Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Extra fördelar med en guidad safaritur

13 Oktober, 2021

Vad är det som gör en safari lyckad?

När nyfikna och entusiastiska besökare ska ge sig ut på sin första safari är det först och främst viktigt att guiden är kunnig och kan svara på praktiskt taget alla frågor som dyker upp. En bra safariguide måste också vara en skicklig storyteller och ha koll på vad gästerna brukar vilja veta mer om på safarin. Dessutom måste guiden kunna läsa av deras behov och ta hänsyn till om de till exempel är trötta eller oroliga.

Det är viktigt att safariguiden ser till att upplevelsen är säker för gästerna. Det förutsätter bland annat gedigen kunskap om djurens signaler och god kännedom om terrängen där safarin görs och djuren som lever där. När safariguiden är kunnig och trygg smittar det av sig på gästerna, och de kan slappna av och njuta av safarin.

En bra safariguide behöver också kunna hålla samtalet i gång och berätta om spännande saker även om man inte får se så många djur. Med safarigäster i alla åldrar måste en bra guide kunna anpassa innehållet så att både barn och vuxna får en bra upplevelse.

En annan viktig sak är att safariguiden måste visa djurlivet och naturen hänsyn. För att safarin ska vara hållbar får den inte skada naturen eller störa djuren. 

Woman taking picture of elephant on a safari

Vilka är fördelarna med att ha en guide?

På en guidad tur har du större chans att se intressanta djur tack vare guidens förmåga att tolka djurens spår. Du kommer närmare djuren, och guidens berättelser och information kan göra upplevelsen rikare och mer levande och ge en unik inblick i djurlivet.

Du kan också känna dig trygg i vetskapen om att guiden vet var det finns toaletter, vad som är säkert att äta och när det är ofarligt att kliva ur bilen – och dessutom klarar att göra mindre reparationer om något oförutsett skulle hända med bilen.

Walking safari with NYATI on foot

Extra fördelar som en guide kan erbjuda – ingen språkbarriär hos Nyati SafarI

En guide som känner till området väl kan hjälpa till att hitta de mest sevärda platserna, även om dessa ligger lite dolt. Om du vill vara säker på att inte missa något som sägs så har Nyati Safari också en skandinavisk tolk. Dessutom får du hjälp att planera utflykter och aktiviteter och sätta ihop ditt eget program. 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss