Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Jultraditioner i Sydafrika

December 21, 2020

Fira jul i Afrika och njut av solen

Om du drömmer om att åka på semester till Afrika en jul kan vi varmt rekommendera Sydafrika. När det är snö och regn hemma i Sverige i december har sydafrikanerna höga temperaturer, för där är det sommar från november till mars. Boka en resa till Sydafrika och få ett avbrott i de kalla och mörka vintermånaderna – och ta med familjen till Afrika, där ni kan fira jul tillsammans i natursköna omgivningar. 

När du reser till Sydafrika vid jul och nyår kan du njuta av varma sommarkvällar under stjärnhimlen och uppleva en alldeles särskild magi på julafton – en fantastisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma! Om du firar jul i Afrika får du också vara med om några av jultraditionerna här. I Sydafrika kan du till exempel uppleva Carols by Candlelight, ett evenemang där människor samlas och sjunger julpsalmer på gatorna.

Fira julafton med safari i den sydafrikanska bushen

Om du väljer att tillbringa julen i Sydafrika så är det perfekt att kombinera resan med några dagars safari. Vi på NYATI Safari erbjuder resor även under julen. Du bor på vår safarilodge i den berömda Krugerparken. Här kör vi safariturer i våra öppna safaribilar varje dag året runt så att du kan uppleva de vilda djuren och den fantastiska naturen på riktigt nära håll. Du tillbringar julafton med storslagna safariupplevelser i den sydafrikanska bushen och blir sedan väl omhändertagen på NYATI Safari Lodge med god middag och goda sydafrikanska viner.

I Sydafrika finns inte lika starka julmatstraditioner som här i Skandinavien. Man serverar allt från kalkonstek till skaldjursrätter. Eftersom det är så varmt äter man sällan julmiddagen inne, utan de flesta sydafrikanska familjer äter i trädgården eller på terrassen. På NYATI Safari Lodge serveras julmiddagen antingen i vår öppna restaurang med utsikt mot Olifantsfloden, på vår trevliga grillplats eller ute i bushen medan solen går ner i horisonten.

Jultraditioner i Afrika

Jultraditionerna varierar beroende på var i Afrika du befinner dig. I Kenya är det till exempel tradition att gå på midnattsmässa där man träffas, sjunger julpsalmer och önskar varandra god jul. Många afrikanska länder har också anammat de brittiska jultraditionerna, som att klä julgran och öppna julklappar på juldagens morgon. I Botswana märks det brittiska inflytandet genom att man firar ”Boxing Day” med att öppna klappar och umgås med familjen.

En julafton med massor av sol

Oavsett var i Afrika du väljer att fira jul kan du se fram emot sol och värme. Samtidigt är december en av de vackraste månaderna i södra Afrika, då landskapet är grönt och frodigt. Om du åker på safari kan du ha turen att se de första djurungarna för säsongen, som brukar komma till världen runt jul. Därför är naturen som allra bäst under sommarmånaderna, så låt sol, avkoppling och safari bli nyckelorden för din julafton. Om du vill fira jul i Sydafrika rekommenderar vi att du bokar resan i god tid, för julen är högsäsong på NYATI Safari Lodge.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss