Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Sydafrikas mat

October 22, 2020

Lär känna det sydafrikanska köket

Sydafrika bjuder på en fantastiskt spännande matkultur. Tack vare landets rika historia och kulturella mångfald hittar du allt från internationella mattrender till lokala rätter och gastronomi på hög nivå. Oavsett vad du väljer kan du räkna med härliga matupplevelser på resan till Sydafrika

De många olika kulturerna i Sydafrika har satt sin prägel på det sydafrikanska köket. Resultatet är ett unikt fusionkök med regionala variationer. Passa på att prova traditionella sydafrikanska rätter medan du är i landet. Om du föredrar ett mer internationellt kök kommer du att märka att sydafrikanerna sätter sin egen touch på maten med exotiska kryddor. Prova t.ex. sushi från det sydafrikanska köket – den håller hög kvalitet på de flesta ställen.

Sydafrika är rena drömmen för alla foodies. Här hittar du allt från klassiskt europeiskt och kryddstarkt asiatiskt till det enklare afrikanska köket.

Om du vill prova någon traditionell sydafrikansk rätt kan vi rekommendera bunny chow. Den indisk-inspirerade rätten är särskilt populär runt Durban, där det indiska inflytandet är påtagligt. Bunny chow består av ett halvt urgröpt bröd med en curryröra i. Oftast kan man själv bestämma om rätten ska vara med kyckling eller nötkött. Till skillnad från vad namnet antyder är det alltså inte kaninkött i.

Stora matupplevelser i Sydafrika

Sydafrika bjuder också på en mängd andra stora matupplevelser. En av de mest populära mattraditionerna är braai, den sydafrikanska varianten på barbecue. Här grillar man t.ex. kyckling, kryddstarka korvar och biffar med tillbehör på den öppna grillplatsen, boman. När du bor på NYATI Safari Lodge får du möjlighet att prova en traditionell braai i vår boma, där våra kockar skämmer bort dig med massor av läckra specialiteter. En annan lokal rätt är potije, en klassisk sydafrikansk gryträtt som tillagas i små gjutjärnsgrytor. 

Sydafrikanskt vin är världsberömt – och det av goda skäl. De utsökta vinerna odlas i det idylliska vinlandet runt Stellenbosch och Constantia Valley, ett område som är väl värt ett besök. Kombinera till exempel din lyxsafari med ett par dagar i Vinlandet där du kan övernatta på någon av de vackra vingårdarna. I vinområdena kan du besöka några av de historiska vingårdarna och smaka på de bästa sydafrikanska vinerna. Det varma och torra klimatet här är perfekt för vinodling och ger druvorna deras unika och smakrika karaktär.

Maten i Kapstaden

I Kapstaden finns några av landets bästa restauranger med gastronomi i världsklass. Här kan du hitta maträtter för alla smaker. Om du avslutar din safariresa med några dagar i vackra Kapstaden kan du se fram emot en gastronomisk resa – både på NYATI Safari Lodge och på Kapstadens många spännande och internationellt erkända restauranger. Det är bara att njuta av den sydafrikanska maten och de lokala vinerna under resan.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss