Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

Resor till Zanzibar

Zanzibar är ett riktigt paradis i Indiska oceanen. Här hittar du en blandning av fantastiska stränder med turkosblått hav och vajande kokospalmer, kryddodlingar, djungel och inte minst det historiska Stone Town. Zanzibar är som gjort för att koppla av på öns vackra stränder och ge sig av på äventyr i de exotiska omgivningarna. Det är också en perfekt plats för att avsluta safarivistelsen med sol och bad. 

Zanzibars befolkning har rötterna i Afrika, Arabvärlden, Asien och Europa. Det arabiska inflytandet märks särskilt i Zanzibar Town. Där finns den gamla stadsdelen Stone Town, som är en kulturhistorisk sevärdhet med sultanens palats och en labyrint av smala, slingrande kullerstensgator.

Läs mer om Zanzibar

Safarin är slut, nu väntar strandliv och ännu fler upplevelser

Zanzibars största dragplåster är de många vita stränderna som omger ön. Här finns några av Östafrikas finaste sandstränder, flera av dem så gott som orörda. Det enda du hör är vågornas brus och vinden som rasslar i trädkronorna. En perfekt avslutning på semestern efter ditt safariäventyr.

Ön bjuder på vackra korallrev där det finns goda möjligheter till snorkling och dykning. Kokospalmerna vajar mjukt i vinden längs den azurblå Indiska oceanen, och överallt syns dhows – de traditionella segelbåtarna med sina vita segel. Klimatet är behagligt året runt med 7–8 soltimmar om dagen i genomsnitt, och temperaturen i vattnet ligger mellan 24 och 28 grader. Om du reser till Zanzibar mellan mars och maj kan det dock regna en del. Tidvattnet gör att vattennivån kan variera en del under loppet av dygnet.

Om du vill krydda dagarna på stranden med andra upplevelser är ett besök i den gamla stadsdelen Stone Town ett bra alternativ. Stadsdelen finns idag med på Unescos världsarvslista över platser med särskilt bevarandevärde. Stone Town är fullt av historiska gamla byggnader som vittnar om en svunnen tid på Zanzibar. Här hittar du trånga gränder, traditionella hus med vackert utsirade trädörrar, basarer som bjuder på sinnesintryck av alla de slag, moskéer och inte minst den forna slavmarknaden och sultanens gamla palats. Zanzibar är också känt som Spice Island. Vi rekommenderar att du tar tillfället i akt att besöka öns kryddodlingar under din resa. Där kan du utforska de många olika kryddor som odlas på ön, t.ex. kanel, peppar, kardemumma och vanilj. Du kan också besöka Jozaniskogen med de sällsynta och karismatiska röda colobusaporna.

Hotell för alla

På Zanzibar finns något för alla. Drömmer du om en semester i romantiska omgivningar eller vill du ta med hela familjen på en sagolik semester? Här hittar du både små trivsamma hotell och lodger och stora lyxresorter. På NYATI Safari har vi valt ut hotell som ligger på öns norra och västra sida, där stränderna är mer oförstörda och det är färre turister. Fumba/NYATI Beach Lodge är ett lugnt och personligt litet hotell som passar perfekt för par som vill ha lugn och ro. Sandies Baobab Beach är för dem som gillar livet, medan Sea Cliff Resort & Spa har fler faciliteter och passar bra för barnfamiljer.

Zanzibar bjuder också på kulinariska upplevelser. Goda fisk- och skaldjursrätter och rätter med mängder av kryddor är typiskt för ön, och du hittar också mängder av färsk exotisk frukt.

Bokningsförfrågan

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss