Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

20 år i den sydafrikanska bushen

September 4, 2018

Afrika har en stark dragningskraft. Det blev tydligt även för Lisbeth och Jørgen Nielsen när de besökte Sydafrika för första gången på 1990-talet. De bestämde sig för att bygga en lodge där nere, och den 1 oktober 2018 är det 20 år sedan NYATI Safari Lodge slog upp sina dörrar för första gången. Men hur började drömmen om att bygga en egen safarilodge i Sydafrika?

Det afrikanska äventyret tog sin början på 1990-talet, då Lisbeths och Jørgens son Søren träffade en sydafrikansk tjej under en vistelse i Israel. Sören blev förälskad, följde med henne till Sydafrika och bestämde sig för att slå sig ner där. När Lisbeth och Jørgen besökte Søren för första gången 1997, avslutade de semestern med en safari i Krugerparken. Och det var då det vackra landet fick en plats i deras hjärtan för alltid. Mötet med de afrikanska djuren och den vackra naturen fängslade dem, och de reste snart tillbaka dit igen. En kväll vid den öppna elden under den afrikanska stjärnhimlen föddes tanken på att skapa en egen safarilodge. Och steget från tanke till handling var inte långt. Vid Olifants River i Greater Kruger National Park hittade de ett stycke mark som svarade mot deras önskemål, och så snart de fick möjlighet köpte de området och satte igång med att bygga NYATI Safari Lodge.

När dörrarna öppnades i oktober 1998 bestod lodgen av fyra bungalower med plats för 12 gäster. Sedan dess har den byggts ut flera gånger, och idag omfattar NYATI Safari Lodge 10 bungalower, sex villor med egen pool och privata Cheetah Camp. Området har utökats från 800 hektar till 10 000 hektar, och sedan stängslen till Kruger National Park togs bort 2017 finns det mängder av vilda djur på NYATIs eget område, bland annat Big 5. Ibland kommer djuren helt nära och syns ofta nere vid Olifants River, så att man kan njuta av dem från sin egen terrass. 

På NYATI Safari Lodge förenas det autentiska och det lyxiga. Tanken var att bygga en genuin afrikansk safarilodge med familjär stämning, präglad av en exklusiv känsla och skandinavisk kvalitet. NYATI Safari Lodge har duktiga rangers och privatchaufförer som visar NYATIs gäster unika sidor av nationalparken och djurlivet där. När dagen går mot sitt slut dukas det fram härliga anrättningar lagade på lokala kvalitetsråvaror, som avnjuts i stearinljusens sken med bushens många ljud i bakgrunden. Reser man som storfamilj eller grupp kan man få drömmen om en privat safaricamp uppfylld på NYATI Cheetah Camp, med egen kock och ranger och skräddarsydda safariupplevelser.

NYATI Safari firar 20-årsjubileum med att erbjuda en särskild jubileumsresa på utvalda avgångar 2018–2019. På jubileumsresan blir det extra många överraskningar och utflykter, särskilda jubileumsmenyer och utsökta viner. 

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss