittar väldigt ofta på de vackra bilder vi fick med oss hem. Det var en otroligt lyckad semester. Allt var toppen, med massor av djur, fantastisk personal, vällagad mat och vänlig servering. Det finns bara ett problem med en sån fantastisk resa: DET ÄR HELT BEROENDEFRAMKALLANDE. Tusen tack till er alla för en oförglömlig tur!

Hälsningar från Finn och Inge Sørnsen

Jag skulle lätt kunna tänka mig att göra om det en tredje gång

Kära alla ni på Nyati Safari Lodge! Jag vill bara skriva och tacka för en helt fantastisk vecka 41. Tack för helt obeskrivliga upplevelser, supergod mat och en personal som gjorde sitt yttersta för att vi alla skulle få en fantastisk semester – och som lyckades fullt ut. Tack till de övriga gästerna som också bidrog till att det blev en helt enastående vecka. Även om jag var där för andra gången så blev upplevelsen absolut inte mindre och jag skulle lätt kunna tänka mig att göra om det en tredje gång.

Många hälsningar från Henning Svoldgaard Nielsen

Allt som allt helt enkelt ”outstanding”

Tack Nyati Safari! Allt var helt perfekt och överträffade våra förväntningar med råge. Jättefina omgivningar. Gulliga, kunniga och engagerade människor. Fantastisk guide som visste allt om allt, duktig kock och utmärkt ”allt-i-allo”. Suveränt utflyktsprogram där vi såg Big five flera gånger. Läckra middagar med goda viner. Och så en födelsedagsfest som slog allt. Jag är fortfarande djupt berörd. Så allt som allt helt enkelt ”outstanding”.

Bästa hälsningar från familjen Christensen

Vi nästan grät när vi måste ta farväl

Hej Nyati Safari! Vi är hemma igen efter en helt fantastisk resa till Sydafrika. Allt var så fint och vi blev så väl omhändertagna där nere, och alla var otroligt gulliga och tillmötesgående. På bara en vecka fick vi så goda relationer till personalen att vi nästan grät när vi måste ta farväl av alla. Vi var på helt fantastiska safariturer och fick se big five flera gånger samt hela Afrikas djurliv, så det var verkligen inget som saknades. På torsdagen var vi på jakt båda två, och det var sanslöst spännande! Tusen tack för allt ni gjort för att ge oss en oförglömlig upplevelse för livet.

Många varma hälsningar, Mikkel & Charlotte, Frederiksberg

Allt var helt perfekt :-)

Igår kom vi hem efter en superhärlig semester på Nyati. Allt var helt perfekt :-) Eftersom jag har en hörselnedsättning var det en enorm hjälp att (de två danska tjejerna/guiderna – jag kommer inte ihåg vad de hette) översatte åt mig när vi var på turerna. Ett stort tack till dem! Min man och jag tackar för en helt oförglömlig semester och hoppas komma tillbaka någon gång i framtiden. Vi kommer definitivt att rekommendera er lodge till släktingar och vänner.

Med vänlig hälsning Merete Billesbølle

En helt fantastiskt välorganiserad resa

Kära Nyati! Jag vill tacka för en helt fantastiskt välorganiserad resa som jag Aase Madsen samt Erik och Lucas Madsen fick till Sydafrika med en vecka på Mauritius. Vi var jättenöjda med allt och tyckte att ni lagt upp allting helt perfekt. Inte minst de duktiga och hjälpsamma guiderna. Tack.

Med vänlig hälsning, Aase Madsen

Det blev en oförglömlig resa för oss alla sju

Det var verkligen ett superarrangemang ni ordnat. Allt fungerade utmärkt – faktum är att vi inte riktigt kan komma på något som inte var bra. Underbara omgivningar, guider, rangers, servering, städning m.m. Alltihop gjorde att det blev en oförglömlig resa för oss alla sju. Turen till Soweto den sista dagen var också fint fixad, och inte minst var din hjälp och service före avresan ovärderlig. Vi kommer definitivt att rekommendera andra att åka till Nyati Safari Lodge.

Många hälsningar, Søren, Holstebro

Överträffade mina vildaste förväntningar i alla avseenden

Nu har det gått två veckor sedan vi kom hem, men mitt hjärta och mina tankar är fortfarande fulla av underbara upplevelser. Flygresan var perfekt anordnad och gick fint – den kändes inte alls lika lång som den ju egentigen är. Och vistelsen på lodgen överträffade mina vildaste förväntningar i alla avseenden. Jag har redan skrivit och tackat mrs de Klerk – men för rättvisans skull måste jag också skicka en hälsning med ett stort tack till er byrå. Jag håller redan på att planera nästa resa – det här var förhoppningsvis absolut inte sista gången jag besökte Nyati. Tyvärr måste jag vänta ett år eftersom alla mina semesterdagar redan är uppbokade. Men sen hoppas jag kunna åka tillbaka – och väldigt gärna nästa vinter/vår igen. Så ta väl hand om stället till dess.

Många vänliga hälsningar och stort tack igen. Liselotte, Köpenhamn

Det var ett äventyr och allt fungerade perfekt

Hej alla på Nyati! Nyss hemkomna från en härlig semester i Sydafrika vill vi gärna tacka er alla för hjälpen med att lägga upp resan. Vi fick de upplevelser vi hade hoppats efter att ha läst katalogen och pratat med er. Det var ett äventyr och allt fungerade perfekt – mat, boende, utflykter m.m. Hälsa från oss till Hettie, de två snälla tolkarna och hela personalen på lodgen. Allihop bidrog till att vår resa blev en stor upplevelse.

Många hälsningar, Ulla och Sonni, Støvring

My Heart Is At Home In Africa!

Tack för ännu en lyckad och oförglömlig semester. Nu har vi kommit in i den vanliga lunken igen här hemma och hunnit smälta alla fina intryck och upplevelser. Trots att jag nu har varit på Nyati totalt fyra gånger upplever jag något nytt varje gång. Men den här senaste resan är den bästa hittills. Det är ju mycket möjligt att det har att göra med att jag på något sätt känner mig riktigt hemma. Precis som vanligt var allt på topp. Hettie och hela hennes stab gjorde verkligen sitt yttersta för oss. Min födelsedag firades som sig bör, och det var Hettie som höll i det. Jag planerar att fira min 75-årsdag på Nyati, för My Heart Is At Home In Africa!

Bästa och vänligaste hälsningar till alla på Nyati Safari. Rejnar, Slagelse

Alla våra förväntningar infriades!

Till Nyati och den duktiga personalen på lodgen: tack för en underbar semester. Det var en storartad upplevelse där allt fungerade smidigt. Härligt ställe, fint omskött, god mat och dryck, kunniga rangers och tolkar, vänlig personal. Alla våra förväntningar infriades! Förresten, vi saknar faktiskt leoparden ...? Vi kommer absolut att rekommendera vänner och familj att besöka lodgen.

Vänliga hälsningar, Hanne och Niels, Silkeborg

Den bästa upplevelse vi kunnat tänka oss

Efter många funderingar och efter att ha övervägt flera andra resor i det stora utbudet till just den här destinationen i Limpopoprovinsen valde jag och några andra gäster att resa med Nyati till Nyati Safari Lodge. Det var helt rätt beslut, för vi fick den bästa upplevelse vi kunnat tänka oss. Lodgen ligger precis vid Olifants River där alla hus ligger med utsikt över floden så att man kan hoppas att ett eller annat djur ska visa sig. Vi såg både elefanter, vattenbockar, giraffer, olika antiloper och många andra djur från vår egen veranda – otroligt vackert och fantastiskt rofyllt. Förutom djuren fanns det också mängder av stora upplevelser i det stora utflyktsprogrammet, och man måste också lovorda personalens vänlighet och service, som verkligen var på topp. Maten förtjänar också en hyllning – köket var otroligt varierat med underbara rätter som man såg fram emot varenda dag, både i boman i deras härliga Lapa med utsikt över Olifantsfloden. Ni ska ha ett stort tack allihop för några fantastiska dagar, och vi ser fram emot att mötas igen en annan gång på er vackra lodge.

Vänliga hälsningar från oss alla, Frank, Kalundborg

Helt rätt val

Det visade sig att Cheetah Camp (som planerat) var helt rätt val för vårt sällskap. Härliga omgivningar och plats för både barn och vuxna utan att man störde andra gäster. Personalen var fantastisk. Det går nästan inte att berömma dem tillräckligt – både trädgårdsmästare, städare, kock och serveringspersonal var toppen! Vi fick två bilar och två rangers för oss själva, så det kunde inte ha varit bättre. Kunniga, kompetenta och flexibla rangers som vi trivdes bra med. Det var inte heller några problem att gå bushwalks med barn. Det hade vi oroat oss lite för, men det var inga problem. Vi delade in oss i två grupper och gjorde flera spännande utflykter. Flygresan ner gick helt enligt plan. Vi fick de platser som Nyati hade bokat åt oss. Hemresan blev lite ansträngande. Väntetiden i Johannesburg var väldigt lång. Om det kan ändras på något sätt (vet dock inte hur möjligheterna ser ut?) skulle det vara bra. Det enda lilla minuset var bytet i Frankfurt. Vi hade bara 1 timme och 5 minuter där, och tiden blev dessutom 10-15 minuter kortare pga tiden det tog från landning tills dörrarna öppnade. Vi skulle ta oss igenom både pass- och säkerhetskontrollen och blev tvungna att tränga oss före i kön (frågade så klart vänligt) och måste springa till flyget för att hinna. Vi hann fram, men tänk på det nästa gång. Frankfurts flygplats är väldigt stor så man behöver lite mer tid, men jag vet förstås inte här heller vilka möjligheter/alternativ som fanns. Det kunde dock inte på något sätt grumla helhetsintrycket av en fantastiskt härlig semester.

Familjen Svensson, Frederiksberg

Vi kan verkligen rekommendera Nyati Safari

Tack för en väldigt härlig semester. Vi är väldigt nöjda. Allting överträffade våra förväntningar. Underbar personal, alltid leende. Vi kan verkligen rekommendera Nyati Safari. Tiden gick alldeles för fort.

Familjen Mårtensson, Lyckeby

Fantastiskt

Fantastiskt trevligt, rent och väldigt vackert ställe med vänlig och gullig personal. Tack allihop!

Bästa hälsningar, Leif och Marit

En fantastiskt upplevelserik vecka på Nyati Safari Lodge

Hej ...och tack! Vi har just återvänt från en fantastiskt upplevelserik vecka på Nyati Safari Lodge. Med detta mail vill vi bara uttrycka vår uppskattning för er oerhört fina lodge och underbara personal på plats i Sydafrika. Smakfulla bungalows, otrolig miljö, god mat, goda viner, kunniga rangers och trevliga "översättare". Vi uppskattar er gästfrihet och serviceanda. Jag hoppas att vår uppskattning når alla de som har en del i att vår semestervecka blev så fantastiskt upplevelserik och bekväm.

På gjensyn Mats & Kerstin, Kärna

Jag känner mig som en i ”Nyati-familjen”

Tack för den här gången. Det är tredje gången jag är här. Allt fungerar. Det är väl också skälet till att jag kommer tillbaka. Jag känner mig som en i ”Nyati-familjen”, ända sedan första gången jag ringde till Nyati i Danmark. Jag gör mitt bästa för att göra reklam för er där hemma i DK. Fick själv stället rekommenderat av en bekant i DK första gången. Tack för bra service och bra bemötande.

Rejnar Sørensen, Slagelse

Det här var inte bara första klass – det var i en klass för sig

Särskilt tack till våra rangers – och i synnerhet till Anne och Mette.

Jørgen och Tove, Köpenhamn

Allt var verkligen toppen och maten perfekt

Service och allt var verkligen toppen och maten perfekt

Familjen Ebbesen, Silkeborg

Helt fantastisk vecka med superservice på alla plan

TACK!

Familjen Ibsen, Nibe

Nyati är fantastiskt och Cheetah Camp suveränt

Vår ranger Danie var fantastisk, väldigt kunnig och med en perfekt balans mellan sakkunskap och social närvaro. Nyati är fantastiskt och Cheetah Camp suveränt för en grupp som vår. Stort tack till personalen.

Lene och Carsten, Værløse

ETT STORT FÅNG MED ROSOR TILL ER ALLA

Först vill vi tacka för det gulliga vykortet ni skickade precis innan det var dags för vår safariresa. Det var så trevligt att få ett kort där ni önskade en trevlig resa och att hoppades att vi skulle få med oss en massa fina minnen och upplevelser hem i bagaget. Och det var en önskan som verkligen besannades, för det har varit en fantastisk resa. För oss blev den 17 dagars safari på Nyati, sedan 4 dagar i Kapstaden och till sist 4 dagar i Zimbabwe.

Nyati Lodge: De 17 dagarna på Nyati var fantastiska – att bo så nära djuren är väldigt speciellt, och att ha flodhästar utanför fönstret är ju helt enastående. Vi lärde känna deras dygnsrytm, deras småbråk, deras förnöjsamhet, deras omsorg om varandra och sist men inte minst den sociala hierarkin som finns i en flock flodhästar. Restaurangen, boman, terrassen och poolen är ju helt enkelt underbara och personalen är helt enastående, både vakter, rangers, serveringspersonal, kockar, städare, tolkar och alla andra som jobbar åt Nyati. Det är också väldigt trevligt att det ingår aktiviteter i vistelsen, som bushwalk, sundowner och utflykten till Kruger National Park. Det enda vi tycker kunde ändras lite är Krugerturen. Vårt förslag är att den kortas med ca 2 timmar, de sista timmarna efter lunch. Att köra runt och leta efter djur då kändes som lite slöseri med tid, för det var inte så många djur ute på eftermiddagen. Så det skulle vara bättre att köra en annan väg hem och komma hem 2 timmar tidigare.

Kapstaden: Framför vårt varmaste tack till Nyatis ombud i Kapstaden, som är en fantastisk människa. Vi hade bokat utflykten till Godahoppsudden, och det blev en fantastisk tur. Vi såg sälar och pingviner, och George hade otroligt mycket information att dela med sig av. Vi hade också bokat en picknickutflykt till Signal Hill, och det arrangemanget var vi också jättenöjda med. Det var fantastiskt att se solen gå ner över havet med ett glas kall champagne, och efter det blev det en fantastisk picknick med olika korvar, skinka, ost, frukt och vin som dukades upp där vi hade den bästa utsikt över Kapstaden samtidigt som lamporna tändes. Det enda vi kan säga är att detta är något man måste uppleva. Gör lite mer reklam för den utflykten, för den är fantastisk.

Zimbabwe: Vi bodde på Ilala lodge, som är jättemysigt. Vi fick fin service under hela vistelsen och utflykterna hanterades bra. Vi bokade en helikoptertur så att vi kunde se vattenfallen från ovan. Helt fantastiskt, särskilt när man hade gått längs vattenfallen och fått höra en massa om dem – och så såg man dem plötsligt uppifrån. En väldigt speciell upplevelse. Turen på elefantryggen är ju något helt extra. Det var en otroligt trevlig upplevelse, och vad fantastiskt söta de är, även om de är stora och helst vill gå sin egen väg. Ännu en fantastisk upplevelse! Turen till Botswana var också fantastisk, trots strulet det kan vara att passera en gränsövergång – vi valde att se det som en upplevelse. Vi har aldrig varit med om att behöva passera ett blött tyg som ligger på marken för att komma in i ett land. Till och med bilen måste genom vattnet för att kunna komma in i landet – en väldigt lustig och underlig upplevelse. SA Airways är vi också väldigt nöjda med. Flygen gick i tid, servicen var bra och det var väldigt bekvämt. Till sist vill vi bara nämna att 1 timme och 35 minuter på Frankfurts flygplats är för lite. Vi missade vårt Lufthansa-flyg pga att SA Airways inte kunde landa i tid. Vi cirklade runt i ca10 minuter innan vi fick landa. Sen tog säkerhetskontrollen över 1 timme och därför missade vi flyget och fick ombokas med SAS. Där måste man ju betala för allt och flygen håller en sämre standard än vi hade vant oss vid. Dessutom fanns inte vårt bagage på Kastrup när vi landade. Vi fick det dock ett dygn senare, så det är ingen fara på den punkten. Det här blev rena föredraget i skrift, men vi tycker att man ska anstränga sig. Det sitter alltid lite längre in att ge beröm, men det anser vi att den här resan ska ha. Det var en helt underbar resa och vi är så mycket rikare på upplevelser nu när vi sitter här hemma i Danmark igen och tänker på när vi ska kunna resa nästa gång!

ETT STORT FÅNG MED ROSOR TILL ER ALLA.

Med vänlig hälsning, Solveig och Ole, Frederiksberg

Tack!!!!!! för en fantastisk resa

Tack!!!!!! för en fantastisk resa till Lodgen i Sydafrika. Egentligen har jag så många ord, jag skulle vilja skriva, men ändå räcker de inte till........ Men lite vill jag ändå säga, så välplanerat från början till slut, med t.o.m. Nelson Mandela-tour, så man slapp bara sitta på flygplatsen, så välorganiserat allting, så genomtänkt och framförallt, så mycket hjärta och passion i allt, helt fantastiskt. Alla människor på Nyati, som verkligen älskade sitt arbete.......helt otroligt......får jag bara säga så här, vi är väl som Lejonen, vi behöver Ledare och människor som vågar satsa på något, från Själen och Nyati är definitivt ett uttryck från Själen......för det känns, det märks och det upplevs......ursäkta om jag uttrycker mig "flummigt" och okej om ni inte förstår svenska, vill ni så skriver jag gärna på engelska, för jag vill så gärna, att mitt budskap når fram till grundarna och alla människor som är delaktiga. Anne och Simone, som jag trodde jobbat tillsammans i många år.......? och Anne som förklarade att hon bara varit där några veckor......? TACK!!!!! för allt, vi återkommer och säger som tjejerna, som presenterade vinet......Tell everybody at home, how good we and Nyati are, so you come back.......härligt, precis som vinet......;=)))) och ni alla involverade.

TACK!!!!! Varma (varmare.....;=))) än i Sydafrika.....;=))

Hälsningar!!!! Monica & Jonny, Mörarp

Det är helt enkelt värt varenda krona!!!

Det är helt enkelt värt varenda krona!!! Nyati Safari Lodge bjuder på fantastiska natur- och djurupplevelser. Det är hänförande att uppleva hur anpassade djuren är till miljön och hur duktiga guiderna är på att ändå ta oss helt nära dem. Alla utflykter – både de korta och de långa – genomförs med stor kunskap och engagerade guider, med massor av små och stora upplevelser och med största möjliga komfort. Nyatis läge är lysande. Det säger sig självt att en lodge som ligger vid en flod inte kan ligga ett par minuter från den asfalterade vägen. Man ska vara beredd på 35 minuters resa med jeep på en gropig grusväg. I gengäld kan man få se massor av djur på den sträckan! Det skulle krävas flera A3-sidor för att beskriva inkvarteringen och den service och komfort som alla gäster erbjuds. Måltiderna är verkligen något extra. Vällagade, välsmakande och vackert (och ofta mycket underhållande) serverade. En verklig oas i det fullmatade programmet. Tack till Nyatis kontor och tack till all personal på Nyati Safari Lodge och på Legends, Mauritius för en oförglömlig upplevelse!

Morten och Lotte, Fensmark

Stort tack!

Väl äterkommen och tillbaka i vardagen, vill jag tacka för en UTOMORDENTLIGT TREVLIG OCH INTRESSANT vecka på Nyati. Vi hade kanske ovanlig tur att se och höra många av de exotiska djur, som jag dittils bara hade sett i böcker och fångenskap. Safariledarna är skickliga och personalen trevlig.

Med vänlig hälsning från Kristina Filipson, Helsingborg

7 stjärnor

Vi valde Nyati pga ett program vi såg förra sommaren där man inte stack under stol med att Nyati är för de riktigt kräsna och dem som gärna vill uppleva något utöver det vanliga. Aldrig i mitt liv har jag varit med om något så överväldigande, så spännande, som när vi kom åkande nerför grusvägen och körde in på gården, med de anställda som stod och sjöng och som genast fick oss att känna oss som en familj som kommit hem och visade oss till bungalowerna. Och aldrig har jag sett Marianne så överväldigad av glädje som första gången hon la sig i hängmattan på verandan och tittade ut mot floden, där babianerna lekte på andra sidan. En storslagen upplevelse. Storslagen mat. Storslagna viner. Och fantastisk resa och inkvartering (7 stjärnor) där man verkligen känner att man är i Afrika, jämfört med de andra lodger vi besökte. En resa i en klass för sig!!!!! Och vi vill rekommendera Nyati framför alla de andra, för det var som att kliva in i en saga.

Jacob, Hellerup

Vi är Nyati-fans

Det första intrycket av att Nyati vet hur de ska behandla sina gäster/kunder fick vi ju innan vi ens reste hemifrån. Redan när vi beställde resan förstod vi att det här inte var någon vanlig charterresa. Materialet vi fick hem var både snyggt och svarade mot alla behov. Vistelsen på Nyati Safari Lodge var obeskrivligt härlig och innehållsrik. Vi hade inte kunnat önska oss något mer, och allting var väldigt professionellt men ändå personligt och trevligt. Vi kommer aldrig att glömma de härliga dagarna tillsammans med den gulliga personalen, den goda maten och de ”tidiga morgnarna”. Vi fortsatte på Garden Route. Även där var allt klappat och klart. Väldigt trevliga och kunniga chaufförer/guider som visade oss allt det som utlovades i programmet och mer därtill. Hotellen var också det yppersta man kan köpa för pengar. Kort sagt, det var en underbar resa och vi är oerhört nöjda med hela arrangemanget och kommer varmt att rekommendera andra att bli Nyati-fans.

Grethe och Birgit, Odense

En sån härlig vistelse vi fick hos er!

Hej alla ni som jobbar på Nyati kontoret i Danmark för ert vänliga bemötande som vi fick före vår avresa till afrika. Vi tänkte att en sådant bemötande kan knappt vara sant men det skulle visa sig att det var inget emot det vi fick när vi kom fram! En fantastigs plats vi kom till och till en helt underbar personal som mötte oss där på plats, alltid ett leende en kram en dan eller något pussitivt kom från personalen.

Björn & Solveig, Kärlinge

TACK NYATI för en oförglömlig resa

Allt – och det är ingen överdrift – var helt enkelt 100 % tillfredsställande. Boendet, måltiderna och utflykterna var perfekta. Fick se ”The big five” på vår utflykt i Krügerparken, bland annat en leopard som låg och förtärde sitt byte, plus hundratals djur och fåglar, allt i Guds fria natur. Var ute med båt på Olifantsfloden där vi såg mamma flodhäst med en unge på ca 1 vecka. Var i ett ”township” där vi fick se hur de bodde och besökte ett daghem. Den lokala shamanen besökte vi också, och hon blev 50 kronor rikare. Måltiderna var något alldeles extra, med menyn som presenterades och vinet som bjöds runt.

Lise & Erik, Köpenhamn

En helt fantastisk upplevelse för hela familjen

Fantastiskt – det är bara ett av de många positiva ord jag skulle kunna använda om vår resa till Sydafrika och Nyati. Det var en helt fantastisk upplevelse för hela familjen. Det är verkligen en riktig pärla ni har där nere. Det vackra läget vid floden, husen som är så genomtänkta och smakfullt inredda, och så inte minst alla de gulliga människorna vi omgavs av. Och så de underbara matupplevelserna kocken bjöd på. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Jag/vi är helt lyriska över alla fantastiska och spännande upplevelser med djur, natur och människor. ALLT fungerade helt perfekt på resmålet.

Tove, Frederiksberg

En perfekt introduktion till Afrika

Vår vecka på Nyati var över alla förväntningar. Läget var vackert, stugan mysig och bekväm, hygienen på topp, upplevelserna fantastiska, maten sublim, den lokala personalen otroligt gulliga och serviceinriktade, guiderna duktiga och jättegulliga, alla aktiviteter välordnade och intressanta. Det var kort sagt en enastående vecka, trots att både jag och min man är erfarna Afrika-resenärer och i regel brukar organisera våra resor själva. Svärmor var jättenöjd – och jag tycker också att det här var/är en perfekt introduktion till Afrika.

(Fam. Lønborg-Madsen)

Bokningsförfrågan

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss