Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

The Big Five – varifrån kommer uttrycket?

29. juni 2022

Du har säkert hört uttrycket förr och kanske undrat hur det egentligen uppstod. ”The Big Five” är en gammal jaktbeteckning som syftar på de fem djurarter som är svårast att fälla och farligast att jaga.

NYATI Safari Lodge ligger i direkt anslutning till Kruger National Park i en privat del av parken. På utflykter härifrån finns det goda möjligheter att få se The Big Five, alltså buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning. 

Upplev The Big Five på NYATIs område

NYATI Safari Lodge har ett vidsträckt område på 10 000 hektar. Här patrullerar professionella rangers för att skydda reservatets vilda djur, både Big Five och andra arter.

Det är något väldig speciellt med att uppleva djuren i deras naturliga miljö, se dem i samspel med naturen och vara mitt ibland dem. I sällskap med våra kompetenta rangers följer du bokstavligt talat i djurens fotspår och får veta nya saker om dem.

Eftersom NYATI Safari Lodge ligger så bra till vid Olifants River finns det goda möjligheter att uppleva de imponerande elefanterna, både på utflykter och på kvällarna när de kommer ner till floden för att dricka. Vid den tidpunkten sitter du antagligen på terrassen med en liten drink och njuter av åsynen.

Bufflar i närområdet

Elefanten är ett av de populäraste djuren bland The Big Five, men de många hektaren i NYATIs privata område skapar också optimala förutsättningar för Sydafrikas stora kattdjur. Därför har du goda chanser att få se några av de ståtligaste djuren på savannen: lejonet och leoparden.

I närområdet ser man dessutom ofta bufflar, och beståndet av noshörningar klassas som stabilt.

Med våra välutbildade rangers till din hjälp har du alltså utmärkta möjligheter att få uppleva det av Afrikas vilda djur som intresserar dig mest. Ta med dig kameran när du reser med NYATI så att du kan dokumentera mötet med The Big Five.

Här väntar upplevelser som du sent ska glömma.  

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss