Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

En oförglömlig tågresa i Sydafrika

Rovos Rail observation balcony

4. marts 2022

Det är något speciellt med en traditionell tågresa där resan blir en upplevelse i sig och man låter sig njuta av tiden den tar. Rovos Rail i Sydafrika är ett perfekt exempel.

En tågresa full av upplevelser

Rovos Rail är en av Sydafrikas pärlor och även känd som The Pride of Africa. Och den gör skäl för sitt namn, för den totala sträckan är cirka 1 600 km och låter dig uppleva Sydafrika från dess bästa sida.

Att resa alla de 1 600 kilometerna tar förstås sin lilla tid. Därför kan vi rekommendera att du väljer att resa sträckan mellan två av Sydafrikas huvudstäder: Pretoria och Kapstaden.

På resan får du uppleva en del av Sydafrika på ett annat sätt, utan att kompromissa med vare sig komfort eller upplevelser. Längs vägen stannar tåget också i sydafrikanska städer av historiskt intresse.

Natur, kultur och historia på Rovos Rail

Rovos Rail passes Matjiesfontein

Trots att tågresan bara varar ett par dygn, får du se många olika naturtyper och vackra områden.

Tågresan går genom fantastiska bergskedjor, över stora grässlätter och genom torra ökenlandskap och frodiga vinområden. Upplev den variationsrika naturen och besök ett antal höjdpunkter där tåget stannar. En av dessa är stationsbyn Matjiesfontein, full av gammaldags engelsk charm.

Förstklassig service på Rovos Rail

Dining in Rovos Rail

Rovos Rail är inte bara berömt för tågresans fantastiska sträckning, utan också för den höga servicenivån ombord.

Res i din egen privata svit med privat lounge och minibar. När du vill ha sällskap kan du slå dig ner i restaurangvagnen eller i baren, men det går också bra att bli serverad i kupén när som helst på dygnet – valet är ditt. 

Alla de förstklassiga måltiderna och alla drycker på resan ingår.

Med andra ord: En resa ombord på Rovos Rail i Sydafrika är något helt unikt och definitivt något som är värt att överväga när du planerar resan till Sydafrika. 

Pride Of Africa tar dig med på ditt livs tågresa.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss