Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

Kruger National Park

Krugerparken är en av världens bästa safariparker. Den nu över 100 år gamla nationalparken kan med sin stora mångfald av djur och natur utan problem matcha uppkomlingar både på andra platser i Sydafrika och på resten av kontinenten. Kruger National Park måste upplevas. Själva Krugerparken är 21 000 m2, vilket är lika stort som hela Värmland. Parken är 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna genom Nationalparker är bra och många djur har blivit så vana vid att få sällskap av de märkliga fyrhjuliga varelserna att man kan komma helt nära dem. Det är naturligtvis viktigt att komma ihåg att det här är djurens hem och vi bara är gäster, och som sådana ska ta hänsyn till parkens invånare. NYATIs privata 10 000 hektar stora "Big 5"-reservat är en del av Greater Kruger National Park så de vilda djuren kan röra sig fritt. På NYATI Safari Lodge kan man alltså få se alla djur på första parkett, och på vår egen mark kan vi köra var vi vill, vilket ger goda möjligheter att få se så många djur som möjligt.

Klicka på bilderna nedan för att komma till galleriet...

Krugerparkens historia

Det var boerrepubliken Transvaals president, den passionerade jägaren Paul Kruger, som år 1898 insåg att det fanns ett behov av att skydda naturen och de vilda djuren. Han etablerade först viltreservatet Sabie Game Reserve. Shingwedzi blev till år 1906 och år 1926 slogs de tre områdena ihop till Kruger National Park. Sedan dess har parken utvidgats flera gånger. För inte så länge sedan tog men ner staketen mellan parken och de angränsande privata viltreservaten, bland dem NYATIs eget viltreservat på 10 000 hektar, så att djuren kan röra sig fritt i ett ännu större område. Man skapade den så kallade Great Limpopo Transfrontier Park på 35 000 kvadratkilometer vilket bara är några få tusen kvadratkilometer mindre än hela Danmarks areal. Området sträcker sig in i grannländerna Moçambique och Zimbabwe, och förändringarna har lett till att djuren i södra Afrika börjat återupprätta sina ursprungliga vandringsvägar. De har också lett till att det nu finns mycket fler djur på NYATIs egen mark och att vi nu kan ha vår egen "Big 5- safari på vår egen mark.

Mångfald av djur

Kruger National Park finns det inte mindre än 147 olika slags däggdjur, 507 fågelarter, 34 groddjur, 116 reptiler, 1 980 växt- och trädslag samt inte minst 50 fiskarter (som ju kan vara lite svåra att få syn på). Det finns t.ex. hela 27 000 bufflar, 5 100 giraffer, 86 000 impalor, cirka 1 000 leoparder, 1 500 lejon, 5 000 noshörningar och cirka 12 000 elefanter. Krugerparken bjuder på vidsträckta grässlätter med stora antilophjordar, som lockar rovdjur som lejon, leoparder och geparder, men också många elefanter. Här växer mopaniträdet, och det älskar elefanterna. Kring floder och vattenhål kan man se flodhästar, elefanter, giraffer, bufflar och många antiloper samlas. Krugerparkens norra del är vildare och mer otillgänglig. Den kännetecknas av buffel- och elefanthjordar, men även leoparder och kudu.

En året-runt-destination

Kruger National Park kan upplevas hela året runt. Parken har ett varmt subtropiskt klimat och alla de fyra årstiderna har sina höjdpunkter. Du blir inte besviken oavsett när på året du väljer att besöka parken. Många föredrar våren och hösten, eftersom det knappt regnar och dagarna är soliga och varma under dessa perioder. Vintern (april–augusti) har ljumma och soliga dagar, men relativt kalla nätter och normalt inget regn (en varm jacka eller tröja behövs på morgnar och kvällar). Det är färre löv på träden, mindre vatten i floderna och lättare att se djuren. Sommaren är varm, ofta riktigt varm och fuktig. Det är regnperiod och regnet kommer i korta skurar, speciellt om eftermiddagen. Landskapet är grönt och det vimlar av nyfödda ungar.

Klimattabell Kruger National Park

Bokningsförfrågan

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss