Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Naturupplevelserna står på kö

Smukke Victoria Falls

10. januari 2022

Victoria Falls är ett av världens sju underverk och ett absolut måste för varje globetrotter värd namnet!

Som ett av världens sju naturliga underverk är Victoria Falls en storslagen naturupplevelse utan like. Här möter du naturens mäktiga krafter i det öronbedövande dånet från de vackra vattenfallen.

Victoria Falls på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe består av en rad stora vattenfall. Faktum är att de sträcker sig över mer än 1,7 kilometer där Zambezifloden förvandlas till en rad sammanhängande vattenfall. Det högsta vattenfallet har en imponerande fallhöjd på hela 108 meter.

Upplevelsen blir närmast meditativ, eftersom det magiska naturfenomenet får dig att glömma tid och rum. De dånande vattenmassorna och de vackra regnbågarna som uppstår i solen är absolut värda ett besök.

 

Historien om Victoria Falls

Den skotska upptäcktsresanden dr Livingstone anses ha varit den första europé som upptäckte det fantastiska naturfenomenet, men han var långtifrån den sista att imponeras av Victoria Falls. Det var dock han som låg bakom beslutet att uppkalla fallen efter Storbritanniens dåvarande regent, drottning Viktoria.

Staden Victoria Falls

Själva staden Victoria Falls, som ligger i anslutning till vattenfallen, ligger i Zimbabwe. Det är också på den sidan om gränsen som fyra av de fem vattenfallen och många av de vackra utsiktsplatserna ligger. Staden Victoria Falls är idag ett livligt turistcentrum med goda möjligheter att uppleva vattenfallen på nära håll. Här finns också gott om boenden för dig och din familj att välja bland, trevliga restauranger, kul butiker och aktiviteter och äventyr för hela familjen.

Chobe Nationalpark

Elephants in Chobe National Park

Följ med på en heldagsutflykt till Chobe nationalpark i Botswana som är känd för sitt stora bestånd av elefanter. Det finns ungefär 100 000 elefanter i Botswana och runt hälften av dem håller till i nationalparken. Här finns alla förutsättningar för en helt unik upplevelse.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss