Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Den kompletta guiden till sevärdheter på Mauritius

February 11, 2019

En pärla i Indiska oceanen

Ungefär 900 kilometer öster om Madagaskar ligger den lite mindre ön Mauritius. Här kan du välja att avsluta din NYATI-safari i ett tvättäkta semesterparadis med vackra sandstränder, kristallklart vatten, vajande palmer, vidsträckta sockerrörsplantager och en avslappnad atmosfär. Utöver de vykortsvackra stränderna bjuder ön på ett överflöd av upplevelser och aktiviteter, enastående natur och inte minst en spännande historia. Med andra ord är Mauritius det perfekta stället att kombinera badsemester med kulturella upplevelser. Fortsätt läs, så ger vi dig den kompletta guiden till Mauritius med alla de sevärdheter du inte får missa vid ett besök på ön.

Handla som lokalbefolkningen – marknad i Port Louis

På marknaden i öns huvudstad Port Louis kan du komma över färska råvaror och handla som en riktig lokalbo. Marknaden svämmar över av exotiska frukter, nyskördade grönsaker, färskt kött och fisk, souvenirer och kläder. Är du bra på att pruta med ett leende på läpparna gör du lätt en bra affär! Port Louis är en kulturell smältdegel av olika folkgrupper och religioner, så här finner du både kyrkor, moskéer, pagoder och tempel. I staden finns även många vackra byggnader från kolonialtiden, som står i stark kontrast till de moderna skyskraporna och de pulserande affärskvarteren.

Te i långa rader

När du besöker Mauritius får du inte missa en tripp till den södra delen av ön, för ett besök på någon av de många teplantager som försörjer öns befolkning med te. Här är landskapet kuperat, med teodlingar så långt ögat når. Följ tevägen och se de kunniga teplockarna i arbete. Här plockas varje teblad för hand! I Bois Cheri kan du besöka temuseet och tefabriken, där du får en inblick i produktionen. Du kan dessutom smaka på några av de olika teer som produceras på ön. Förutom te odlar man på Mauritius också sockerrör, vanilj och diverse exotiska frukter. Sockerrören används bland annat till att framställa lokal rom, som du kan provsmaka på öns destilleri.

Gå på upptäcktsfärd i den vackra naturen

Mauritius bjuder på enastående naturupplevelser, som vulkanlandskap, regnskog och vattenfall. Det är därför som upplagt för att hyra en bil och utforska den 70 km långa och 45 km breda ön på egen hand. Kör ut till Seven Coloured Earths, nära Chamarel, som skapats av vulkanaska och är en av Mauritius främsta attraktioner. Detta fantastiska naturfenomen är en färgsymbios av olika jordmineraler som ligger i marknivå och skapar ett unikt färgskådespel. Kör också genom Black River Gorges National Park och upplev dess höga palmer, färgsprakande växtlighet och öns högsta punkt, Black River Peak, på 828 meters höjd. Tamarind Falls och Chamarel Falls är två av de vackraste vattenfallen på Mauritius, och är också väl värda ett besök.

Båtturer och delfiner

På Mauritius ska du självklart unna dig en dag till sjöss, där du kan slappna av och bara njuta av solen och havsbrisen. Det finns båtturer till såväl små tropiska öar som korallrev och sandstränder, där fantastiska snorkel- och dykupplevelser väntar. På Mauritius västkust finns det också möjlighet att få komma ut och simma med vilda delfiner.

Besök den heliga sjön

För hinduerna på Mauritius är sjön Ganga Talao, populärt kallad Grand Bassin, öns heligaste plats. Hit vallfärdar tusentals pilgrimer varje år. Sjön ligger uppe i bergen i en utsläckt vulkankrater. Utmed vulkanens kant finns flera hindutempel, och den 33 meter höga statyn av guden Shiva vakar över landskapet. Sjön är också en stor turistattraktion, och befinner du dig på Mauritius i slutet av februari eller i början av mars kan du ha turen att få uppleva hinduernas festival, där de troende badar i sjöns heliga vatten.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss