Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

Resor till Kapstaden

Kapstaden är ett av de populäraste resmålen i Sydafrika – och det av goda skäl. Staden har ett naturskönt läge vid Atlanten med Taffelberget i fonden och brukar räknas som en av världens vackraste storstäder. Här hittar du restauranger som håller hög gastronomisk nivå, kaféer, gallerier, musikscener och butiker. En omtyckt plats är V&A Waterfront, där staden möter havet och där det finns många trevliga matställen att välja på.

Läs mer om Kapstaden

På upptäcktsfärd i Kapstaden

Det mest välkända landmärket i Kapstaden är förmodligen Taffelberget, som tronar över staden med sina 1 085 meter. På molnfria dagar har du en fantastisk utsikt där uppifrån över staden, bukten med Robben Island och landskapen runt omkring. Du kan ta linbanan upp till toppen och njuta av utsikten därifrån eller gå en liten tur där uppe. Taffelberget, som på engelska heter Table Mountain, är en del av den Unesco-skyddade nationalparken med samma namn. Här hittar du hela 1 500 olika växtarter, bland dem de karakteristiska fynbos-buskarna. Vid bergets fot ligger Kirstenbosch, en av Afrikas vackraste botaniska trädgårdar. Här hittar du en mängd blommor och träd som är typiska för Sydafrika. I Kapstaden kan du också besöka en kåkstad och uppleva stadens mångkulturella sida, och i den färgstarka stadsdelen Bo-Kaap kan du beundra de pastellfärgade byggnaderna. Vid Victoria & Alfred Waterfront finns ett pulserande stadsliv både dag och kväll. Här finns ett brett utbud av restauranger, hotell, barer och butiker, och området är tryggt att röra sig i.

Bli fängslad på Robben Island

En bit utanför Kapstaden ligger den världsberömda lilla ön Robben Island. Det var här Nelson Mandela satt fängslad i 18 av de 27 år som apartheidregimen höll honom inlåst. Idag är ön ett museum och guiderna på det gamla fängelset är före detta intagna. Här kan du också se Mandelas cell. Båtar går till ön från hamnen i Kapstaden flera gånger om dagen.

Utflykt till Godahoppsudden

Missa inte att göra en tur runt Kaphalvön när du är i Kapstaden. Höjdpunkten är förstås Godahoppsudden, den näst sydligaste punkten på det afrikanska fastlandet. Här kan du promenera till den lilla fyren och känna naturens krafter, och har du tur får du kanske syn på en val på horisonten. På turen kommer du också till Boulders Beach, där du kan se den stora pingvinkolonin. Du åker även längs den fantastiska panoramarutten Chapman's Peak.

Smaka på Sydafrikas viner

När du är i Kapstaden passar det fint att också besöka Vinlandet – ett av de vackraste områdena i Sydafrika. Kombinera vistelsen i Kapstaden med några dagar i Stellenbosch i vinlandet eller i Constantia Valley strax utanför Kapstaden. Ett annat alternativ är att göra en dagsutflykt från Kapstaden med besök på utvalda vingårdar där du får prova de berömda sydafrikanska vinerna. I vinområdena hittar du också några av de bästa restaurangerna i Sydafrika, så det går utmärkt att kombinera de världsberömda vinerna med gastronomi i världsklass.

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss