Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Afrikas farligaste djur

January 30, 2020

När du åker på safari i Sydafrika har du goda möjligheter att få se många av Afrikas vilda djur på nära håll, däribland The Big Five. På NYATI Safari Lodge erbjuder vi två safariturer per dag i vårt eget viltreservat, som är en del av Kruger National Park – en av världens bästa safariparker. Krugerparken är känd för sin stora mångfald av djur, och inom vårt område har du optimala förutsättningar att uppleva många av dem. Det är fascinerande att se vilda djur i deras rätta miljö, och det är lätt att bli som trollbunden första gången man får syn på en elefant, en leopard eller en noshörning. Men många av de vilda djuren är också farliga. Därför är det viktigt att alltid följa rangerns instruktioner när man är ute på safaritur. Här kan du läsa om de farligaste djuren du kan stöta på under en safariresa till Afrika.

Mygg

Myggen är det djur i Afrika som orsakar flest dödsfall varje år. Det sägs att över en miljon människor om året dör på grund av malaria. Som tur är kan du skydda dig genom att ta reda på i vilka länder och områden det finns malaria och ta malariatabletter om du ska besöka ett malariaområde. Vi rekommenderar alltid att du rådgör med din läkare eller med en vaccinationsmottagning om förhållandena i de länder du ska resa till. På NYATI Safari Lodge har vi väldigt få mygg, och därför är risken för att drabbas av malaria här minimal.

Flodhäst

Flodhästen är ett av de mest aggressiva djuren i Afrika och anses vara det farligaste av alla däggdjur. Om en flodhäst möter en människa när den går på land blir den väldigt aggressiv, och den kan enkelt både trampa och bita ihjäl människor. Flodhästar orsakar uppskattningsvis 100–150 dödsfall per år.

Krokodil

Krokodilen har starkast bett av alla djur. De största kan bli upp till sex meter långa och väga mellan 500 och 1000 kg. Det mest utmärkande för krokodilen är den stora munnen med 40–80 tänder och enormt kraftiga käkar. Krokodilen tros orsaka flera hundra dödsfall om året i Afrika.

Buffel

Bland ”de fem stora” är buffeln i särklass farligast. Den är betydligt mer aggressiv än man kanske tror. Om man blir förföljd av en buffel gäller det att kunna sätta sig i säkerhet snabbt. Den är både stor och snabb och angriper gärna med hornen. Buffeln är ett av de farligaste djuren i den afrikanska bushen och ligger bakom cirka 200 dödsfall om året.

Svart mamba

Den svarta mamban är den mest fruktade ormen i Afrika. Den har fått sitt namn på grund av sitt svarta gap. Den svarta mamban kan bli upp till 4,5 meter lång och kan röra sig i upp till 20 km/h, och bettet är mycket giftigt. Det är dock sällan den biter människor eftersom den inte ser oss som bytesdjur, men den kan bli mycket aggressiv om den känner sig hotad. Ormbett ligger bakom ett flertal dödsfall varje år. 

Det finns andra djur som också kan vara farliga om de känner sig hotade, så man ska alltid hålla sig på behörigt avstånd. Exempelvis lejon, noshörningar och elefanter är inte något omedelbart hot mot människor, men de är stora och snabba djur som man ska ha respekt för. Men låt inte det här avskräcka dig från att åka på safari i Afrika. På NYATIs safariturer har du alltid med dig en professionell ranger som vet precis hur man ska agera i potentiellt farliga situationer och som kan tolka djurens beteende och avläsa deras humör.

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss