Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

En pratstund med några NYATI-gäster

August 1, 2018

NYATI Safari är vi mycket måna om att ge en bra och personlig service. Därför blir vi alltid väldigt glada när våra trogna kunder väljer att resa med oss flera gånger. Vi har träffat några entusiastiska NYATI-gäster för ett litet samtal om vad som är så speciellt med NYATI Safari Lodge och vad som får dem att återvända till våra lodger i Sydafrika om och om igen. 

HUR KOM DET SIG ATT NI VALDE NYATI SAFARI?

Elisabeth och Henrik: Vi blev varmt rekommenderade NYATI Safari Lodge av ett par vänner som var där 2011. Då tänkte vi: ”Där ska vi fira vårt silverbröllop 2015”. Och det gjorde vi! 

Helene och Mogens: Vi hörde talas om NYATI Safari Lodge genom vänner 2011. De hade så mycket gott att säga att min man (Mogens) gav mig en resa till NYATI i 60-årspresent.

Irene och Henrik: Vi valde NYATI Safari eftersom flera av våra vänner hade rest dit, vissa både två och tre gånger. Alla var otroligt nöjda. Så det var ett enkelt beslut att bestämma att vi skulle resa med NYATI. Vi bjöd med våra vuxna söner och vår svärdotter, och vi uppskattade det verkligen alla fem.

SKULLE NI KUNNA TÄNKA ER ATT RESA IGEN?

Elisabeth och Henrik: ABSOLUT! Vi har varit på NYATI Safari Lodge i två tvåveckorsperioder – 2015 och 2017. Och vi åker helt säkert tillbaka 2019! För vi längtar verkligen tillbaka till allt det som NYATI Safari Lodge erbjuder: Dels det unika läget med boende i en River Bungalow som vetter mot Olifants River. Härifrån hade vi en hänförande utsikt och kunde njuta av det rika djurlivet vid floden, med elefanter, flodhästar, giraffer, bufflar, krokodiler m.m. Dels den unika servicen och det fantastiska omhändertagandet från alla anställda på lodgen. Det är en lugn och härlig stämning – och massor av humor. Man träffar hjälpsamma, glada och nöjda medarbetare överallt. Det är en väldigt behaglig och välordnad miljö att vara gäst i.

Helene och Mogens: Ja – garanterat. Den vänlighet och gästfrihet vi mötte på vår första resa med NYATI var både hjärtlig och professionell. Man gjorde allt för att vi skulle få en fantastisk semester. Självklart var det andra gäster där, men vi kände aldrig att det var för många. På vägen hem lekte vi med tanken på att besöka NYATI igen eftersom vi gärna ville dela upplevelsen med våra barn och barnbarn. Och så blev det. 2017 när min man (Mogens) fyllde 70 år reste vi alla 10 till NYATI Safari Lodge. Vi bodde i privata Cheetah Camp med två stora fina villor med egen pool och gott om plats för 10 personer. Här fick vi egen personal – totalt åtta personer – som skämde bort oss från morgon till kväll.

Irene och Henrik: Vi skulle definitivt kunna tänka oss att resa igen. Man blir aldrig mätt på att se djuren i deras rätta miljö. Det gör en ödmjuk och liten. Vi ska vara rädda om naturen. Sydafrika är också ett vackert land som definitivt är värt att besöka.

VILKEN VAR ER HÄFTIGASTE UPPLEVELSE?

Elisabeth och Henrik: Det var närkontakten med några av The Big 5. Här var vi bara några meter från lejon och elefanter. Man kommer helt nära inpå, och man känner sig helt trygg på safariturerna tack vare att NYATIs duktiga rangers har ett så tydligt fokus på den höga säkerhetsnivån.

Helene och Mogens: Vi gjorde några fantastiska turer med vår ranger Gidi, som otroligt professionellt ledde oss från det ena djuret till det andra och lärde oss om deras beteende och hur man följer deras spår. Men höjdpunkten var när Eddie väckte oss den sista morgonen eftersom han hade hört att lejonen jagade en buffelhjord. Vi körde iväg genast, och han hittade dem. Fyra stora lejonhannar samarbetade om att fälla en stor buffel – det var en fantastisk upplevelse att få se det på så nära håll. Även barnen tyckte att det var fantastiskt och förstod att det är naturens lag.

Irene och Henrik: Vi upplevde så mycket under våra sju dagar på NYATI. Det var fantastiskt att se djuren där de hör hemma. De fina morgonvandringarna och en enastående sundowner-tur, där vi sa godnatt till djuren och åt en god middag ute i naturen medan solen gick ner. Vi hade jätteduktiga och kunniga guider på alla turerna. Ja, det var mycket som var bäst helt enkelt ...

HAR NI NÅGOT BRA RÅD TILL ANDRA SOM SKA ÅKA PÅ SAFARI?

Elisabeth och Henrik: Vi ville inte bara få upplevelser med oss hem, utan också ge något till landet. Därför tog vi med fotbollar och tennisbollar på townshipturerna. Vi delade ut dem på förskolan och i skolan, till barnens stora förtjusning. Vi kan också rekommendera att man stannar 14 dagar på lodgen, för veckoprogrammet kan kännas lite komprimerat.

Helene och Mogens: När vi besökte en liten förskola på vår första tur ångrade vi genast att vi inte hade tagit med några leksaker från överflödet i barnrummen där hemma. Så andra gången hade våra barn samlat in leksaker på sina skolor som de kunde ge till barnen på förskolan. Oj vad glada de blev!

Irene och Henrik: Om man åker på safari rekommenderar vi att man kombinerar med några extra dagar i Kapstaden eller en badsemester, för dagarna på NYATI är så fullmatade med upplevelser att det är skönt att se något annat också. Vi hade fyra fina dagar i Kapstaden, och nästa gång skulle det vara trevligt att kombinera med badsemester.

/NYATI Safari

Elisabeth & Henrik Carlsen bodde i NYATI River Bungalow
Helene & Mogens Kreutzfeldt bodde i NYATI Cheetah Camp med barn och barnbarn
Irene & Henrik Nordam bodde i NYATI Olifant Villa med vuxna söner och svärdotter

Klicka på bilderna nedan för att komma till galleriet...

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss