Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

NYATI Safari & Mauritius

Pris från55495för 17 dagar
 • Följ med på safari i världsklass och runda av med en veckas badsemester i strandparadiset Mauritius
 • Bo i egen exklusiv River Bungalow på NYATI Safari Lodge precis vid Sydafrikas berömda nationalpark Krugerparken. Här har du privat terrass mot Olifants River
 • All inclusive, dvs. alla måltider, lokala drycker samt dagligt safariprogram ingår på NYATI Safari Lodge
 • Bo med Indiska oceanen som närmaste granne på ett av Mauritius bästa strandhotell med all inclusive

Resan inkluderar

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplats vid Krugerparken (avresa alla fredagar året runt). Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
 • Flyg från flygplats vid Krugerparken till Mauritius
 • Flyg Mauritus-Köpenhamn/Stockholm*
 • Alla flygplatstransfers t/r
 • 7 nätter på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum)
 • Övernattning på flygplatshotellet Protea Hotel O.R. Tambo Airport 4* i Johannesburg inkl. frukostbuffé
 • 6 nätter på Tamassa 4* på Mauritius. Mot tillägg kan du välja att bo på något av våra andra hotell på Mauritius: Mauricia Beachcomber 4*, Canonnier Beachcomber 4*, Hotel LUX Grand Gaube 5*, Hotel LUX Belle Mare 5* eller Hotel LUX Le Morne 5*
 • All inclusive, dvs. alla måltider och dryck ingår på Tamassa
 • All inclusive, dvs. alla måltider och dryck ingår på NYATI Safari Lodge:
  • Frukost, lunch och trerätters middag
  • Utsökta lokala drycker, som vin, sprit, öl, vatten samt alkoholfri öl och vin
  • Färsk frukt på förfrågan hela dagen
  • Mousserande vin och frukost i bushen
 • Galamiddag med show, musik och dans varje fredag
 • Inkluderat safariprogram på NYATI Safari Lodge:
  • "Big 5"-safaridag i öppna safaribilar i vårt privata område på 10 000 hektar i Greater Kruger National Park
  • "Big 5" solnedgångssafari med bushmiddag under stjärnorna på Lion King följt av nattsafari
  • Bushvandring med vällagad bushfrukost och mousserande vin på vacker utsiktspunkt
  • Solnedgångssafari i öppna safaribilar, inklusive dryck och snacks på utsiktspunkten
  • Bushvandring med professionella rangers i den storslagna naturen
  • Två dagliga game drives (safaritur i öppen bil), morgon och eftermiddag
 • Tillgång till lodgens driving range
 • Tillgång till lodgens gym
 • Extra upplevelser ingår i alla resor från september 2023 fram till 30 augusti 2024:
  • Heldagstur till Kruger National Park

Observera att det bara går att delta i bushvandringar och solnedgångssafari om det övriga aktivitetsprogrammet tillåter. Veckodagarna för våra utflykter/aktiviteter kan variera.

Vill du uppleva ännu mer av Afrika kan du också kombinera denna resa med destinationer som t.ex. Kapstaden & Vinlandet, Garden Route, Zimbabwe, Zanzibar och många andra resmål. Din resa kan alltid skräddarsys. Här har vi visat ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow på första parkett till den berömda Krugerparken med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra nya Rhino-lyxtält på 75 m2  med plats för två vuxna och två barn, eller i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen. Ytterligare ett alternativ är att ha hela Cheetah Camp på 500 m2 för er själva med privat chaufför/ranger, eget safariprogram och egen kock.

På NYATI Safari Lodge bor du med all inclusive, det vill säga komplett safariprogram, alla måltider och lokala drycker ingår i priset, också under safariturerna. Vårt stora safariprogram omfattar två safariturer (game drives) per dag i öppna bilar, bushvandringar, sundowners och nattsafari. Alla dessa safariturer kan du fritt delta i. Mellan aktiviteterna finns det tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde, njuta av en behandling på NYATIs Bush Spa eller delta i tillvalsaktiviteter som till exempel luftballong, flodsafari eller golf.

Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller vid "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. En gång i veckan beger vi oss ut i bushen där du kan njuta av solnedgången med något kallt att dricka medan vi dukar upp en sydafrikansk ”braii” under stjärnhimmeln. Till alla måltider serveras lokala viner och mellan safariturerna har du fri tillgång till baren på lodgen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Mauritius

Njut av en veckas avkoppling i det ultimata strandparadiset Mauritius, semesterön i Indiska oceanen strax söder om ekvatorn. Här hittar du kritvita stränder, turkosblått hav och hotell som uppfyller alla dina drömmar. Öns historia har skapat ett mångetniskt samhälle som skänker extra färg och dimensioner åt både kulturlivet och gastronomin. På menyerna finns exotiska och sofistikerade upplevelser med inslag av både det afrikanska, europeiska, kinesiska, kreolska och indiska köket. Färgglada fiskar, vackra korallformationer och kristallklart vatten bjuder in dig till en förunderlig och fantastisk värld under havsytan.

Mauritius är ett perfekt resmål både för vuxna, barnfamiljer och förälskade par. Kontakta oss så berättar vi mer om de olika rabattalternativ om du reser med barn.

Bokningsförfrågan
NYATI Safari & Mauritius
Dagsprogram
NYATI Safari & Mauritius
Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

NYATI Safari Lodge video
Klimattabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag, varje vecka året runt: Avresedag

Det här är dagen då du full av förväntan sätter kurs mot Sydafrika och din egen privata bungalow eller villa med utsikt mot Olifants River mitt i Sydafrikas berömda Greater Kruger National Park. Vi har avresor varje fredag året runt och du reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det görs ett stopp på vägen till Johannesburg och flygtiden är ca 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Från Johannesburg går resan vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Vi flyger våra gäster den sista biten (ca 1 timmes flygtur) till den lokala flygplatsen vid Krugerparken, vilket sparar 5–6 timmars bilåkning. När du landar tar en medarbetare från NYATI Safari Lodge emot och följer med på bilresan till lodgen. På NYATI Safari Lodge väntar ett mottagande på äkta afrikanskt vis med sång och dryck, följt av en härlig lunch och ett kort informationsmöte. Sedan är det dags att finna sig till rätta i de fina omgivningarna. Njut till exempel av en drink på terrassen med utsikt mot Olifants River och den afrikanska bushen före välkomstmiddagen om kvällen.

Bushvandring, sundowner, bushmiddag & nattsafari

Tidigt på morgonen är det safarivandring på NYATIs egen mark tillsammans med en av våra professionella rangers. Rangern berättar om det lokala växt- och djurlivet, och om morgonen när djuren är som mest aktiva kan du ha turen att se till exempel noshörningar, giraffer, flera antiloparter, zebror, vårtsvin och en mängd olika fåglar. Du får lära dig att spåra djuren genom att avläsa tecknen på att de tagit sig fram, som fotspår, spillning, knäckta grenar med mera. Om du hellre vill bli körd runt kan du välja att åka på morgonsafari i någon av våra öppna safaribilar. 

Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på utsiktsterrassen. Sedan kan du koppla av en stund innan det är dags för en god lunch på terrassen och eftermiddagens safaritur. Under eftermiddagssafarin har du chansen att uppleva ”The Big 5”. Uttrycket är en traditionell jaktterm för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Vår lokala ranger guidar dig och om du har tur kan du få se ”The Big 5” på en och samma dag. Safarin avslutas på vår underbara utsiktsplats, Lion King. Där kan du njuta av kalla drycker med tilltugg medan du beskådar den exotiska sydafrikanska solnedgången över bushen. Under tiden dukar vårt kockteam upp en äkta sydafrikansk ”braii” – en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar har återupplivat den traditionella gryträtten ”potjie”, som lagas med utsökta lokala råvaror enligt det ursprungliga NYATI-receptet. Här får du chansen att uppleva den äkta smaken av Sydafrika. Obs: Bushmiddag anordnas endast när väderförhållandena tillåter. I annat fall ersätts den av middag i boman eller på lodgens restaurang.

Sedan är det dags för en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar. Bilarna är utrustade med stora strålkastare för att du bättre ska kunna se de vilda djuren. Det är en väldigt stämningsfull upplevelse att säga ”godnatt” till bushen i skymningen, och det är extra spännande att jaga djur i mörkret, när också rovdjuren går på jakt.

Fågelsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Den här morgonen kan du följa med på morgonsafari i våra öppna safaribilar för en tur där det är Krugerparkens fågelliv som står i fokus. Turen går förbi Hippo-sjön och vidare längs floden, där det finns bäst möjligheter att få syn på några av de många färgsprakande fåglarna. Men det finns naturligtvis även goda chanser att se fler vilda djur. Kanske är det just den här morgonen du får syn på en noshörning eller en leopard? 

Efteråt kan du njuta av en härlig frukost på vår fina terrass med utsikt över Olifants River och koppla av vid poolen innan det är dags för solnedgångssafari mot slutet av dagen. Här kan du återigen ha turen att få uppleva ”The Big 5” samt antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer och gnuer i skymningen. På hemvägen gör vi ett kort stopp på en av de vackra utsiktsplatserna på NYATIs ägor. Där kan du njuta av ett glas vin eller en läsk medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen dukas ett vackert bord upp på terrassen på NYATI Safari Lodge, där kocken serverar en läcker trerättersmeny.

Tillvalsaktiviteter: Golf, quad bike safari och townshiptur

Morgonsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Om du inte har fått se alla Big 5 ännu har du fortfarande chansen på dagens safariturer, där du bland annat kan uppleva bufflar, elefanter och giraffer. Torsdagen börjar med en tidig morgonsafari med fokus på det djur- och växtliv du ser överallt på NYATIs område och i resten av Krugerparken. Våra rangers berättar om olika träd, buskar, gräs och andra växter – och inte minst om de fåglar och djur vi stöter på under safarin. Du kommer också att få veta mer om årstidernas växlingar i viltreservatet – både om väderförhållandena och om hur regn och torka påverkar djurlivet. 

Efteråt kan du koppla av en stund innan lunchen serveras på vår trivsamma utsiktsterrass. På eftermiddagen blir det safari igen, förhoppningsvis med många vilda djur. Våra rangers kommer att berätta om några av de mindre djuren du också hittar i Krugerparken, t.ex. ormar, skorpioner, insekter och termiter samt vilken betydelse de har för däggdjuren. Safarituren slutar på vår vackra sundownerplats i närheten av NYATI Bush Camp, där du får en liten förfriskning medan du njuter av den stämningsfulla solnedgången över bushen. När du kommer hem till lodgen, mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, serveras en läcker trerätters middag i restaurangen.

Bushvandring med frukost och safari vid floden

Inled dagen med en safarivandring i soluppgången, där NYATIs rangers berättar om stort och smått i naturen. Vandringen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs eget område, där NYATIs kockar serverar en vällagad frukost och mousserande vin under akaciaträden mitt ute i bushen med härlig utsikt över det vilda djurlivet Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill delta i morgonens bushvandring men ändå inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria. Efter frukosten ute i bushen tar våra rangers dig med på en liten safaritur på väg tillbaka till lodgen, om du inte ska vidare på någon av våra tillvalsaktiviteter. 

Efter morgonens upplevelser och gårdagens ”Big 5”-safari kanske du vill koppla av lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen tills det är dags för en härlig lunch på utsiktsterrassen. På eftermiddagen kan du följa med på en stämningsfull solnedgångssafari längs Olifantfloden. Här kommer våra rangers att ha fokus på de tre stora djur som man ofta ser längs floden: flodhästar, nilkrokodiler och om du har tur även den svarta noshörningen, som kan vara svår att hitta. Vi åker i öppen safarijeep så att du kan njuta till fullo av färden utmed floden, innan mörkret sänker sig över det storslagna landskapet och djuren går till vila. På kvällen serveras ännu en läcker måltid på den övertäckta terrassen.

Tillvalsaktiviteter: Flodsafari och quad bike safari

Kruger National Park

Åk med på safari i den offentliga delen av Kruger National Park. Den nu över 100 år gamla Krugerparken har en fantastisk mångfald av djur och natur. Den är en av värdens bästa safariparker och ett av de bästa ställena att se vilda djur i naturlig miljö. Den offentliga delen av Krugerparken är ungefär lika stor som Värmland – 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna i nationalparken är bra och många djur har med tiden blivit ganska vana vid bilar så att du kan komma nära dem. Här finns inte mindre än 147 olika däggdjursarter, 507 fågelarter, 34 olika groddjur, 116 kräldjur, 1 980 olika växter och trädslag och riktigt bra chanser att få se ”The Big 5” – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi kör ut tidigt om morgonen och du äter frukost i det fria, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Under resan intas lunch i en av parkens inhägnade rest camps. Du är tillbaka på lodgen mot slutet av eftermiddagen.

På kvällen väntar en traditionell afrikansk braai under öppen himmel på den öppna grillplatsen, boman. Efteråt tar en av våra rangers dig med till lodgens driving range, där du kan titta på stjärnhimlen. Det är en fantastisk upplevelse att se alla stjärnorna på den svarta natthimlen över bushen.

Morgonsafari, sundowner och avskedsmiddag

Det finn ytterligare en chans att se Big när vi gir oss ut på morgonsafari på NYAT:s landområden. Efter safarin och frukosten finns dett tid att kopla av innan lunch.

På fredagen erbjuder vi också en sista solnedgångssafari, där vi stannar till vid vår vackra utsiktspunkt Elephant Hill. Här kan du njuta av en förfriskning medan solen går ner över Olifants River och Hippo Lake. Det är en magisk upp- levelse att ta avsked av den sydafrikanska bushen. Hemma på lodgen avslutas den härliga dagen med dans och musik med ett fantastiskt uppträdande av vår lokala dansgrupp. Efter det serveras avskedsmiddagen vid vackert dukade bord på den täckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Lördag: NYATI Safari Lodge–Johannesburg

Det här är dagen då du ska resa vidare till Mauritius. Efter frukost körs ni till den lokala flygplatsen och härifrån vidare med inrikesflyg till Johannesburg. I Johannesburg väntar övernattning på flygplatshotellet inkl. frukostbuffé, och nästa morgon flyger du vidare till Mauritius (ca 4 timmars flygresa).

Söndag: Johannesburg–Mauritius

Tidigt söndag morgon flyger du från Johannesburg med kurs mot Mauritius, där du landar tidigt på eftermiddagen. På flygplatsen väntar vår lokala representant som kör dig till det hotell du har valt.

Måndag - fredag: Vistelse på Mauritius

Vill du koppla av och bli omhändertagen så har du kommit helt rätt! Mauritius är det ultimata strandparadiset och här finns några av världens bästa stränder. Du kan också använda hotellens faciliteter och utforska de många tillvalsaktiviteter de erbjuder (ingår ej i priset) både på land och till havs. Du kan tryggt röra dig överallt på ön både dag och kväll.

Lördag: Avresa från Mauritius

Avresan sker först på eftermiddagen, så du kan i lugn och ro säga farväl – eller kanske på återseende – till paradisön Mauritius. Du hämtas på ditt hotell och blir körd till flygplatsen för hemresan. En mellanlandning görs på vägen.

Söndag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Observera att veckodagarna för de enskilda aktiviteterna kan variera beroende på väderförhållandena.

Det är t.ex. svårt att uppleva den vackra afrikanska stjärnhimlen i grumligt väder. Då flyttas aktiviteten till en kväll det passar bättre.

Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över vackra Blyde River med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder".  Ofta vet man inte förrän kvällen innan om turen ska bli av, eftersom aktiviteten är mycket väderberoende. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 4 800

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Quad bike-safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, där naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike - en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd 15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turerna avgår på morgonen efter frukost och på eftermiddagen och håller på ca 1,5 timme (2 timmar inkl transfer till och från lodgen)

Minst 4 deltagare. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 1 000

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mer spännande än jakt...För på en fisketur har du ännu mindre möjligheter att påverka resultatet, och du är i händerna på vind och vatten - och så naturligtvis på fiskarna som till syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte. Följ med på NYATIs fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga t.ex.  

 • common catfish (mal) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silvermal) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De följande 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och i den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv,  medan du prövar lyckan med att försöka få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar med säsong och kan även variera på de olika turerna. Det är goda chanser för att få napp, och instruktörerna känner floden väl och vet i vilka områden fisken nappar bäst vid olika årstider.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderat i priset. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 500

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Townshipbesök

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Heldagsutflykt till Krugerparken

Åk på safari i den offentliga delen av Kruger National Park. Den nu över 100 år gamla Krugerparken har en fantastisk mångfald av djur och natur. Den är en av värdens bästa safariparker och ett av de bästa ställena att se vilda djur i naturlig miljö. Den offentliga delen av Krugerparken är ungefär lika stor som Värmland – 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna i nationalparken är bra och många djur har med tiden blivit ganska vana vid bilar så att du kan komma nära dem. Här finns inte mindre än 147 olika däggdjursarter, 507 fågelarter, 34 olika groddjur, 116 kräldjur, 1 980 olika växter och trädslag och riktigt bra chanser att få se "The Big 5" – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi kör ut tidigt om morgonen och du äter frukost i det fria, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Under resan lagas en läcker lunch på äkta Karen Blixen-manér med vit duk och dignande bord i en av parkens inhägnade rest camps. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 3 200

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Heldagsutflykt till Drakensbergen

Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga.

Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild.

Du besöker också den mysiga staden Graskop, där lunchen serveras på berömda Harries Pancakes. Det blir tid för lite shopping i den mysiga staden.

Lunchen är inkluderad i utflykten. Avresa från lodgen tidigt på morgonen. Minst fyra deltagare. 

Pris per person ZAR 2 200

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Observera att antalet platser på tillvalsaktiviteterna är begränsat.

Övriga utflykter på Mauritius

Vi har många olika förslag på spännande utflykter (ej inkluderade) som du beställer hos vår lokala representant som tar emot dig på flygplatsen. Där får du en karta över ön, praktisk information, en lokal broschyr på engelska med tips på aktiviteter – och ett telefonnummer till din kontaktperson som under semesterns gång servar dig med rådgivning och bokning av utflykter. Utflykterna görs i sällskap med andra internationella gäster i minibuss/bil, och alltid med en engelsktalande, auktoriserad chaufför/guide. Du kan också välja att en privat utflykt och få helt skräddarsydda individuella utflykter. Hotellet hjälper dig gärna med att hyra bil och med tips på hur du får ut mesta möjliga av din semester.

A Taste of Mauritius – Port Louis med omgivningar

I huvudstaden Port Louis möts gammalt och nytt. Vackra gamla byggnader från kolonialtiden, monument och helgedomar står i stark kontrast till skyskraporna, det moderna köpcentret Caudan Waterfront och det pulserande affärscentret Här kan du få ditt lystmäte av shopping – även i de färgglada lokala basarerna.

Du får se historie- och konstmuseet The Blue Penny, och efter den hektiska storstaden rundar vi av med ett avkopplande besök i The Royal Botanical Gardens of Pamplemousse, som är känt för sina jättenäckrosor och den särpräglade Talipot-palmen, som bara blommar en gång vart hundrade år.

Örundturen "The Secret South"

Det här är en klassisk örundtur där du verkligen får lära känna Mauritius. Vi åker först upp på den stora platån, där öns industri- och handelsområde ligger. Sedan kan du shoppa i öns näst största stad, Curepipe, och i grannstaden Floréal som har fabriksoutlet med kashmirtyger, guldsmycken och mattor till duty free-priser. Du får se den lilla modellfartygsfabriken i Curepipe, där man bygger mycket vackra och imponerande modellfartyg för hand. På den slocknade vulkanen Trou Aux Cerfs kan du blicka ner i den gröna kratern från 650 meters höjd, ut över den hisnande bergskedjan Moka och på en klar dag ända bort till havet.

Härifrån åker vi till Grand Bassin där den heliga sjön och hindutemplet ger en touch av österländsk mystik, och resten av utflykten bjuder på magiska naturfenomen. Vi åker på en vacker tur genom den regnskogsklädda nationalparken Black River Gorge med brusande vattenfall och en sällsynt flora och fauna. Utflykten slutar med Chamarels mjuka backar, som är färgade i brunt, guld, rött och lila av vulkanisk aska.

Mauritius arv

National Botanical Garden of Mauritius är en av de populäraste sevärdheterna på Mauritius. Missa inte de berömda jättenäckrosorna och de gigantiska baobabträden här. Dessutom finns över 650 växtarter, häribland ursprungliga tropiska krydd- och läkeörter och inte mindre än 85 olika slags palmer, som har förts hit från alla världens hörn.

Efter besöket går turen till sockerfabriken "L'Aventure du Sucre", som i dag är ett spännande museum fullt av överraskningar där man får god inblick i sockerproduktionens betydelse för Mauritius genom tiderna. En traditionell lunch serveras hos en familj i Moka innan turen går vidare till "Eureka”, ett av de äldsta kolonialhusen på ön. Efter en rundtur i huset och i de vackra omgivningarna serveras det eftermidagste och -kaffe här.

Det ursprungliga Mauritius

Upplev en mer än 125 år gammal maniokkexfabrik i hjärtat av den lilla provinsen Mahebourg, där det gamla hantverket hålls vid liv. Fortsätt till Pointe d’Esny varifrån du reser med båt till Ile aux Aigrettes, en av de få platser där man har lyckats bevara den ursprungliga ebenholtsskogen och en rad inhemska växt- och djurarter.

Avsluta dagen med ett besök i det oförstörda naturreservatet La Vanille Reserve des Mascareignes med jättesköldpaddor, krokodiler och en imponerande samling fjärilar, insekter och kräldjur.

”Blue safari” i ubåt

Om du drömmer om att resa under havet i sann Jules Verne-stil erbjuder den här resan en enastående möjlighet. Följ med på en riktig undervattenssafari i ubåt (ca 1 timme) och upplev den fantastiska miljön på 30 meters djup, med färgstarka koraller, exotiska fiskar och det spännande vraket "Star Hope".

Komforten ombord är god, det finns luftkonditionering och säkerheten är på topp. Säkerhetscertifikat utfärdas årligen av internationella kontrollorgan som Bureau Veritas. Kontakten med världen över ytan hålls konstant via telefon. Dessutom finns vatten och proviant för tre dagar med ombord.

"James Bond"-subscooter

Missa inte den här unika möjligheten att följa med på undervattenskryssning i din egen twin-ubåt på ca 3 meters djup på sant James Bond-vis. Ni sitter "fritt" bakom varandra som på en tvåpersonersskoter med endast en genomskinlig kupa runt huvudet. Därmed har ni panoramautsikt mot den vackra undervattensnaturen och kan andas fritt! Det betyder också att du och din medpassagerare obehindrat kan prata om allt ni ser under turen. Turen tar ca 30 minuter och leds av en kvalificerad dykguide. Åldersgräns: 12 år. 

 • Flera dyk per dag från Trou aux Biches kl. 08:30–15:30.
 • Total tid: 2 timmar
Undervattensvandring

På Mauritius är allt möjligt, till och med vandringar på havets botten! Med den unika Aqua + Scuba-utrustningen kan nästan alla ge sig ut på vandring under vattnet, både vuxna och barn över 7 år – även om de inte kan simma.

Den unika Aqua + Scuba-utrustningen omfattar en plastkupa som man bär på huvudet så att man får panoramasikt och kan andas fritt samtidigt som man har direktkontakt med det enastående djur- och växtlivet under ytan. Utflykterna sker i grupper om 6 personer i lugna vatten med begränsat djup. Deltagarna får möjlighet att mata fisk under turen, vilket är en speciell upplevelse.

Mauritius ”Tea Route”

Mauritius har anammat den brittiska tekulturen. På den här utflykten får du inblick i teproduktionen och får se södra delen av Mauritius, som har öns vackraste natur.  Du upplever svunna tiders prakt t i två vackra kolonialhus, du får se hur te produceras i museet Bois Cheri Tea Factory och du kan smaka olika tesorter – naturligtvis tillsammans med scones och serverat på terrassen i en vacker klassisk trädgård.

Naturparken ”Parc Aventure Chamarel"

Följ med på upptäcktsfärd i Mauritius tropiska flora och fauna i naturparken "Parc Aventure Chamarel. Här finns aktiviteter för alla åldrar. Parken är på hela 12 hektar tropisk skog med möjligheter till trekking och vandring på alla nivåer. Besökare kan exempelvis välja mellan den lättillgängliga botaniska vandringen eller mer utmanande äventyrsvandring med tekniska svårigheter som till exempel hängbroar och nätbroar. Oavsett vad man väljer bjuder dagen på spännande fysiska upplevelser i vacker natur. Lunch ingår.

Längd: 2 ½ timme

Casela Nature & Leisure Park – Quad Biking

Denna tropiska djurpark erbjuder upplevelser för hela familjen. Parken är hem åt 1 500 fåglar, lejon, zebror, jättesköldpaddor, apor, antiloper och många fler djur. Här finns också ett område med smådjur och fiskdamm, där barnen kan komma helt nära djuren. Man kan vandra genom den frodiga tropiska naturen eller uppleva den från quadbike, segway eller buggy. Åldersgränsen för alla motorfordonsaktiviteter är 16 år. Barn under 18 år ska ha sällskap av en vuxen.

Cruise på havet

En dag på havet där du kan njuta av solen, havsluften och utsikten över havets paradisvärld är balsam för både kropp och själ. Besök hotellets båthus, som förutom olika vattensporter även erbjuder en rad utflykter till tropiska småöar, korallrev, sanddyner och vackra badstränder. Du kan välja en glasbottnad båt, där du tryggt kan beundra koraller och fiskar utan att behöva bli våt.

Champagne Sunset Cruise

Njut av en lugn båttur medan solen går ner över Indiska oceanen. På kvällen är solen inte lika het, så då kan du verkligen känna den friska havsluften. Du kan välja mellan olika båtturer, t.ex. turer där du serveras champagne eller middag med både mat och dryck.

Vattensport

På Mauritius kan du välja mellan en uppsjö av olika vattensportsaktiviteter. Kanske är det här som du ska lära dig att windsurfa eller åka vattenskidor? Paddla kajak och göra en eskimåvändning bland de färgstrålande tropiska fiskarna? Snorkla och studera havets flora och fauna? Vältra dig på en Hobie Cat eller glida fram på en vattencykel?

Golf

Mauritius har några av världens bästa golfbanor. Conciergen på ditt hotell hjälper dig mer än gärna med att beställa en tee-off. Om du bor på The Residence, har du möjlighet att spela golf på en unik bana som är anlagd på den lilla ön Île aux Cerfs. Ön är känd för den äventyrliga lagun som pryder de flesta turistbroschyrer om Mauritius.

Dykning och djuphavsfiske

Djupt nere i havet bland färgglada tropiska fiskar och fantastiska korallrev öppnar sig en förunderlig värld. Havet runt Mauritius är mycket populärt bland dykare eftersom här finns över 1 000 olika fiskarter, de vackraste korallrev och djupa undervattensraviner som ger ett sug i magen. Djupet betyder också att området är perfekt för djuphavsfiske. Du kan fånga både tonfisk, barracuda, svärdfisk, bonit och spjutfisk. Det är en bra idé att boka djuphavsfiske i förväg. Hotellet och vår lokala representant hjälper dig gärna med att arrangera dyk- och fiskeutflykter.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32
Nattemperatur: 21
21
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93
93
Februari
Dagstemperatur: 32
32
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93
93
Mars
Dagstemperatur: 31
31
Nattemperatur: 19
19
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68
68
April
Dagstemperatur: 29
29
Nattemperatur: 16
16
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37
37
Maj
Dagstemperatur: 28
28
Nattemperatur: 11
11
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14
14
Juni
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 6
6
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11
11
Juli
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 7
7
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12
12
Augusti
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 9
9
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9
9
September
Dagstemperatur: 29
29
Nattemperatur: 13
13
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26
26
Oktober
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 16
16
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43
43
November
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 18
18
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66
66
December
Dagstemperatur: 32
32
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94
94

Klimattabell Mauritius

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Badvattenstemperatur
Januari
Dagstemperatur: 28
28
Nattemperatur: 24
24
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 228
228
Badvattenstemperatur: 27
27
Februari
Dagstemperatur: 28
28
Nattemperatur: 24
24
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 228
228
Badvattenstemperatur: 28
28
Mars
Dagstemperatur: 28
28
Nattemperatur: 23
23
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 178
178
Badvattenstemperatur: 27
27
April
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 22
22
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 178
178
Badvattenstemperatur: 27
27
Maj
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 21
21
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 101
101
Badvattenstemperatur: 26
26
Juni
Dagstemperatur: 24
24
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76
76
Badvattenstemperatur: 25
25
Juli
Dagstemperatur: 23
23
Nattemperatur: 18
18
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76
76
Badvattenstemperatur: 24
24
Augusti
Dagstemperatur: 23
23
Nattemperatur: 18
18
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76
76
Badvattenstemperatur: 23
23
September
Dagstemperatur: 24
24
Nattemperatur: 18
18
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 50
50
Badvattenstemperatur: 23
23
Oktober
Dagstemperatur: 25
25
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 50
50
Badvattenstemperatur: 24
24
November
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 21
21
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 50
50
Badvattenstemperatur: 25
25
December
Dagstemperatur: 28
28
Nattemperatur: 23
23
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 152
152
Badvattenstemperatur: 26
26

Karta

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss