Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Upplevelserna du måste testa på Zanzibar

30 september, 2021

Zanzibars historia

Den undersköna ön som numera är en populär semesterdestination har en våldsam historia präglad av många års slavhandel. Under flera århundraden stod ön under arabiskt styre, och 1890 blev den en brittisk koloni. Det var faktiskt inte förrän 1963 som ögruppen blev en autonom del av Tanzania.

 

Lite om Zanzibar idag

Idag är Zanzibar framför allt känt som ett paradis på jorden. Ön Zanzibar, som ligger förhållandevis isolerat mitt i Indiska oceanen, är känd för sina kritvita stränder, det azurblå havet, palmerna och mycket annat som för tankarna till avkoppling och fruktiga drinkar. Men ön bjuder på mycket mer än så.

Sevärdheterna

När du åker till Zanzibar på semester finns det massor av spännande upplevelser du inte får missa. För även om det är de vackra stränderna som lockar många turister, bjuder landet också på enastående kultur- och historieupplevelser.

Staden Zanzibars stenstad är den gamla arabiska stadsdelen. Här i handelsstaden vid kusten finns en unik arkitektur och färgstarka, doftande kryddmarknader – särskilt omtyckt är Darajanimarknaden. Besök också museerna, bland annat Beit al-Ajaib, eller öns vackra kyrka, Christ Church Cathedral.

Zanzibar bjuder alltså på en mängd fantastiska upplevelser, och några andra sevärdheter du inte får missa är följande:

  • Prison Island: även om ön är rena paradiset idag så var den faktiskt tänkt att användas som fängelse. Så blev det aldrig, utan i stället använde man den som karantänsstation för att undvika smittspridning på ön.
  • Kryddplantagerna: Titta, smaka och dofta på fantastiska kryddor som du inte hittar hemma. Och gå kanske en guidad rundtur bland de exotiska kryddväxterna.
  • Jozani Forest: Jozani Forest är Zanzibars enda naturskog. Här kan du gå på upptäcktsfärd längs stigarna och uppleva vackra växter och de sällsynta röda colobusaporna.
  • Båttur och snorkling i Indiska oceanen: Det finns gott om korallrev runt Zanzibar och ett av de vackraste är Chumbe Marine Park. Här kan du uppleva många olika slags fiskar, bläckfiskar och mycket annat. Gör en båttur och se det hela från ytan, snorkla eller dyk med delfiner och upplev den fantastiska undervattensvärlden på nära håll. 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss