Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Vad är Black Mambas?

July 3, 2018

Black Mambas är en antitjuvjaktsenhet som uteslutande består av kvinnor från byarna runt Kruger National Park. Gruppen är den första i världen i sitt slag och började som ett litet projekt där ett fåtal handplockade kvinnor intensivutbildades. På bara några år har styrkan blivit så stor att den nu täcker hela Balule-delen av Greater Kruger National Park, det område där NYATI har sin mark. Kvinnorna skyddar de vilda djuren som rör sig fritt i naturreservatet och vaktar den västra delen av stängslet kring Greater Kruger National Park, där många tjuvjägare tidigare försökte ta sig in. Kvinnorna bär militäruniform, och även om de är obeväpnade så har deras närvaro gjort skillnad. Idag är det till exempel långt färre djur av de hotade arterna som skjuts. Black Mambas har fått ett mycket gott anseende genom sitt arbete. 

Tjuvjakten är ett stort problem i Sydafrika, och därför krävs målinriktade insatser. Black Mambas hjälper bland annat till med att rapportera hål i stängslen och leta upp och förstöra tjuvjägarnas läger och snaror. De har varit en stor hjälp för NYATI Safari. Sedan vi började samarbeta med dem för två år sedan har vi inte förlorat en enda noshörning till tjuvjägare. Idag har NYATI Safari Lodge en egen vaktstyrka på åtta man som har radiokontakt med och håller sig i närheten av kvinnorna, så att de snabbt kan komma till hjälp om det behövs. Polisen har också gett oss tillgång till en bil med specialutvecklad radar som vi använder för att förebygga tjuvjakt. Alla dessa insatser har gjort att vi idag inte har några intrång på vårt område. 

Black Mambas lön betalas av staten och givare från hela världen, och vi på NYATI Safari stödjer deras arbete genom att bidra med boende, el och vatten.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss