Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Maten på NYATI Safari Lodge

January 16, 2019

En lyxsafari med NYATI Safari bjuder inte bara på fantastisk Big 5-safari och storslagna naturupplevelser. Du får också göra en gastronomisk resa med fokus på lokala råvaror. 

När du bor på NYATI Safari Lodge eller NYATI Cheetah Camp är alla måltider inkluderade. De flesta dagar serveras frukosten på lodgen, men en dag under veckan äter du frukost ute i bushen. Här serverar våra kockar en vällagad måltid under akacieträden medan du njuter av utsikten.

Lunch serveras alltid på lodgen eller i campen, utom när du har köpt någon av våra heldagsturer. Under heldagsturerna dukar vi upp lunch i det fria på äkta Karen Blixen-vis.

På kvällen serveras en trerättersmeny på lodgen. En kväll i veckan flyttar vi ut middagen utomhus så att du får prova vår boma. Boman är en öppen eldstad där våra kockar tillagar en traditionell afrikansk grillmåltid – braai – under stjärnhimlen. Här får du prova flera olika slags kött med tillbehör. Traditionen är en hyllning till det i Sydafrika så omtyckta livet i det fria.

En gång under veckan blir det också – när vädret tillåter – en härlig middag i bushen vid vår fantastiska sundownerspot Lion King. Här kan du njuta av utsikten och den magiska solnedgången över bushen med ett glas vin, medan våra kockar lagar middagen under den sydafrikanska stjärnhimlen.

En av de sydafrikanska specialiteter som du får prova på NYATI Safari Lodge är den traditionella gryträtten ”potije”. Den lagas i ”potije pots”, små trebenta gjutjärnsgrytor. Grytorna värms upp med hjälp av ved, träkol, torrt gräs eller till och med torkad avföring från de vilda djuren. Rätten består oftast av kött och grönsaker och serveras med ris. Du får också smaka lokala viltsorter, som kudu, springbock och struts.

Förutom alla måltider ingår även alla lokala drycker på NYATI Safari Lodge och NYATI Cheetah Camp i resans pris. Vi serverar goda sydafrikanska viner till måltiderna, och i vår bar får du lokala ölsorter, drinkar och läsk. 

För dig som uppskattar gourmetupplevelser kan vi rekommendera att förlänga semestern med några dagar i Kapstaden eller Vinlandet. Här hittar du södra Afrikas främsta gastronomi, med flera riktigt bra restauranger som erbjuder utsökt mat av hög kvalitet tillsammans med Sydafrikas världsberömda viner.

/NYATI Safari

Klicka på bilderna nedan för att komma till galleriet...

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss