Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Victoria Falls: Därför ska du besöka de fantastiska vattenfallen

May 14, 2020

Var ligger Victoria Falls?

Victoria Falls ligger på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe och räknas som ett av världens sju underverk. Och de spektakulära fallen är minst sagt imponerande – det finns inte många naturupplevelser som kan mäta sig med de storslagna Victoriafallen och deras överväldigande dån. Victoria Falls är 1,7 km brett och det högsta av de många fallen är svindlande 108 meter högt. Därför är det kanske inte så konstigt att de berömda fallen finns med på Unescos världsarvslista. Victoriafallen är uppkallade efter den brittiska drottningen Victoria och fick sitt namn av doktor Livingstone, upptäcktsresanden som kom till de majestätiska vattenfallen som första europé 1855. Platsen var dock välkänd för lokalbefolkningen långt innan dess och kallades för Mosi-oa-Tunya – ”den dånande röken”.

Enorma mängder vatten – och djur!

Victoria Falls är inte bara en oförglömlig syn utan också en högst imponerande ljudupplevelse. Varje minut faller hundratals miljoner liter vatten ner, och de kolossala vattenmassorna skapar stora dimmoln – inte helt olikt en dånande rök. Vattenmolnen kan ses på mer än två mils håll och gör området runt Victoriafallen grönt och lummigt. Här finns också ett rikt djurliv, så om du drömmer om att få se krokodiler, flodhästar, babianer, giraffer, elefanter och många andra spännande arter är naturparken runt omkring väl värd ett besök.

Massor av upplevelser för hela familjen

Victoria Falls har också mycket att erbjuda alla som vill ha en riktig adrenalinkick. Här hittar du river rafting, bungyjumping, microlightflygning och mängder av andra upplevelser. Om de storslagna vattenfallen inte redan har fått dig att tappa andan finns det alltså gott om andra sätt att känna att du lever.

Victoria Falls passar dock inte bara kicksökarna. Här finns gott om andra aktiviteter som golf och vandringar längs vattenfallen. Dessutom inkluderar vi en vacker solnedgångstur med båt på Zambezi-floden i din vistelse.

Sätt ihop din drömresa till Victoria Falls

NYATI Safari skickar varje år mängder av förväntansfulla gäster till södra Afrika, och de kommer hem med fina minnen och spännande berättelser om stora naturupplevelser. De flesta av dem börjar med en veckas lyxsafari på NYATI Safari Lodge i Sydafrikas berömda Kruger National Park innan de reser vidare till Victoria Falls. Här väljer många att förlänga besöket vid de fantastiska vattenfallen med en tur in i Botswanas berömda nationalpark, Chobe National Park, som är känd för de stora elefantflockarna som ofta samlas vid Chobefloden. Det går också att kombinera resan till Victoria Falls med några dagar i den pulserande storstaden Kapstaden i Sydafrika eller avsluta med badsemester på Mauritius eller Zanzibar. Det finns med andra ord mängder av möjliga kombinationer, och vi gör vårt yttersta för att hjälpa dig förverkliga din drömsemester. Om du väljer att kombinera resan med ett besök vid Victoria Falls kommer du garanterat att få en upplevelse du aldrig glömmer.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss