Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Sydafrika är ett perfekt safariresmål året runt

23 september, 2021

Vi får ofta frågor som: ”När är det bäst att resa till Sydafrika?” eller: ”När är vädret som bäst i Sydafrika?” Men svaret är inte självklart, för klimatet i Sydafrika är lite mer komplext än det svenska.

Sommar- eller vinterhalvåret?

Det är främst dina egna preferenser och föreställningar om hur du vill att resan ska bli som avgör om det är bäst att resa till Sydafrika på våren, sommaren, hösten eller vintern. Vilken årstid som passar bäst varierar alltså från person till person. Men en sak som är värd att tänka på är att Sydafrika har motsatta årstider mot oss i Sverige. När det är sommar här är det vinter där – och omvänt.

Vädret i landets sydöstra delar

I sydöstra Sydafrika, där Kapstaden och den populära Garden Route ligger, är det som varmast mellan oktober och mars. Dagtid ligger temperaturen normalt på 20–25 grader. Det är under den perioden som det är torrast och antalet soltimmar är som flest.

Under april till september är temperaturen lägre, normalt 17–22 grader dagtid. Det är också under vinterhalvåret som det faller mest regn i de sydöstra delarna. Juni, juli och augusti är den kallaste och regnigaste perioden. En fördel med att resa under den sydafrikanska vintern är att det är färre turister då. Om du gärna vill ha sevärdheterna för dig själv är det alltså på vintern du ska besöka landet.

Vädret i Kruger National Park

I nordöstra Sydafrika, där Krugerparken och NYATI Safari Lodge ligger, är den varmaste perioden oktober–mars. Då är det i genomsnitt runt 30 grader på dagarna. Det är också under den perioden det kommer mest regn, men oftast är det korta skyfall. Sommaren är vacker eftersom de stora regnmängderna gör landskapet frodigt.

Från april till september är det en behaglig temperatur på 25–29 grader dagtid, medan det om natten kan bli ner mot 5–6 grader. Det här är den torra perioden. Landskapet blir naknare, och det är därför lättare att få syn på det fascinerande djurlivet under Sydafrikas vinterhalvår. Under den torra perioden samlas djuren vid vattenhålen, och vår personliga erfarenhet är att det är då man har störst chans att bocka av alla ”de fem stora”.

NYATI main restaurant at sunset

Ditt livs resa

Vi på NYATI Safari skickar förväntansfulla skandinaver till Sydafrika året runt. Vi har vår egen lyxlodge i ett privat viltreservat på 10 000 hektar precis vid berömda Kruger National Park. Här kan du få en safariupplevelse utöver det vanliga och uppleva det vilda djurlivet på nära håll. Kombinera safariresan med några dagar i exempelvis Kapstaden, Vinlandet eller längs Garden Route. 

Möjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att avgöra vilken årstid som passar just dina preferenser. Klicka här för att se klimattabellen för området.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på telefon 42 405 99 94 eller via mejl till nyati@nyati.com så svarar vi på dina frågor.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss