Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Panoramarutten och Blyde River Canyon

December 1, 2020

En av Sydafrikas mäktigaste destinationer

Blyde River Canyon är utan tvekan en av de mest vidunderliga platserna man kan uppleva i Sydafrika. Här har floden Blyde River skapat en storslagen ravin genom de vackra bergen. Utsikten har inspirerat otaliga fotografer och konstnärer, som försökt fånga den alldeles speciella känsla som Blyde River Canyon och naturen i området ger.

Du kan uppleva fantastiska Blyde River Canyon när du åker längs panoramarutten i Sydafrika. Rutten tar dig till både Blyde River Canyon Nature Reserve, God’s Window och Drakensbergen. Här kan du njuta av den unika naturen och imponeras av storslagna berg, höga vattenfall och natursköna dalgångar. Panoramarutten bjuder på en grönskande natur som står i skarp kontrast till bushlandskapet du ser när du är på safari i exempelvis Kruger National Park. Längs rutten får du upplevelser du inte bör missa när du reser till Sydafrika.

Vad finns det att se och göra vid Blyde River Canyon? 

Motlatse Canyon, som Blyde River Canyon också kallas, är ett sällsynt vackert naturområde som omges av de majestätiska Drakensbergen med God's Window. Vi på NYATI Safari rekommenderar alla våra gäster att utforska panoramarutten medan de är i Sydafrika. Om du åker på lyxsafari på NYATI Safari Lodge har du möjlighet att delta i en rad tillvalsaktiviteter, bland annat vår heldagstur till Drakensbergen. Här får du se alla höjdpunkterna på den imponerande rutten, som är en av de vackraste vägarna genom Afrika. 

Om du vill kan du också utforska området på egen hand. Vid Blyde River Canyon kan du t.ex. ta en helikoptertur över de vackra bergen. Tycker du om att vandra till fots så finns det flera bra vandringsleder i området där du rör dig i den sagolika naturen. Det går även att göra en idyllisk båttur genom Blyde River Canyon – en upplevelse du inte bör missa.

Vad är God’s Window? 

Längs panoramarutten i Sydafrika kommer du till God's Window, en utsiktspunkt där du – som namnet antyder – har en gudomlig utsikt. När vädret är klart har du en hänförande utsikt och kan blicka långt bort över imponerande klippor och bergstoppar, vattenfall och floden Blyde.

Hit kommer man inte utan att förundras över hur naturens krafter har format landskapet och över den speciella atmosfär som klippformationerna skapar.

Besök Blyde River Canyon på väg till Kruger National Park

Om du är intresserad av att åka på safari i Krugerparken kan du besöka Blyde River Canyon på vägen. Blyde River Canyon är ett perfekt stopp om du gör utflykt med egen bil. Många resenärer övernattar vid Blyde River Canyon på väg till Kruger National Park. 

Panoramarutten lockar i första hand med naturupplevelser, men det finns också ett intressant djurliv här. Har du tur kan du se både apor, schakaler och färgstarka ödlor – djur som du kanske inte ser på safariturerna då det ofta är The Big 5 som står i fokus.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss