Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park

Pris från57995för 15 dagar
 • Följ med på safari i världsklass och runda av med de spektakulära vattenfallen Victoria Falls och den storslagna nationalparken Chobe
 • Bo i egen exklusiv River Bungalow på NYATI Safari Lodge precis vid Sydafrikas berömda nationalpark Krugerparken. Här har du privat terrass mot Olifants River och alla måltider, lokala drycker samt dagligt safariprogram ingår
 • Bo perfekt på The Palm River Hotel 4* vid Victoria Falls
 • Upplev några av Botswanas höjdpunkter på en heldagssafari i Chobe National Park

Resan inkluderar

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplats vid Krugerparken och Johannesburg - Köpenhamn/Stockholm*. Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
 • Regionalflyg från Nelspruit till Victoria Falls och därifrån till Johannesburg
 • Alla flygplatstransfers t/r
 • 7 nätter på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum)
 • 3 nätter på The Palm River Hotel 4* inkl. frukostbuffé. Som alternativ kan du mot tillägg välja att bo på Ilala Lodge 4* eller Victoria Falls Hotel 5*vid Victoria Falls
 • All inclusive, dvs. alla måltider och dryck ingår på NYATI Safari Lodge:
  • Frukost, lunch och trerätters middag
  • Utsökta lokala drycker, som vin, sprit, öl, vatten samt alkoholfri öl och vin
  • Färsk frukt på förfrågan hela dagen
  • Mousserande vin och frukost i bushen
 • Galamiddag med show, musik och dans varje fredag
 • Inkluderat safariprogram på NYATI Safari Lodge:
  • "Big 5"-safaridag i öppna safaribilar i vårt privata område på 10 000 hektar i Greater Kruger National Park
  • "Big 5" solnedgångssafari med bushmiddag under stjärnorna på Lion King följt av nattsafari
  • Bushvandring med vällagad bushfrukost och mousserande vin på vacker utsiktspunkt
  • Solnedgångssafari i öppna safaribilar, inklusive dryck och snacks på utsiktspunkten
  • Bushvandring med professionella rangers i den storslagna naturen
  • Två dagliga game drives (safaritur i öppen bil), morgon och eftermiddag
 • Tillgång till lodgens driving range
 • Tillgång till lodgens gym
 • 4 utflykter vid Victoria Falls:
  • Guidad vandring till vattenfallen Victoria Falls med engelsktalande guide
  • Solnedgångscruise på Zambezi-floden
  • Heldagsutflykt till Chobe National Park i Botswana (safari i öppna jeepar och flodsafari)

Observera att det bara går att delta i bushvandringar och solnedgångssafari om det övriga aktivitetsprogrammet tillåter. Veckodagarna för våra utflykter/aktiviteter kan variera.

Vill du uppleva ännu mer av Afrika kan du också kombinera denna resa med destinationer som t.ex. Kapstaden & Vinlandet, Garden Route, Zanzibar och ö-paradiset Mauritius. Din resa kan alltid skräddarsys. Här har vi visat ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow på första parkett till den berömda Krugerparken med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra nya Rhino-lyxtält på 75 m2  med plats för två vuxna och två barn, eller i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen. Ytterligare ett alternativ är att ha hela Cheetah Camp på 500 m2 för er själva med privat chaufför/ranger, eget safariprogram och egen kock.

På NYATI Safari Lodge bor du med all inclusive, det vill säga komplett safariprogram, alla måltider och lokala drycker ingår i priset, också under safariturerna. Vårt stora safariprogram omfattar två safariturer (game drives) per dag i öppna bilar, bushvandringar, sundowners och nattsafari. Alla dessa safariturer kan du fritt delta i. Mellan aktiviteterna finns det tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde, njuta av en behandling på NYATIs Bush Spa eller delta i tillvalsaktiviteter som till exempel luftballong, flodsafari eller golf.

Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller vid "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. En gång i veckan beger vi oss ut i bushen där du kan njuta av solnedgången med något kallt att dricka medan vi dukar upp en sydafrikansk ”braii” under stjärnhimmeln. Till alla måltider serveras lokala viner och mellan safariturerna har du fri tillgång till baren på lodgen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Victoria Falls & Chobe National Park

Kombinera ditt NYATI safariäventyr med en resa till ett av världens sju underverk, spektakulära Victoira Falls, och ett besök i Botswanas storslagna Chobe National Park där du får uppleva både flodsafari och landsafari i öppna jeepar. Chobe National Park har med sina 11 700 km² Botswanas största mångfald av vilda djur och bjuder på safariupplevelser i världsklass. Nationalparken är särskilt känd för de cirka 85 000 elefanter som bor här. Här kan du bland annat se stora elefanthjordar som samlas vid Chobefloden för att dricka, plaska och njuta av gyttjebad.

Victoria Falls är inget vanligt vattenfall – det är en sträcka på drygt 1,7 kilometer där Zambezifloden förvandlas till en rad stora, sammanhängande vattenfall som samtidigt utgör gränsen mellan Zimbabwe och Botswana. Detta dånande magiska naturfenomen är en syn och en ljudupplevelse som är obeskrivlig, ojämförlig och fullkomligt oförglömlig. Victoria Falls är inte bara namnet på de fantastiska vattenfallen, utan också på en liten stad i Zimbabwe som har vuxit fram runtomkring och som idag är ett livligt turistcentrum. Staden är Afrikas äventyrshuvudstad med aktiviteter som världens vildaste forsränning, ziplining och bungyjump över Zambezifloden. Lugnare aktiviteter här inkluderar helikopterturer, båtturer, fisketurer, safariutflykter och vandringar längs vattenfallen.

Bokningsförfrågan
NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park
Dagsprogram
NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park
Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

NYATI Safari Lodge video

Victoria Falls Hotel video

Victoria Falls Hotel video
Klimattabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag, varje vecka året runt: Avresedag

Det här är dagen då du full av förväntan sätter kurs mot Sydafrika och din egen privata bungalow eller villa med utsikt mot Olifants River mitt i Sydafrikas berömda Greater Kruger National Park. Vi har avresor varje fredag året runt och du reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det görs ett stopp på vägen till Johannesburg och flygtiden är ca 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Från Johannesburg går resan vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Vi flyger våra gäster den sista biten (ca 1 timmes flygtur) till den lokala flygplatsen vid Krugerparken, vilket sparar 5–6 timmars bilåkning. När du landar tar en medarbetare från NYATI Safari Lodge emot och följer med på bilresan till lodgen. På NYATI Safari Lodge väntar ett mottagande på äkta afrikanskt vis med sång och dryck, följt av en härlig lunch och ett kort informationsmöte. Sedan är det dags att finna sig till rätta i de fina omgivningarna. Njut till exempel av en drink på terrassen med utsikt mot Olifants River och den afrikanska bushen före välkomstmiddagen om kvällen.

Bushvandring, sundowner, bushmiddag & nattsafari

Tidigt på morgonen är det safarivandring på NYATIs egen mark tillsammans med en av våra professionella rangers. Rangern berättar om det lokala växt- och djurlivet, och om morgonen när djuren är som mest aktiva kan du ha turen att se till exempel noshörningar, giraffer, flera antiloparter, zebror, vårtsvin och en mängd olika fåglar. Du får lära dig att spåra djuren genom att avläsa tecknen på att de tagit sig fram, som fotspår, spillning, knäckta grenar med mera. Om du hellre vill bli körd runt kan du välja att åka på morgonsafari i någon av våra öppna safaribilar. 

Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på utsiktsterrassen. Sedan kan du koppla av en stund innan det är dags för en god lunch på terrassen och eftermiddagens safaritur. Under eftermiddagssafarin har du chansen att uppleva ”The Big 5”. Uttrycket är en traditionell jaktterm för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Vår lokala ranger guidar dig och om du har tur kan du få se ”The Big 5” på en och samma dag. Safarin avslutas på vår underbara utsiktsplats, Lion King. Där kan du njuta av kalla drycker med tilltugg medan du beskådar den exotiska sydafrikanska solnedgången över bushen. Under tiden dukar vårt kockteam upp en äkta sydafrikansk ”braii” – en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar har återupplivat den traditionella gryträtten ”potjie”, som lagas med utsökta lokala råvaror enligt det ursprungliga NYATI-receptet. Här får du chansen att uppleva den äkta smaken av Sydafrika. Obs: Bushmiddag anordnas endast när väderförhållandena tillåter. I annat fall ersätts den av middag i boman eller på lodgens restaurang.

Sedan är det dags för en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar. Bilarna är utrustade med stora strålkastare för att du bättre ska kunna se de vilda djuren. Det är en väldigt stämningsfull upplevelse att säga ”godnatt” till bushen i skymningen, och det är extra spännande att jaga djur i mörkret, när också rovdjuren går på jakt.

Fågelsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Den här morgonen kan du följa med på morgonsafari i våra öppna safaribilar för en tur där det är Krugerparkens fågelliv som står i fokus. Turen går förbi Hippo-sjön och vidare längs floden, där det finns bäst möjligheter att få syn på några av de många färgsprakande fåglarna. Men det finns naturligtvis även goda chanser att se fler vilda djur. Kanske är det just den här morgonen du får syn på en noshörning eller en leopard? 

Efteråt kan du njuta av en härlig frukost på vår fina terrass med utsikt över Olifants River och koppla av vid poolen innan det är dags för solnedgångssafari mot slutet av dagen. Här kan du återigen ha turen att få uppleva ”The Big 5” samt antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer och gnuer i skymningen. På hemvägen gör vi ett kort stopp på en av de vackra utsiktsplatserna på NYATIs ägor. Där kan du njuta av ett glas vin eller en läsk medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen dukas ett vackert bord upp på terrassen på NYATI Safari Lodge, där kocken serverar en läcker trerättersmeny.

Tillvalsaktiviteter: Golf, quad bike safari och townshiptur

Morgonsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Om du inte har fått se alla Big 5 ännu har du fortfarande chansen på dagens safariturer, där du bland annat kan uppleva bufflar, elefanter och giraffer. Torsdagen börjar med en tidig morgonsafari med fokus på det djur- och växtliv du ser överallt på NYATIs område och i resten av Krugerparken. Våra rangers berättar om olika träd, buskar, gräs och andra växter – och inte minst om de fåglar och djur vi stöter på under safarin. Du kommer också att få veta mer om årstidernas växlingar i viltreservatet – både om väderförhållandena och om hur regn och torka påverkar djurlivet. 

Efteråt kan du koppla av en stund innan lunchen serveras på vår trivsamma utsiktsterrass. På eftermiddagen blir det safari igen, förhoppningsvis med många vilda djur. Våra rangers kommer att berätta om några av de mindre djuren du också hittar i Krugerparken, t.ex. ormar, skorpioner, insekter och termiter samt vilken betydelse de har för däggdjuren. Safarituren slutar på vår vackra sundownerplats i närheten av NYATI Bush Camp, där du får en liten förfriskning medan du njuter av den stämningsfulla solnedgången över bushen. När du kommer hem till lodgen, mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, serveras en läcker trerätters middag i restaurangen.

Bushvandring med frukost och safari vid floden

Inled dagen med en safarivandring i soluppgången, där NYATIs rangers berättar om stort och smått i naturen. Vandringen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs eget område, där NYATIs kockar serverar en vällagad frukost och mousserande vin under akaciaträden mitt ute i bushen med härlig utsikt över det vilda djurlivet Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill delta i morgonens bushvandring men ändå inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria. Efter frukosten ute i bushen tar våra rangers dig med på en liten safaritur på väg tillbaka till lodgen, om du inte ska vidare på någon av våra tillvalsaktiviteter. 

Efter morgonens upplevelser och gårdagens ”Big 5”-safari kanske du vill koppla av lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen tills det är dags för en härlig lunch på utsiktsterrassen. På eftermiddagen kan du följa med på en stämningsfull solnedgångssafari längs Olifantfloden. Här kommer våra rangers att ha fokus på de tre stora djur som man ofta ser längs floden: flodhästar, nilkrokodiler och om du har tur även den svarta noshörningen, som kan vara svår att hitta. Vi åker i öppen safarijeep så att du kan njuta till fullo av färden utmed floden, innan mörkret sänker sig över det storslagna landskapet och djuren går till vila. På kvällen serveras ännu en läcker måltid på den övertäckta terrassen.

Tillvalsaktiviteter: Flodsafari och quad bike safari

Kruger National Park

Åk med på safari i den offentliga delen av Kruger National Park. Den nu över 100 år gamla Krugerparken har en fantastisk mångfald av djur och natur. Den är en av värdens bästa safariparker och ett av de bästa ställena att se vilda djur i naturlig miljö. Den offentliga delen av Krugerparken är ungefär lika stor som Värmland – 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna i nationalparken är bra och många djur har med tiden blivit ganska vana vid bilar så att du kan komma nära dem. Här finns inte mindre än 147 olika däggdjursarter, 507 fågelarter, 34 olika groddjur, 116 kräldjur, 1 980 olika växter och trädslag och riktigt bra chanser att få se ”The Big 5” – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi kör ut tidigt om morgonen och du äter frukost i det fria, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Under resan intas lunch i en av parkens inhägnade rest camps. Du är tillbaka på lodgen mot slutet av eftermiddagen.

På kvällen väntar en traditionell afrikansk braai under öppen himmel på den öppna grillplatsen, boman. Efteråt tar en av våra rangers dig med till lodgens driving range, där du kan titta på stjärnhimlen. Det är en fantastisk upplevelse att se alla stjärnorna på den svarta natthimlen över bushen.

NB. Turen är inkluderad på resor till och med 30 augusti 2024. Därefter är det en valfri tur.

Morgonsafari, sundowner och avskedsmiddag

Det finn ytterligare en chans att se Big när vi gir oss ut på morgonsafari på NYAT:s landområden. Efter safarin och frukosten finns dett tid att kopla av innan lunch.

På fredagen erbjuder vi också en sista solnedgångssafari, där vi stannar till vid vår vackra utsiktspunkt Elephant Hill. Här kan du njuta av en förfriskning medan solen går ner över Olifants River och Hippo Lake. Det är en magisk upp- levelse att ta avsked av den sydafrikanska bushen. Hemma på lodgen avslutas den härliga dagen med dans och musik med ett fantastiskt uppträdande av vår lokala dansgrupp. Efter det serveras avskedsmiddagen vid vackert dukade bord på den täckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Lördag: Avresa mot Victoria Falls

Det här är dagen då du ska resa vidare till Victoria Falls. Efter frukost på NYATI Safari Lodge blir du körd till flygplatsen i Nelspruit. Därifrån fortsätter resan med regionalflyg till Victoria Falls.

Du kommer att mötas av vår lokala representant och transporteras till hotellet.

Resten av dagen är ledig.

Söndag: Victoria Falls-vandring och solnedgångscruise

Det här är en halvdagsutflykt (inkluderad i resan) där en engelsktalande guide tar med dig på en vandring. Här kommer du helt nära vattenfallen och kan både se och känna ”röken som dundrar”. Det högsta vattenfallet är 108 meter, och under högsäsongen (mars–april) forsar ungefär 500 000 kubikmeter vatten över kanten varje minut. Det är inte så konstigt att man kan se de brusande vattenmolnen på mer än 20 kilometers håll. Turen varar ca 2 timmar. 

Mot slutet av dagen har vi inkluderat en vacker båttur på Zambezifloden i solnedgången. Du blir körd från hotellet till piren som båten avgår från. Under båtturen kan du ha turen att se flodhästar, krokodiler och många olika slags fåglar, medan du njuter av drycker och tilltugg ombord.

Måndag: Chobe National Park i Botswana

På tisdagen ingår en heldagsutflykt till Botswana och Chobe National Park, som har Afrikas största koncentration av elefanter. Här får du kanske se lejon, leoparder, bufflar och olika antiloper – och helt säkert några av de berömda elefanthjordarna från den samlade populationen på cirka 85 000 elefanter. Du åker i öppen safarijeep på förmiddagen, och efter lunch följer en spännande flodsafari på Chobe River, där du kan få se flodhästar, krokodiler, afrikanska fiskgjusar och alla andra vilda djur som kommer till floden för att dricka. Det händer ibland att ordningen kastas om så att du börjar med flodsafari på förmiddagen och åker med öppen jeep på eftermiddagen.

Tisdag: Avresa från Victoria Falls

Efter frukosten på hotellet körs du till flygplatsen vid Victoria Falls. Härifrån flyger du tillbaka till Johannesburg för att sätta kurs mot Europa senare på dagen.

Onsdag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Observera att veckodagarna för de enskilda aktiviteterna kan variera beroende på väderförhållandena.

Det är t.ex. svårt att uppleva den vackra afrikanska stjärnhimlen i grumligt väder. Då flyttas aktiviteten till en kväll det passar bättre.

Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Flodsafari med bushvandring & game drive

Följ med på en upplevelserik tur till fots, på vattnet och i öppna safaribilar genom Greater Kruger National Park. Turen startar tidigt på morgonen med en safarivandring genom bushen, med en av NYATIs rangers som berättar om den spännande naturen längs vägen. Vandringen avslutas med en härlig frukost tillagad av NYATIs kockar på en av NYATIs härliga utsiktsplatser mitt i naturen. Därefter går turen vidare med bil till den uppdämda delen av Olifants River, dit vi kommer mitt på dagen. Här börjar en vidunderlig flodtur i lugnt tempo på en liten flodpråm genom Krugerparken. Längs stranden kommer du att uppleva några av de många djurarter som trivs vid floden. Djuren dras till vattnet, så här finner vi både små och stora djur som släcker törsten, och du kan få se dåsiga flodhästar eller krokodiler som ligger och lurar. Vi äter en underbar lunch ombord på båten och du kan sitta och njuta av ljuden från bushen och den fina utsikten över det vilda djurlivet.

Efter båtturen så väntar ännu ett safariäventyr. Du blir hämtad i en av NYATIs öppna safaribilar för en stämningsfull solnedgångssafari genom Greater Kruger National Park med möjlighet att se ”Big 5”. Safariupplevelsen avslutas på en av NYATIs vackra sundownerplatser där du kan njuta av solnedgången över den sydafrikanska bushen med lite kalla drycker och snacks innan turen går tillbaka till lodgen.

Observera att turen är väderberoende. Lunch ingår. Avgång tidig morgon från lodgen, och åter efter solnedgång. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 350

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över vackra Blyde River med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder".  Ofta vet man inte förrän kvällen innan om turen ska bli av, eftersom aktiviteten är mycket väderberoende. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 4 800

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Quad bike-safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, där naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike - en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd 15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turerna avgår på morgonen efter frukost och på eftermiddagen och håller på ca 1,5 timme (2 timmar inkl transfer till och från lodgen)

Minst 4 deltagare. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 1 000

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mer spännande än jakt...För på en fisketur har du ännu mindre möjligheter att påverka resultatet, och du är i händerna på vind och vatten - och så naturligtvis på fiskarna som till syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte. Följ med på NYATIs fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga t.ex.  

 • common catfish (mal) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silvermal) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De följande 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och i den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv,  medan du prövar lyckan med att försöka få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar med säsong och kan även variera på de olika turerna. Det är goda chanser för att få napp, och instruktörerna känner floden väl och vet i vilka områden fisken nappar bäst vid olika årstider.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderat i priset. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 500

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Townshipbesök

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Heldagsutflykt till Krugerparken

Åk på safari i den offentliga delen av Kruger National Park. Den nu över 100 år gamla Krugerparken har en fantastisk mångfald av djur och natur. Den är en av värdens bästa safariparker och ett av de bästa ställena att se vilda djur i naturlig miljö. Den offentliga delen av Krugerparken är ungefär lika stor som Värmland – 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna i nationalparken är bra och många djur har med tiden blivit ganska vana vid bilar så att du kan komma nära dem. Här finns inte mindre än 147 olika däggdjursarter, 507 fågelarter, 34 olika groddjur, 116 kräldjur, 1 980 olika växter och trädslag och riktigt bra chanser att få se "The Big 5" – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi kör ut tidigt om morgonen och du äter frukost i det fria, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Under resan lagas en läcker lunch på äkta Karen Blixen-manér med vit duk och dignande bord i en av parkens inhägnade rest camps. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 3 200

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Heldagsutflykt till Drakensbergen

Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga.

Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild.

Du besöker också den mysiga staden Graskop, där lunchen serveras på berömda Harries Pancakes. Det blir tid för lite shopping i den mysiga staden.

Lunchen är inkluderad i utflykten. Avresa från lodgen tidigt på morgonen. Minst fyra deltagare. 

Pris per person ZAR 2 200

Priset är vägledande och kan komma att ändras med kort varsel

Observera att antalet platser på tillvalsaktiviteterna är begränsat.

Övriga utflykter vid Victoria Falls

Helikoptertur över Victoria Falls

Upplev den svindlande känslan på en helikoptertur där du ser Zambezifloden uppifrån och hör dånet när du flyger längs kanten av det höga vattenfallet. Piloten ser till att du får se de majestätiska vattenfallen från alla sidor och får optimala möjligheter att filma och fota.

Center för skadade och föräldralösa elefanter

På den här halvdagsutflykten besöker du ett lokalt center som tar hand om skadade och föräldralösa elefanter. Du blir hämtad på hotellet tidigt och körd ut till elefantcentret, där du får kaffe och frukost. Efter en kort presentation av centret hälsar du på elefanterna. Varje elefant styrs av en erfaren elefanttränare som delar med sig av sina stora kunskaper om bushen. Flocken följs även av en erfaren ranger till fots. Du får en god inblick i elefanternas historia och hur de har hamnat här samt får veta mer om vilka hot som finns mot elefantpopulationen idag.

Bungyjump

Äventyrare på jakt efter adrenalinkickar ska inte missa möjligheten att hoppa bungyjump från bron mellan Zambia och Zimbabwe, med de storslagna vattenfallen i bakgrunden.

Med ultralätt flygplan över Zambezifloden

Från ett ultralätt flygplan har du fantastisk utsikt över Zambezifloden, Victoria Falls och det omgivande landskapet. Välj mellan en kort flygtur (15 minuter) och en lång (30 minuter). Av säkerhetsskäl är minimiåldern 14 år och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Tänk på att aktiviteten är kraftigt väderberoende.

Forsränning

På raftingtur i en stor gummibåt får du på allvar känna på flodens enorma krafter och strömvirvlar. Det över 100 meter höga fallet vid Victoria Falls bjuder alla äventyrare på verkliga adrenalinkickar. De kraftiga strömmarna här gör att white river rafting på Zambezifloden hör till världens häftigaste. Man ska därför vara i hyfsat bra form för att kunna delta i aktiviteten.

Golf på Elephant Hills

Upplev en championshipbana med 18 hål som räknas till de allra bästa golfbanorna i hela Afrika. Elephant Hills har designats av den legendariske golfspelaren Gary Player och har en genuin karaktär som ger känslan av att spela golf mitt i den afrikanska bushen. Här delar du utrymme med kuduantiloper, vårtsvin och vattenbockar.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32
Nattemperatur: 21
21
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93
93
Februari
Dagstemperatur: 32
32
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93
93
Mars
Dagstemperatur: 31
31
Nattemperatur: 19
19
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68
68
April
Dagstemperatur: 29
29
Nattemperatur: 16
16
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37
37
Maj
Dagstemperatur: 28
28
Nattemperatur: 11
11
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14
14
Juni
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 6
6
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11
11
Juli
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 7
7
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12
12
Augusti
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 9
9
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9
9
September
Dagstemperatur: 29
29
Nattemperatur: 13
13
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26
26
Oktober
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 16
16
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43
43
November
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 18
18
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66
66
December
Dagstemperatur: 32
32
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94
94

Klimattabell Victoria Falls, Zimbabwe

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 31
31
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 171
171
Februari
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 19
19
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 140
140
Mars
Dagstemperatur: 31
31
Nattemperatur: 18
18
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76
76
April
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 16
16
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 20
20
Maj
Dagstemperatur: 29
29
Nattemperatur: 11
11
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 3
3
Juni
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 8
8
Soltimmar per dag: 11
11
Nederbörd per månad: 0
0
Juli
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 7
7
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 0
0
Augusti
Dagstemperatur: 29
29
Nattemperatur: 10
10
Soltimmar per dag: 11
11
Nederbörd per månad: 0
0
September
Dagstemperatur: 33
33
Nattemperatur: 15
15
Soltimmar per dag: 12
12
Nederbörd per månad: 1
1
Oktober
Dagstemperatur: 34
34
Nattemperatur: 19
19
Soltimmar per dag: 12
12
Nederbörd per månad: 20
20
November
Dagstemperatur: 33
33
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 64
64
December
Dagstemperatur: 31
31
Nattemperatur: 20
20
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 163
163

Klimattabell Chobe National Park, Botswana

Dagstemperatur
Nattemperatur
Solchans
Risk för regn
Januari
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 22
22
Solchans: 15%
15%
Risk för regn: 17%
17%
Februari
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 23
23
Solchans: 11%
11%
Risk för regn: 11%
11%
Mars
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 23
23
Solchans: 19%
19%
Risk för regn: 7%
7%
April
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 21
21
Solchans: 33%
33%
Risk för regn: 4%
4%
Maj
Dagstemperatur: 26
26
Nattemperatur: 19
19
Solchans: 47%
47%
Risk för regn: 0%
0%
Juni
Dagstemperatur: 24
24
Nattemperatur: 16
16
Solchans: 50%
50%
Risk för regn: 0%
0%
Juli
Dagstemperatur: 23
23
Nattemperatur: 17
17
Solchans: 60%
60%
Risk för regn: 0%
0%
Augusti
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 19
19
Solchans: 71%
71%
Risk för regn: 0%
0%
September
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 24
24
Solchans: 84%
84%
Risk för regn: 0%
0%
Oktober
Dagstemperatur: 33
33
Nattemperatur: 27
27
Solchans: 60%
60%
Risk för regn: 1%
1%
November
Dagstemperatur: 30
30
Nattemperatur: 25
25
Solchans: 23%
23%
Risk för regn: 12%
12%
December
Dagstemperatur: 27
27
Nattemperatur: 23
23
Solchans: 12%
12%
Risk för regn: 15%
15%

Karta

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss