Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Guide till Stellenbosch och Vinlandet

March 21, 2019

I Västra Kapprovinsen, ungefär 50 kilometer öster om Kapstaden, ligger Stellenbosch, huvudstad i det sydafrikanska Vinlandet och den äldsta europeiska bosättningen näst efter Kapstaden. Staden har drygt 85 000 invånare och ligger i Sydafrikas mest kända vindistrikt. Den är även känd under namnet City of Oaks, eller Eikestad på afrikaans, på grund av de många ekar som kantar stadens gator. Stellenbosch är en charmerande och stämningsfull stad med många välbevarade hus i klassisk Cape Dutch-stil. Här hittar du flera gourmetrestauranger, mysiga caféer och småbutiker. Stellenbosch är dessutom en livlig universitetsstad, och för golfentusiasten finns flera fina golfbanor i närheten.

Vinresa till Stellenbosch

Många väljer att avsluta sin NYATI-safari med några dagar i Kapstaden och Vinlandet. Det är ett av Sydafrikas vackraste områden, och här hittar du både världsberömda viner och restauranger av hög kvalitet. I trakterna runt Stellenbosch ligger fler än 100 vingårdar, och många av dem tillhör de mest respekterade i Sydafrika. Det var fransmännen som tog de första vinstockarna till Sydafrika på 1700-talet, och slog sig ner i området. Idag är det Sydafrikas främsta vindistrikt. Många vingårdar är byggda i traditionell Cape Dutch-stil, med utsirade gavlar och vitkalkade väggar.  På de flesta vingårdarna kan du få höra mer om vinproduktionen, smaka på de annorlunda druvorna och njuta av fantastiska frukostar med utsikt över de böljande vinfälten. Bland de mest kända och prisbelönta vingårdarna finns Hartenberg, Neil Ellis, Kanonkop och Beyerskloof. Prova också på några av de lokala delikatesserna, som springbockscarpaccio, strutsfilé, läckra ostbrickor och choklad till de spektakulära vinerna.

Upplev den glada stämningen

I själva Stellenbosch, the city of oaks, får du självfallet inte gå miste om en promenad längs stadens idylliska gator, där du omges av de höga ekarna. I staden hittar du både bryggerier, flera små museer, unika konstgallerier och runt stadens huvudgata Dorp Street även många mysiga butiker. Vare sig du vill göra en komplett vinresa, eller bara vill ta en dagstur till Vinlandet från Kapstaden, är Stellenbosch värt ett besök. Promenader på stadens vackra gator, besök på de enastående vingårdarna, ett brett utbud av spännande matupplevelser och dagsturer till de andra städerna och byarna i vinområdet är bara några av de många upplevelser som väntar dig här.

På utflykt i Vinlandet

Från Stellenbosch är det lätt att utforska de andra delarna av Vinlandet. Paarl ligger strax norr om Stellenbosch, och här finner du runt staden flera fantastiska vingårdar. Ett av de vackraste områdena i Vinlandet är runt Franschhoek, som också är områdets gastronomiska huvudstad med flera riktigt bra restauranger. Nära Kapstaden hittar du också Sydafrikas äldsta vindistrikt Constantia Valley, där du förutom att smaka på goda viner även kan besöka några av landets äldsta vingårdar.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss