Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Lesotho – känt som kungariket i himlen

South African landscape in Lesotho

27 maj 2021

Världens högst belägna monarki

Att Lesotho brukar kallas ”kungariket i himlen” beror inte på de överjordiska naturupplevelserna som väntar där. Det beror helt enkelt på att landet ligger högt uppe i bergen med sin lägsta punkt 1 400 meter över havet och merparten av ytan på över 1 800 meters höjd. Faktum är att Lesotho är den enda självständiga stat i världen som ligger så högt över havet.

Lesotho är en liten bergsstat som ligger som en enklav i Sydafrika och saknar egen kust, men landet är rikt på både vatten och gröna berg. Faktum är att Lesotho nästan är självförsörjande med el från vattenkraft. Vattnet spelar därför en viktig roll för landets välstånd, men det gör även diamanter och den mjuka mohairen som exporteras till hela världen.

Gå på upptäcktsfärd i Lesothos bergskedja

Kungariket Lesotho är ett vackert land som ligger insprängt som en enklav i Sydafrika och som bjuder på äventyrliga möten, hänförande vyer och fantastiska naturupplevelser. Landet, som till ytan är ungefär lika stort som Belgien, ligger i bergskedjan Drakensberg som löper genom Sydafrika. Lesothos imponerande bergskedja har både vattenfall och en liten skidort, där man kan åka skidor när det är sommar i Skandinavien.

Den bergiga terrängen gör att man behöver fyrhjulsdrift för att ta sig runt på de flesta ställen. På många håll är det faktiskt fortfarande smidigast att förflytta sig till häst, och att uppleva den vackra naturen från hästryggen är ett harmoniskt sätt att se landet.

Mountain village in Lesotho

Fred, regn och välstånd

Lesothos valspråk är Fred, Regn, Välstånd, något som bland annat symboliseras av kungarikets trefärgade flagga. Befolkningen utgörs av det fredliga bantufolket basotho som du ofta ser till häst klädda i traditionella dräkter eller runt sina traditionella runda hyddor med stråtak. Även om Lesotho är en monarki har kungen ingen politisk makt. Senaten, som består av 22 överhövdingar, leds i stället av en premiärminister.

Seneste Blogs

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss