Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Ett fantastiskt möte med elefanter

12. juli 2023

Vi höll verkligen andan!

"NYATI Safari är en storslagen upplevelse", det betonar Lisbeth Søderberg som har semestrat på NYATI Safari Lodge tillsammans med sin man och njutit i fulla drag.

De har sett bufflar, noshörningar, lejon, elefanter, giraffer och en flock vildhundar som jagade impalor genom bushen. Men det som blev pricken över i för de båda gästerna var en bushvandring.

"Vi traskade i väg utan några större förväntningar. Det vi fick vara med om sen händer ju inte direkt varje dag", säger Lisbeth Søderberg och berättar att gruppen, med rangern Günther i täten, till en början stannade till för att titta på några av de mindre sevärdheterna i bushen, som termitbon och myrstackar.

Men efter en stund hörde gruppen ett knakande ljud en bit bort.

"Bara 20 meter ifrån oss, inne bland träden, står en elefanthona med ett par mindre ungar. Elefanten får syn på oss och står och tittar rakt på oss. Vi håller andan. Det är helt fantastiskt."

Günther gör tecken åt gruppen att stå helt stilla och vara tysta. Elefanten förblir lugn, och efter ett tag trampar hon vidare in i bushen med sina ungar. Men upplevelserna slutar inte här. Bara några minuter senare får gruppen vara med om något ännu större.

"Plötsligt har vi elefanter på alla sidor omoss. 20 elefanter i olika storlekar: både stora och små. Det är en fantastisk känsla att stå så nära inpå de stora djuren. En mycket stor upplevelse", berättar Lisbeth Søderberg.

Gruppen stod och beundrade elefanthjorden i ungefär fem minuter, varpå elefanterna lunkade vidare. NYATI-gästerna stod häpna kvar med gapande munnar. De tittade på varandra och frågade: Vad var det som hände egentligen? Hur är det möjligt?

"Det går inte att fatta att så stora djur kan röra sig så ljudlöst. Om det inte varit för grenarna som knäcktes under fötterna på dem hade jag aldrig hört dem."

Lisbeth Søderberg och hennes man kände sig helt trygga under hela upplevelsen.

"Vi stod ju där och höll andan ett tag. Men vi visste att om vi bara gjorde som Günther sa så var vi i fullkomligt trygga händer", berättar Lisbeth.

"Günther är superduktig", fortsätter hon. "Alla NYATIs rangers kan ju läsa djuren. De ser genast vilket humör djuren är på, vart de är på väg och så vidare. Det är fascinerande."

Efter den stora upplevelsen traskar NYATI-gästerna vidare mot ”frukost i bushen”, där de kan smälta upplevelsen över en rejäl frukost och ett glas bubbel.

Det var den perfekta avslutningen på ett stort äventyr: En överdådig frukost.

För Lisbeth Søderberg är det andra besöket på NYATI Safari Lodge. Hon har fått stora upplevelser båda gångerna och har bara lovord.

"Det är en fantastisk upplevelse. Vi rekommenderar NYATI Safari till alla vi känner," avslutar hon.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss