Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

Resor till Mauritius

En resa till Mauritius är en resa du aldrig glömmer. Ön är en av de mest exklusiva i Indiska oceanen och bjuder på tropiska vita stränder med vajande kokospalmer, turkosblått hav och fantastiska hotell. Här kan du njuta i avspänd lyx med fokus på god mat och fina spaupplevelser samt njuta av en hög servicenivå i exklusiva ramar. Om du vill avsluta din safari i Afrika med badsemester på en äkta paradisö är Mauritius ett perfekt val.

Mauritius befolkning består av en fascinerande blandning av indier, kineser, afrikaner och ättlingar till de franska kolonisatörerna. Klimatet är behagligt året om, med varma tropiska dagar och milda kvällar. De sällsynta regnen är oftast korta, häftiga skurar som också bidrar till att ön är grön och prunkande året runt.

Läs mer om Mauritius

Paradisstränder och reseupplevelser på Mauritius

Mauritius omges av korallrev som dels skyddar stränderna och ger lugna och barnvänliga badplatser, dels skapar perfekta förutsättningar för snorkling och dykning. Mauritius är därför ett perfekt resmål för barnfamiljer. Stora delar av ön kantas av härliga sandstränder som bjuder in till underbara avkopplande dagar i solen. Temperaturen i vattnet ligger mellan 23 och 27 grader året runt, och ön får mellan 6 och 8 timmar med starkt solsken varje dag. Mauritius är också ett paradis för vattensportsentusiaster. Hyr speed boat eller hobie cat, åk på djuphavsfiske, testa kitesurfing eller varför inte uppleva livet under havsytan från en ubåt? Om du vill spela golf så finns det goda möjligheter på flera av öns hotell. Mauritius är nämligen också känt för sina fina golfbanor. En resa till Mauritius ger fantastiska möjligheter för dig som vill ha en badsemester med unika naturupplevelser.

Om du vill krydda badsemestern med upplevelser kan du t.ex. göra en utflykt till huvudstaden Port Louis. Besök den lokala fisk- och grönsaksmarknaden, insup de vackra gamla byggnaderna från kolonialtiden som står i skarp kontrast till de moderna skyskraporna, eller gå en sväng i den botaniska trädgården. Det finns ett bra utbud av shopping nere vid hamnfronten. Mauritius bjuder också på regnskog, vulkaner, vattenfall, det böljande landskapet vid Chamarel och inte minst den heliga sjön med hindutemplet vid Grand Bassin.

Resor till Mauritius för både par och familjer

På Mauritius väntar spännande kulinariska upplevelser. Menyerna består ofta av en blandning av rätter från de afrikanska, franska, kinesiska, kreolska och indiska köken, och nyfångad fisk är en av de viktigaste råvarorna. De flesta vinerna importeras från Sydafrika, men hotellen har också ett mindre utbud av europeiska viner. Prova också öns lokala rom, som varmt kan rekommenderas.

På Mauritius finns hotell för alla smaker, från små intima boutiquehotell till stora lyxresorter. Många hotell har goda faciliteter för familjer med barnklubb, barnpool och barnvänliga stränder.

Bokningsförfrågan

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss