Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Maxa upplevelsen – Sydafrika, Botswana & Zimbabwe

17 november, 2021

Botswana ligger i södra Afrika och har ungefär 2,3 miljoner invånare. Landet har varit självständigt sedan 1966 och är känt för sitt stabila och demokratiska styrelseskick. Till ytan är Botswana en tredjedel större än Sverige, men till skillnad från Sverige saknar Botswana kust och består i stor utsträckning av öken. Kalahariöknen täcker 70 procent av landets yta och sträcker sig från den centrala till den sydvästra delen.

Elephants playing in the bush

Ett av världens mest spännande safariländer

Botswana brukar anses som en av de allra bästa platserna för att åka på safari. Landets intressanta och oförstörda natur och det imponerande djurbeståndet gör att det finns goda skäl att kalla Botswana för Afrikas safaripärla. Botswana erbjuder fantastiska möjligheter att uppleva de flesta av Afrikas spännande djur, och om du besöker nationalparken Chobe kommer du garanterat att se massor av elefanter.

Photographer at sunrise, Victoria Falls, Main Falls
Kombinera med Victoria Falls i Zimbabwe

Fyra absoluta måsten

Botswanas natur får en att tappa andan. Landet bjuder på en uppsjö av omistliga upplevelser, men det är framför allt fyra spännande och upplevelserika ställen som du absolut måste besöka innan du åker hem igen:

  • Okavangodeltat betecknas ofta som Botswanas juvel och har en välförtjänt plats på Unescos världsarvslista som naturarv. Deltats säregna natur utgörs av en labyrint av kanaler som man kan färdas på med båt.
  • Chobe-parken och -floden är kända för sitt rika djurliv. Här hittar du framför allt de mäktiga elefanterna – det finns runt 100 000 av dem i området. Kombinera turen hit med Victoria Falls i Zimbabwe för en fulländad safarisemester. 
  • Kalahariöknen ligger i hjärtat av Botswana och upptar cirka 70 procent av landets yta. Öknen omfattar många naturområden, bland dem Makgadikgadislätten. Under sommarmånaderna när regnet kommer förvandlas det annars torra landskapet till frodig natur med rikt djurliv. 

Maun är Botswanas turistcentrum. Det är här de flesta in- och utresor sker, för staden är också porten till det fantastiska Okavangodeltat.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss