Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Hur är vädret på Zanzibar?

June 2, 2020

Det finns få platser i världen som kan mäta sig med Tanzanias vackra semesterö Zanzibar. Här hittar du kilometerlånga stränder, turkosblått hav och en imponerande smältdegel av olika kulturer som har satt sin prägel på ön genom dess långa historia och gjort den till ett populärt resmål för både kultur- och historieintresserade och dem som helst bara kopplar av på stranden. Zanzibar är alltid värt att besöka, men när är egentligen bästa årstiden för att resa till den här vackra, spännande och unika ön? Det kan du läsa om i det här inlägget.

Massor av sol och värme – året runt

Zanzibar är känt för många saker, bland annat för att solen i genomsnitt skiner 7–8 timmar – varje dag. Ön ligger väldigt nära ekvatorn och det gör att det är varmt året om, med badtemperaturer på mellan 25 och 30 grader. Klimatet på Zanzibar är tropiskt och ön har fyra årstider: två torrperioder och två regnperioder. Den kortare av de båda torrperioderna infaller i januari och februari. Då är det varmt (ca 28–29 grader) och luftfuktigheten är hög. Det är också under den perioden som det är bäst att dyka och snorkla eftersom vattnet är väldigt klart. Den andra torrperioden sträcker sig från juni till september/oktober. Under den perioden är vädret lite svalare – men bara en aning. Genomsnittstemperaturen ligger på 25 grader på dagarna och sjunker inte särskilt mycket på natten. Den här perioden har lägre luftfuktighet och därför också begränsat med nederbörd.

Zanzibars härliga regnperioder

Desto fuktigare är det under de båda regnperioderna. Den första pågår under mars, april och maj, och som blötast är det i mars när den största delen av årets nederbörd faller. Det förekommer monsunregn under perioden och de enorma vattenmängderna går förstås hand i hand med hög luftfuktighet. Regnperioden når sin kulmen i april, en månad då det i genomsnitt regnar 400 mm. Temperaturen brukar ligga över 30 grader. Zanzibars andra regnsäsong infaller i oktober, november och december. Den är dock inte tillnärmelsevis så våt som den första, även om både november och december bjuder på väsentligt mer nederbörd än oktober. Regnet har också en helt annan karaktär än under vårmånaderna. Under den här perioden kommer regnet ofta i form av skurar som snabbt avlöses av sol, snarare än i form av de häftiga och fascinerande monsunregnen.

Zanzibar – alltid värt ett besök

De flesta väljer förstås att besöka Zanzibar under de torra perioderna, men det betyder inte att regnperioderna är en dålig tidpunkt att besöka ön – snarare tvärtom. Förutom att det alltid är varmt på Zanzibar så finns det också gott om torra och soliga dagar även under regnperioderna. Samtidigt är det betydligt färre turister på ön under regnmånaderna, och därför kan regnperioden vara perfekt för den som vill utforska den fängslande ön. Oavsett när du väljer att besöka Zanzibar så är ön alltid extremt rik på stora naturupplevelser, fascinerande historia, sol och värme. I kombination med en lyxsafari på NYATI Safari Lodge i Sydafrika får du en resa med mängder av oförglömliga upplevelser av olika slag. 

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss