Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Enkelt att vara vegan i Sydafrika

9. november, 2021

Även om Sydafrika är känt för att vara ett land av köttätare är det faktiskt inte särskilt svårt för vegetarianer eller veganer att hitta bra mat under ett besök. Är du vegetarian eller vegan kommer du definitivt inte att gå hungrig här. Landet erbjuder nämligen en mängd spännande kulinariska upplevelser baserade på veganska råvaror. Före kolonialtiden var mycket av maten i Sydafrika växtbaserad, och idag finns också en växande vegantrend i landet. Det har lett till att det uppstått organisationer som underlättar och inspirerar till en vegansk eller vegetarisk livsstil, såsom South African Vegan Society.

Aerial view of Cape Town and Table Mountain

Tips på hur du lever som vegan i Sydafrika

Det kan vara svårt att veta hur man ska lyckas äta veganskt eller vegetariskt i Sydafrika, eftersom inspirationen på området kan vara begränsad. Men du kan vara lugn, för det finns ett rikt utbud av vegansk mat. När du bor på Nyati Safari Lodge har du definitivt inga problem, för på lodgen är de bra på att laga spännande mat oavsett typ av kost. Om du reser vidare i Sydafrika kan du till exempel ...

  • Laga maten själv – det finns massor av spännande veganska ingredienser att välja mellan
  • Äta på restaurangkedjor – där finns ofta flera vegetariska och veganska rätter
  • Äta på restauranger med någon särskild etnisk inriktning
  • Leta efter veganska restauranger.
Colourful Malay houses in Cape Town

Kapstaden – det ultimata stället för att hitta de bästa veganska restaurangerna

Om du vill äta veganskt på restaurang så är Kapstaden en spännande destination. Precis som många andra större städer har Kapstaden ett rikt utbud av goda och spännande alternativ till kött. Letar du efter veganska och vegetariska restauranger i Kapstaden kommer du inte att bli besviken. Två riktigt bra restauranger är Lekker Vegan Cafe och The Sunshine Food. Ibland anordnas också veganska evenemang där du kan lära dig mer om Kapstadens matkultur. Vem vet, kanske kommer du hem med några nya läckra middagsrecept!

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss