Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Kapstaden – en guide

September 2, 2019

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad, och det populäraste turistmålet i södra Afrika. Det förstår man lätt när man för första gången ser denna miljonstad med sitt dramatiska läge vid foten av Taffelberget. Från bergets topp är utsikten över Atlanten och den vidsträckta False Bay helt enastående.

”I Kapstaden finns allt man som turist förväntar sig av en storstad; spännande arkitektur, sevärdheter i mängder, fantastiska restauranger och exklusiv shopping”

I Kapstaden finns allt man som turist förväntar sig av en storstad: spännande arkitektur, sevärdheter i mängder, fantastiska restauranger och exklusiv shopping. Men här finns även naturupplevelser i världsklass, som kan utforskas via de många vandringslederna som omger Taffelberget. Och bara några kilometer utanför Kapstaden finner du ett pärlband av vackra stränder.

När är det bäst att besöka Kapstaden?

Kapstaden är en stad som har mycket att erbjuda oavsett årstid. På sommaren, mellan december och februari, är det högsäsong och det kommer turister från hela världen. Det är också under denna tid på året vädret är som bäst. Temperaturen håller sig normalt mellan 25 och 30 grader på dagarna, medan kvällarna är ljumma och behagliga. Priserna är dock generellt lite högre under denna period.

En bra tid att besöka Kapstaden är under den sydafrikanska våren mellan september och november, eller på hösten från mars till maj. Under dessa perioder är temperaturerna behagliga dygnet runt och priserna är något lägre än på sommaren. Under den sydafrikanska vintern mellan juni och augusti är det kyligare och kan regna en del, men du kan ändå vara säker på att få fina soliga dagar med behagliga temperaturer. Dessutom är det en utmärkt tidpunkt att åka på safari, eftersom träden har färre blad vilket gör det lättare att få syn på djuren. Det är också torrperiod i Krugerparken. Så du kan enkelt kombinera din NYATI lyxsafari med ett besök till Kapstaden året runt.

Allmänna tips

Från Sverige går inga direktflyg till Kapstaden, utan det krävs alltid en mellanlandning i Europa eller exempelvis Dubai eller Doha när du ska resa till Sydafrika. Du behöver inte ansöka om visum i förväg eftersom du automatiskt får ett turistvisum vid ankomsten som är giltigt i 90 dagar.

Om du vill uppleva Kapstadens vackra omgivningar kan du delta i några av de utflykter vi erbjuder. Vi kan arrangera både halv- och heldagsutflykter till bland annat vindistrikten och Godahoppsudden. Du kan också hyra bil, men kom ihåg att Sydafrika har vänstertrafik.

Taffelberget

Taffelberget är en av Kapstadens främsta attraktioner. Från detta kilometerhöga platåberg har du en enastående utsikt över staden, kusten och hela vägen ut till Robben Island. Du kan också njuta av det fantastiska växt- och djurliv som finns på toppen av berget. Du kan antingen ta linbanan upp eller välja att gå. Vi rekommenderar att du tar linbanan uppför berget och sedan eventuellt går ner, så får du bägge upplevelserna.

Shopping och nöjen

I centrum av Kapstaden finns goda shoppingmöjligheter och ett stort utbud av barer och restauranger. Längs Long street och på Cavendish Square hittar du ett stort utbud av butiker och barer. I det populära handelsområdet Victoria & Alfred Waterfront, som byggts upp i Kapstadens gamla kajområde, finns massor av butiker. Här finner du också det stora marinmuseet Two Oceans Aquarium.

Gastronomiskt bjuder Kapstaden på allt från enkla gatukök till första klassens matställen. Strutskött är en specialitet här, och du hittar lätt såväl afrikansk som europeisk mat i toppklass.

Strandlivet i Kapstaden

Förutom storstadslivet har Kapstaden en lång rad stränder i världsklass. Bland de mest berömda och populära kan nämnas Boulder's Beach och Camp's Bay. Stränderna som vetter mot Atlanten har generellt ganska låga vattentemperaturer, eftersom vattnet till stor del består av smältvatten från Antarktis. Längs stränderna utmed False Bay är vattentemperaturerna behagligare. De flesta stränderna omkring Kapstaden har alla moderna bekvämligheter och ett stort utbud av restauranger.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss