Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Internet och wifi i Afrika

June 23, 2020

Vilken uppkoppling kan man förvänta sig?

Många som planerar en upplevelserik Afrikaresa ställer sig frågan: finns det wifi i Afrika? Svaret är ja, det finns internet i Afrika, men signalen kan variera beroende på var du befinner dig. Du behöver inte ha något lokalt sim-kort för att logga in på wifi på hotell och restauranger. Precis som på andra håll i världen anger du bara ett lösenord, och så är du uppkopplad. 

På NYATI Safari Lodge erbjuder vi gratis wifi som du kan använda fritt när du är på lodgen mellan safariturerna. Här kan du dela med dig av safariupplevelserna från Sydafrika med dem där hemma. Signalen på lodgen kan dock variera – du befinner dig ju faktiskt mitt ute i den sydafrikanska bushen! Starkast signal har du vid huvudbyggnaden, medan täckningen kan vara sämre i din bungalow, villa eller tält. Därför rekommenderar vi att du sitter i baren, restaurangen eller loungen eller vid poolen när du ska använda internet – här är signalen starkast.

Internet på afrikanska hotell

Internetmottagningen i Afrika skiljer sig en del från vad vi är vana vid i Europa. Generellt är den mer stabil i städerna än exempelvis i Kruger National Park. Det unika när man är på safari är ju just att man befinner sig långt från storstädernas buller och kan uppleva djurlivet och bushens ljud på nära håll och njuta av naturen och stillheten. 

Den varierande täckningen gör att det kan vara svårt att ladda upp tunga videor eller stora bildfiler. Förbindelsen kan också bli långsammare om ni är många som är uppkopplade samtidigt. Om du förlänger semestern med några dagar i till exempel Kapstaden, Vinlandet eller Johannesburg kommer du dock att märka att internet fungerar mycket bättre där.

Kostnadsfri lånedator

Om du vill använda internet i Afrika kan du också använda datorerna som finns tillgängliga på de flesta hotell. På NYATI Safari Lodge i Sydafrika har vi till exempel en lånedator som våra gäster kan använda fritt.

Annars rekommenderar vi att du koncentrerar dig på upplevelserna och på att insupa de vackra omgivningarna. Njut av att inte vara konstant uppkopplad – ta en paus och var här och nu!

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss