Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

Resor till Zimbabwe & Botswana

På en resa till Zimbabwe får du uppleva platser som hör till de vackraste i Afrika. Den främsta höjdpunkten är de imponerande vattenfallen Victoria Falls. Landet bjuder på en blandning av fantastiska landskap, från Kalahariöknens sand till savanner och täta skogar. Här finns berg och floder, ett rikt djurliv, nationalparker med Big 5 och en mycket tillmötesgående befolkning. Resor till Victoria Falls kan enkelt kombineras med safari i Sydafrika och Botswana. Gör till exempel ett besök på en eller flera dagar i Botswanas berömda Chobe National Park och upplev nationalparkens många elefanter på nära håll.

Läs mer om Zimbabwe & Botswana

Äventyrliga upplevelser vid Victoria Falls

Zimbabwe (förr Rhodesia) bjuder på fantastiska upplevelser och safari för de äventyrslystna. När du reser med NYATI Safari bor du på det fina Llana Lodge. Här bor du nära de dånande vattenfallen. Från terrassen kan du se diset från vattenfallen och bron mellan Zimbabwe och Zambia. I den bortre änden av hotellträdgården finns en gångväg som tar dig direkt till vattenfallen. Victoria Falls är utan konkurrens landets främsta sevärdhet. De imponerande dånande vattenfallen i Zambezifloden utgör en del av gränsen mot Zambia. Det högsta vattenfallet är 108 meter, och diset kan ses på mer än 20 kilometers håll. Det är inte för inte som Victoria Falls finns med på Unescos världsarvslista. 

I nationalparken runt vattenfallen kan du uppleva ett fascinerande djurliv. Här hittar du bland annat babianer, zebror och vårtsvin. Stora flockar av flodhästar och krokodiler lever i den övre delen av Zambezifloden, och elefanter, bufflar och antiloper kan ofta ses dricka vid floden. Under en sundownertur på Zambezifloden kan du ha turen att se både fåglar, krokodiler och flodhästar – och med lite tur kan du få syn på alla möjliga vilda djur längs floden.

Utflykter vid Victoria Falls

Området kring de majestätiska vattenfallen erbjuder en mängd aktiviteter för både stora och små. En av de mest spektakulära upplevelserna är en helikoptertur där du ser Zambezifloden och vattenfallen från ovan. Det är en vy som nästan får en tappa andan. Här kan du även åka med ultralätt flygplan över floden, hoppa bungyjump eller kanske prova forsränning om du gillar adrenalinkickar. Du som föredrar lugnare aktiviteter kan till exempel spela golf eller gå en promenad längs vattenfallen.

Safari i Chobe National Park

Ett besök vid Victoria Falls passar perfekt att kombinera med safari i någon av Botswanas berömda nationalparker. Chobe är framför allt känt för att parken har Afrikas största koncentration av elefanter. Totalt finns det uppskattningsvis 85 000 elefanter här, men också goda möjligheter att uppleva många andra av Afrikas vilda djur. Chobefloden flyter genom nationalparken, och att se de många elefanterna bada och dricka vid floden omgivna av vattenbufflar, flodhästar och krokodiler är en upplevelse som inte går att beskriva. Åk både på en tur i öppen jeep och en flodsafari så har du bästa möjliga förutsättningar att se så många djur som möjligt.

Bokningsförfrågan

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss