Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Malaria i Sydafrika: Hur bör du göra för att skydda dig?

March 10, 2020

Safari i ett land med malaria

På NYATI Safari har vi många års erfarenhet av resor till Sydafrika. Vår härliga lodge ligger i vårt eget reservat i utkanten av den berömda nationalparken Kruger National Park. Varje år har vi glädjen att välkomna ett stort antal resenärer till spännande och äventyrliga safariupplevelser under säkra förhållanden. Vi får ofta frågor om malaria, om hur man ska skydda sig och om huruvida det är säkert att resa till Sydafrika. Man hör mycket om malaria och vi förstår att du vill veta om du och din familj är säkra när ni reser med oss – och det är också vår allra främsta prioritet. Först och främst vill vi påpeka att även om Kruger National Park är ett malariaområde, så ligger NYATI Safari Lodge i utkanten av parkens västra del, där risken för malaria är minimal. Högriskområdet är i den östra delen av parken, utmed gränsen mot Moçambique. Vi kan förstås inte utfärda några garantier, men under alla de år vi drivit vår lodge har vi inte haft ett enda fall av malaria.

Vidta försiktighetsåtgärder

Trots det är det naturligtvis viktigt att vidta de försiktighetsåtgärder man kan. Det är en bra idé att ta med sig långärmade skjortor och blusar, långbyxor och gärna myggspray som innehåller DEET, ett aktivt ämne som påverkar myggens nervsystem. På NYATI Safari Lodge och NYATI Cheetah Camp hittar du myggsprej med DEET på alla rum och i alla villor, men ska du resa vidare till exempelvis Victoriafallen eller Zanzibar är det bra att ha myggsprej med dig hemifrån. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar en vaccinationsmottagning eller din vårdcentral innan du ska resa. Där får du bäst råd om risken för malaria och malariaförebyggande i samband med din safariresa. Du kan även få information om andra vaccinationer du behöver innan du ska resa till länderna i södra Afrika.

Vad är malaria?

Malaria är en febersjukdom som påminner om influensa, med symtom som huvudvärk, muskelvärk och allmän sjukdomskänsla. Sjukdomen smittar genom en parasit som lever i blodet. I de värsta fallen, och om sjukdomen inte behandlas, kan malaria vara dödligt. Man smittas genom att bli stucken av malariamyggor (Anopheles) som har malariaparasiter i blodet. Efter sticket dröjer det normalt 10–15 dagar innan sjukdomen bryter ut. Har man tagit förebyggande medicin kan det dock ta längre tid.

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Risken för malaria bör inte hindra dig från att åka på en genuin sydafrikansk safariresa, och om du rådgör med en vaccinationsmottagning eller din vårdcentral innan du reser så är du i mycket säkra händer. Tänk på att risken för att få malaria är minimal och att behandlingsmöjligheterna är mycket goda. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vår lyxsafari i Krugerparken. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till en spännande, säker och oförglömlig safariresa i Sydafrika.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss