Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

8 populära upplevelser i Kapstaden

12. augusti 2022

Utsikten från Taffelberget

Sannolikheten är stor att du undslipper dig ett ”wow” när du står på toppen av Taffelberget och tittar ut över Kapstaden. På engelska går Taffelberget under namnet Table Mountain, eftersom bergets topp är formad som en stor, platt platå.

Taffelberget är Kapstadens främsta landmärke och känt i hela världen. Du kan antingen snöra på dig vandringsskorna och gå dit upp, eller ta linbanan och njuta av en avkopplande tur med fin utsikt hela vägen. Ett besök på Taffelberget är hur som helst ett måste när du är i Kapstaden.

Läs mer i vår guide till Taffelberget.

De afrikanska pingvinerna

Kom helt nära de fina afrikanska pingvinerna som vaggar fram på Boulders Beach. På den vackra stranden lever mellan 2 000 och 3 000 pingviner, och det är förmodligen den enda plats i världen där du kan se de fängslande fåglarna på så nära håll.

Pingvinerna på Boulders Beach är hotade, och flera åtgärder har vidtagits för att skydda dem. Stranden hålls ren och det finns gångbroar över vissa områden så att pingvinerna får ha sanden för sig själva och kan bygga sina reden där.

Läs mer i vår guide till Boulders Beach. 

Den livliga hamnpromenaden

Gå en tur längs hamnpromenaden i området V&A Waterfront. Slå dig ner på någon av de många restaurangerna där du har utsikt över folklivet och insup atmosfären.

I området V&A Waterfront, eller bara Waterfront som det heter i folkmun, är det alltid liv och rörelse. Många turister söker sig hit eftersom det finns ett stort utbud av restauranger, barer och butiker inom gångavstånd. Shoppingfrälsta får inte missa det stora shoppingcentret Victoria Wharf med sina över 450 butiker.

En tidsresa

Lär dig mer om Sydafrikas dystra apartheidhistoria under ett besök på Robben Island. Fängelseön är känd i hela världen, för det var här som politikern och frihetskämpen Nelson Mandela satt inspärrad i 18 av sina 27 år bakom galler. Genom åren har Robben Island också använts för andra ändamål, bland annat som psykiatrisjukhus, postkontor och militärbas.

Robben Island är en av Sydafrikas mest välbesökta sevärdheter. Ett besök på ön är en tankeväckande upplevelse som verkligen kan rekommenderas, oavsett om du är historieintresserad eller inte.

Läs mer i vår guide till Robben Island. 

Storslagen natur

Upplev den storslagna utsikten över den brusande Atlanten vid Afrikas sydvästligaste punkt: Cape Point, eller Godahoppsudden. Resan från Kapstaden till Kaphalvön är en upplevelse i sig. Kuststräckan bjuder på många storslagna utsiktspunkter och vackra stränder, så glöm inte kameran.

När du kommer fram till Kaphalvöns nationalpark har du möjlighet att se strutsar, antiloper, zebror och stora babianer.

Tidigare trodde man att Atlanten och Indiska oceanen möttes vid Godahoppsudden. I dag vet man att de båda haven i stället möts vid Kap Agulus, som är Afrikas sydligaste punkt.

Hus i läckra färger

Plocka upp kameran och gå på upptäcktsfärd bland de fina, färgstarka husen som ligger sida vid sida i Bo-Kapp. Många bloggare vittnar om att stadsdelen är Kapstadens mest fotogeniska.

Bo-Kapp kallas också malajkvarteren, eftersom många sydostasiatiska slavar bodde i området förr. Många av dagens invånare är ättlingar till dåtidens slavar.

Missa inte att besöka någon av stadsdelens Cape Malay-restauranger, som serverar välsmakande samosas och kryddiga curryrätter.

Vandring till Lion’s Head

Dra på dig vandringsskorna och sätt kurs mot berget Lion's Head. Utsikten från toppen är fin och turen dit tar bara en timme om du utgår från Lion’s Head Hike parkeringsplats. Men rutten kräver ändå att du är i någorlunda god kondition, för det är bitvis ganska brant.

Om vandring inte lockar kan du i stället köra upp till utsiktspunkten Signal Hill och stanna till för att beundra Lion's Head på vägen. 

Hipp marknad

På hippa The Neighbourgoods Market bjuds kulinariska upplevelser varje helg, med streetfood, färgglada drinkar och livemusik. Här kan du också stilla shoppingsuget i de fina små stånden med inredning, kläder och accessoarer.

The Neighbourgoods Market håller till i Old Biscuit Mill, där du också hittar designbutiker och gourmetrestauranger som The Pot Luck Club.

Marknaden har normalt öppet lördag och söndag. 

Säkerhet i Kapstaden

De mest välbesökta delarna av Kapstaden ses som förhållandevis säkra dagtid. Precis som på andra destinationer rekommenderar vi att man använder sitt sunda förnuft och är uppmärksam på omgivningarna. På kvällstid är det bäst att åka taxi dit du ska. 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss