Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Går det att kombinera safari och badsemester?

Couple on the beach in Mauritius with local fisherman

8 augusti 2021

Det måste inte bli badsemester ELLER safari

Det är sällan enkelt att enas om en semesterplan som passar allas önskemål och behov, och bara det att hitta semesterlösningar som passar familjens övriga sommarplaner kan vara en utmaning. Men en resa till Sydafrika behöver inte innebära ett val mellan antingen det ena eller det andra, utan det går utmärkt att hitta en perfekt balans som alla är nöjda med.

Väljer man att åka på safari på semestern så kommer man förstås att ägna en hel del tid åt att titta på vilda djur och åka runt i viltreservat och nationalparker. Men det betyder inte att man måste välja bort allt annat. Det går nämligen alldeles utmärkt att kombinera safari och badsemester i Sydafrika, så det måste inte bli antingen eller. Faktum är att safari och badsemester är en alldeles utmärkt kombination där man till exempel kan välja att låta en veckas safari följas av en veckas ren avkoppling på stranden.

Badsemester på Zanzibar

Det finns många platser i Afrika där du med fördel kan kombinera safari med en avkopplande badsemester. Ett resmål som är perfekt för att varva ner med badsemester efter en safariresa är den underbart vackra ön Zanzibar. De undersköna bilderna med fullständigt turkosblått vatten, palmer och kritvita sandstränder talar för sig själva, och du lär knappt tro dina ögon när du ser hur väl verkligheten motsvarar dem.

Zanzibar har ett starkt kulturarv som präglats av inflytande från både Afrika, Indien, Europa och arabvärlden under många århundraden. År 2000 togs öns huvudstad med på Unescos världsarvslista, och ett besök här bjuder på charmiga gator, solblekta stenhus och kryddmarknader i vart och vartannat gathörn.

Vädret är förstås helt avgörande för att badsemesterdelen av resan ska bli lyckad. Ingen vill ligga i bikini under ett skyfall och de flesta vill helst ha lite färg att visa upp efter Afrikasemestern. Därför bör du hålla koll på vädret på Zanzibar så att du vet när det passar bäst att åka.

Strandparadiset Mauritius

Här hittar du kritvita stränder, turkosblått hav och hotell som uppfyller alla dina drömmar. Öns historia har skapat ett mångkulturellt samhälle som skänker extra färg och dimensioner åt både kulturlivet och gastronomin. På menyerna finns exotiska och sofistikerade upplevelser med inslag av både det afrikanska, europeiska, kinesiska, kreolska och indiska köket. Färgglada fiskar, vackra korallformationer och kristallklart vatten bjuder in dig till en förunderlig och fantastisk värld under havsytan.

Mauritius är ett perfekt resmål för både vuxna, barnfamiljer och förälskade par ... 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss