Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Sevärdheter i Sydafrika

25 augusti 2021

Mycket mer än bara safari!

Även om Sydafrika utan tvekan är mest känt för safari, Kruger National Park och The Big Five, har landet faktiskt väldigt mycket mer att erbjuda. Sydafrika är inte bara ett perfekt resmål för alla som vill åka på safari – landet bjuder också på en mängd spännande upplevelser som man inte hittar någon annanstans. En resa till Sydafrika kan också innebära ett besök i Kapstaden, en tur längs Garden Route och unika naturupplevelser. Läs mer om några av de många sydafrikanska sevärdheterna som du inte får missa på din nästa resa till regnbågsnationen Sydafrika.

 

Colourful Malay houses in Cape Town

Sydafrikanska sevärdheter

Om du hör till dem som gillar att vara pålästa före en resa och gärna vill ha koll på precis vilka sevärdheter du ska se, då har du mycket att sätta dig in i innan du ska resa till Sydafrika. 

Följande är bara några av alla de minnesvärda sevärdheter som vi tycker att man ska besöka.

 

  • St. Lucia: Precis vid kusten, där floden Mzinene mynnar i Indiska oceanen, ligger vackra och trivsamma St. Lucia. I våtmarkerna runt St. Lucia finns det runt 800 flodhästar och 1 400 nilkrokodiler, så med ett invånarantal på runt 500 är antalet vilda djur betydligt fler än människorna. 

  • Drakensbergen: Drakensberg, eller Drakensbergen, är en bergskedja som sträcker sig cirka 100 mil genom östra delen av Sydafrika. Bergskedjan har också fungerat som naturlig gräns mellan flera sydafrikanska regioner.
  • Cape Point: På svenska är Cape Point känt som Kapudden, en av de yttersta uddarna på Kaphalvön i Sydafrika. Den andra udden är Godahoppsudden. Kaphalvön brukar vara ett måste för de flesta som besöker Sydafrika. Kaphalvöns historia är fascinerande. Upplev bergsformationen Twelve apostles och gör en båttur ut till revet där de nyfikna pälssälarna håller till. 
  • Rovos Rail: Rovos Rail är känt som världens lyxigaste tågresa. Drömmer du om ett hänförande tågäventyr så har Rovos Rail allt som behövs för att låta drömmen bli verklighet. Sätt upp Rovos Rail på önskelistan och upplev de härliga kupéerna i vintagestil, restaurangvagnen med sydafrikansk mat och naturen utanför fönstret – alltihop utan notiser och andra störningar, för det finns inget wi-fi ombord.
  • Kapstaden: Kapstaden (eller Cape Town) är en riktig oas till storstad och påfallande estetiskt, trots att huvudsyftet när staden grundades 1652 var att den skulle fungera som handelscentrum. Kapstaden har ett fantastiskt läge och är rik på både shopping, kultur- och nattliv och spännande sevärdheter. Missa inte de båda höjdpunkterna Robben Island och Taffelberget.
  • Pingvinerna på Boulders Beach i Sydafrika
The penguins on Boulders Beach in South Africa
The penguins on Boulders Beach in South Africa

Tips på upplevelser

Vilka sevärdheter du än väljer att besöka i Sydafrika så kommer du utan tvekan hem med massor av fantastiska upplevelser i bagaget. Sydafrikas sevärdheter och fantastiska naturupplevelser ligger bara och väntar på att upptäckas.

eSwatini – tidigare känt som Swaziland – är det enda land i Afrika som fortfarande styrs av en enväldig kung. Trots att eSwatini bara är ungefär lika stort som Värmland så rymmer landet ett storslaget natur- och kulturliv. Här kan du uppleva berg, skogar och floder, Big 5-reservat och färgsprakande stamdanser. Om du åker till Sydafrika på safari kan du med fördel kombinera safariäventyret med ett besök i kungariket.

När du reser till Sydafrika är de sydafrikanska pingvinerna på Boulders Beach på Kaphalvön en av de unika upplevelserna du inte får missa. Boulders Beach hör till fåtalet platser i världen där du kan uppleva de monogama pingvinerna på nära håll. Om du är i Kapstaden kan du med fördel göra en dagsutflykt ner till Kaphalvön och titta på pingvinerna, som slog sig ner här 1982.

Även om det som sagt finns mycket annat att göra i Sydafrika utöver safari tycker vi ändå att ett besök i Kruger National Park är ett måste när man har rest till landet. Nationalparken har inte fått sin popularitet utan anledning, och safariupplevelsen i Sydafrika överträffar det mesta du kan uppleva på andra håll.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss