Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Lär känna eSwatini: Kungadömet som tidigare hette Swaziland

July 15, 2020

eSwatini är unikt. Det lilla landet är den enda afrikanska nationen med en enväldig kung och bjuder på en mängd intressanta sevärdheter och en spännande historia. Till ytan är eSwatini bara 17 364 km2, men trots det finns här en unik och rik kultur.

Som besökare kan du bland annat uppleva den färgstarka danstraditionen. Landet har 1,3 miljoner invånare som lever i natursköna omgivningar med allt från berg, skogar och floder till Big 5-reservat.

Från Swaziland till eSwatini

eSwatini hette tidigare Swaziland, men landets kung Mswati III beslutade i april 2018 att landet skulle byta namn till eSwatini, ”Swaziernas land”. Landet är alltså uppkallat efter swazierna, en lokal stam i eSwatini. Namnbytet gjordes dels för att kungen ville ge kungadömet ett namn på det lokala språket, dels också för att många enligt honom blandade ihop landet med Schweiz (Switzerland). 

Tillsammans med Lesotho och Zululand var eSwatini tidigare ett av tre kungadömen i Sydafrika. Idag är Swaziland det enda av de tre kungadömena som fortfarande styrs av en enväldig kung. 1968 fick landet självstyre och frigjorde sig från den brittiska kolonialmakten. Kungen beslutade sig för att ändra landets namn på femtioårsdagen av självständigheten.

Rundresa till de tre kungadömena

När du reser till Sydafrika med NYATI har du möjlighet att kombinera ditt safariäventyr i Kruger National Park med en rundresa i de tre tidigare kungadömena. Här kan du lära dig mer om afrikansk historia och uppleva eSwatini på nära håll. Under resan besöker du bland annat en traditionell by där en lokal guide berättar om swaziernas starka kultur och traditionerna som bara finns här. 

När du besöker eSwatini på NYATIs rundresa får du snart inblick i vilket särpräglat land det är. Om du vill lära dig mer om eSwatinis unika kultur och det enväldiga kungadömet så kan ett besök här starkt rekommenderas. Det går också utmärkt att kombinera rundresan med andra resmål i södra Afrika. Du kan till exempel resa vidare till Kapstaden eller Johannesburg och avsluta din rundresa med några dagar i Sydafrikas spännande storstäder.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss