Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Packlista för safari i Afrika

March 1, 2019

Om du ska på safari i Sydafrika påverkas din packlista framför allt av under vilken årstid du reser och hur länge du planerar att vara hemifrån. På NYATI Safari Lodge har vi dock en liten butik där du kan köpa extra safarikläder om du skulle behöva det. Här har vi samlat en liten packlista med det mest nödvändiga att ta med när du ska göra en safariresa till Afrika.

Ska du på safari? Det här får du  inte glömma!

En komplett safariutstyrsel, med sandfärgad skjorta, matchande byxor, tygväst med fickor, safarihatt och en kikare om halsen är inte nödvändigt när du ska på safari. Men tanken är god; med neutrala färger, en solhatt och rätt utrustning kommer du långt!

Kläder till safari

I de flesta fall behöver du inte investera i några särskilda kläder till din safariresa. Under den sydafrikanska vintern kommer du långt med en varm tröja, långbyxor samt en vindtät termojacka, hatt och handskar till de kyliga morgnarna. Mitt på dagen när solen står som högst på himlen är det så varmt att det räcker med T-shirt och shorts, även under vintermånaderna. När det är sommar i Sydafrika är det något varmare. Då kan du nöja dig med att packa ner tunna skjortor eller T-shirts, tunna löst sittande byxor eller shorts samt solhatt och solglasögon. Det är dock under denna period som det finns störst risk för regnbyar, så det kan vara en bra idé att ta med  en regnjacka eller ett regnställ. Vi rekommenderar alltid att ta med en långärmad tröja på safari, eftersom kyliga morgnar kan förekomma under stora delar av året. Dessutom skyddar den mot solen. Klädernas färger ska helst vara neutrala, ljusa nyanser som beige, brun, olivgrön och kaki. Skarpa färger och vitt kan skrämma vissa djur, medan svart lockar till sig insekter.

Skor till safari

När du ute på tur i en av våra safaribilar räcker det bra med sandaler på fötterna. Gärna bekväma och praktiska sandaler som du trivs bra i. Om du vill delta i våra bushvandringar är det dock ett krav på att ha ordentliga skor med snörning. Vi rekommenderar därför alltid att man tar med sig ett par bra vandringskängor eller gymnastikskor med på resan. Du kommer inte att gå några längre avstånd, men tänk på att du ska kunna ha dem på både i stekande värme och i kyla – beroende på vilken årstid du reser på safari. När du befinner dig innanför stängslen på NYATI Safari Lodge och NYATI Cheetah Camp kan du ha sandaler överallt.

Safariutrustning

Om du vill ha bästa tänkbara möjlighet att få se vilda djur när du är på safari, rekommenderar vi att du tar med dig en kikare hemifrån. Vi har några kikare på lodgen, men vi kan inte garantera att de finns tillgängliga hela tiden. Med en bra kikare har du störst chans att få se lejon som ligger i gräset och leoparder som gömmer sig i träden. Samtidigt kan du lättare få syn på de många färgrika fåglar som finns i Krugerparken. Vill du ha fina minnen med dig hem från din safarivistelse är en bra kamera näst intill oumbärlig. Oavsett om du föredrar en digitalkamera, en smartphone eller något annat, kom ihåg att en bra zoom är viktig om du vill kunna ta skarpa bilder av de vilda djuren. Även om våra guider alltid försöker komma nära djuren är det inte alltid möjligt, och många djur kommer du att se från långt håll. Förutom kikare och kamera är det bra att ha solkräm, solhatt, solglasögon och en extra tröja med på utflykterna. På NYATI Safari Lodge ser vi alltid till att du får med dig vatten och även eventuellt mellanmål innan du lämnar lodgen.

Andra bra restips

Kom ihåg att alltid ha med dig giltigt pass, vaccinationskort, eventuell medicin, reseförsäkringsbevis och din resplan från NYATI Safari. Dessutom kan en ficklampa och ett par böcker vara bra att ha med på safarituren. Om du tar med dig kontanter på resan, kom ihåg att förvara dem i säkerhetsboxen i din bungalow eller villa på NYATI Safari Lodge. Du kan läsa mer om kort- och kontantbetalning, drickspengar och så vidare i vår FAQ.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss