Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Boulders Beach: Möt de sydafrikanska pingvinerna

October 2, 2020

När du reser till Sydafrika är de afrikanska pingvinerna på Kaphalvön en upplevelse du inte får missa. De vackra pingvinerna lever på Boulders Beach utanför Simon’s Town – en av ett fåtal platser i världen där man kan se vilda pingviner på nära håll. Det är en fängslande upplevelse att iaktta dem på den vita sandstranden mellan granitblocken.

Många turister gör en dagsutflykt hit från Kapstaden för att se pingvinkolonin. Vägen ut till Boulders Beach bjuder också på storslagna kuststräckor och bergslandskap där du kan njuta av fantastiska vyer och vacker natur.

Tre saker du kanske inte visste om pingvinerna i Sydafrika 

Många som får se pingvinerna i den sydafrikanska värmen undrar hur det kommer sig att kolonin finns här. De första pingvinerna kom till Boulders Beach 1982, men sedan dess har kolonin växt sig allt större och idag består den av mellan 2 000 och 3 000 individer. Lokala organisationer ser till att ta hand om stranden så att pingvinerna har en ren och fin miljö. Förr tog fiskare i trakten ägg från pingvinernas reden och sålde dem som lokala delikatesser. Det ledde till att beståndet minskade och pingvinerna blev utrotningshotade, men idag gör myndigheterna en hel del för att bevara dem.

Här är tre saker du kanske inte visste om pingvinerna på Boulders Beach:

  1. Pingvinerna är monogama och har samma partner hela livet. 
  2. Av de pingviner som kom till Sydafrika på 1990-talet finns bara 10 procent kvar idag. 
  3. Pingvinernas färger fungerar som skydd och kamouflage. Den vita magen skyddar mot havsdjur och den svarta ryggen mot rovdjur i luften.

Upplevelser i närheten av pingvinerna på Boulders Beach

När du reser med NYATI Safari rekommenderar vi alltid att du kombinerar en utflykt till Boulders Beach med några av de många andra sevärdheterna på Kaphalvön. Besök till exempel kontinentens näst sydligaste punkt, Godahoppsudden, och njut av den imponerande naturen här. På Kaphalvön kan du också köra via berömda Chapman's Peak, där du har 360 graders panoramautsikt över Hout Bay – en utsikt som det inte finns ord för att beskriva. Du kan antingen hyra bil och köra hit på egen hand eller köpta till en halvdagstur till Kaphalvön från Kapstaden, där alla upplevelserna ingår. Vi erbjuder också en heldagstur till Kaphalvön och Boulders Beach. På heldagsturen kan du utöver besöket hos pingvinkolonin och på Godahoppsudden även åka ut med glasbottenbåt. Under båtturen får du en unik möjlighet att se sälarna på Seal Island. På heldagsturen kommer du också till det äldsta vinområdet i Sydafrika, Constantia Valley, och Kirstenbosch fantastiska botaniska trädgård. Att bo några dagar i Kapstaden med gott om tid att utforska en av Sydafrikas vackraste provinser är en perfekt avslutning på din safariresa.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss