Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Försäkringar för din resa till Afrika

May 21, 2019

När du väljer att resa på safari i Afrika, är det i regel en mycket säker resa. Både själva resan och utflykterna sker under kontrollerade former och du ledsagas av erfarna och pålitliga guider/rangers. De ser till att du alltid befinner dig på säkerhetsavstånd från de vilda djuren. På alla resor rekommenderar vi dig ändå att ha en heltäckande reseförsäkring om olyckan skulle vara framme.

”Vissa hemförsäkringar täcker mycket vid en utlandsresa, men för extra skydd vid olycksfall eller stöld av dyrbar utrustning som kameror och kikare rekommenderas en mer omfattande reseförsäkring”

Ska du på safariresa kan det vara bra att teckna en utökad reseförsäkring. Vissa hemförsäkringar täcker mycket vid en utlandsresa, men för extra skydd vid olycksfall eller stöld av dyrbar utrustning som kameror och kikare rekommenderas en heltäckande reseförsäkring. Om du besöker städer som Kapstaden och Johannesburg så kan det vara bra att ha en försäkring som också täcker olyckor, stöld och rån.

Vad täcker en reseförsäkring?

En hemförsäkring har nästan alltid ett visst reseskydd inkluderat, men du bör i god tid innan avresan kontakta ditt försäkringsbolag och kolla med dem vad som ingår i just din reseförsäkring. Villkoren kan se olika ut beroende på försäkringsbolag och även vad gäller resmål. Känner du att du skulle vilja ha mer skydd, eller kanske en lägre självrisk om något skulle inträffa, så kan du alltid teckna en separat reseförsäkring. Vi rekommenderar alltid att man har både avbeställningsskydd och reseförsäkring. Teckning av nödvändiga reseförsäkringar är resenärens eget ansvar, och NYATI Safari tar inte på sig något ansvar för följderna av en saknad försäkring

Avbeställningsskydd via betalkortet?

Vi rekommenderar att du alltid ser till teckna ett avbeställningsskydd innan du bokar din safariresa. Hos vissa kortutgivare, till exempel MasterCard Gold, erbjuds ett avbeställningsskydd och en extraförsäkring om du betalar resan med deras kort . Extraförsäkringen täcker bland annat försenad ankomst och förlorat bagage. Kontakta din bank eller kortutgivare om du vill veta exakt vad som ingår när du betalar resan med ditt betalkort.

Europeiska ERV erbjuder skräddarsydda reseförsäkringar

Om du vill teckna en reseförsäkring som är anpassad för just dina aktiviteter på resan, som safari och storstadsvistelse, rekommenderar vi att du kontaktar Europeiska ERV, som är ett försäkringsbolag specialiserat på reseförsäkringar. Hos Europeiska kan du specificera vad du ska göra på semestern, vart du ska åka och vilka aktiviteter du planerar. Vill du ha ett fullständigt försäkringsskydd på din semester är det en smidig och bekväm lösning.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss