042 405 99 94
Sök
NYATI Safari Blogg

Dessa stadsdelar bör upplevas i Kapstaden

Enjoy your meal at the terrace in front of Victoria & Alfred Hotel in Cape Town

11. maj 2022

V&A Waterfront

Hamnkvarteren sjuder av liv och rörelse och här är det alltid något på gång. Vill du koppla av en stund kan du slå dig ner på en av bänkarna och njuta av utsikten. Åt ena hållet ser du ut över havet och kan följa aktiviteten i hamnen. Åt andra hållet har du fin utsikt mot Kapstadens landmärke Taffelberget.

Restauranger, barer och butiker finns i mängder inom gångavstånd. Det är ett av skälen till att området är så populärt bland turister. Det är också här du hittar det stora shoppingcentret Victoria Wharf med över 450 butiker.

Sea Point

Sea Point

Sea Point har en härlig puls. Stadsdelen är späckad med kaféer, barer och restauranger med kök från hela världen. Människorna här bor granne med Atlanten och har en lång strandpromenad där många joggar eller promenerar.

Du hittar fina sandstränder och tidvattenbassänger där du kan ta ett svalkande dopp, till exempel vid Milton Beach och Saunder's Rock. 

Bo-Kapp

Bo-Kapp

Gatorna i Bo-Kaap kantas av vackert färggranna hus. De flesta som kommer hit kan inte låta bli att dra fram mobilen eller kameran för att fota dem, och Bo-Kaap har kallats Kapstadens mest Instagramvänliga område.

Förr bodde många sydostasiatiska slavar i området och därför kallas Bo-Kaap också malajkvarteren. Många av dagens invånare är ättlingar till slavar.

Strosa runt i den färgsprakande stadsdelen och besök någon av områdets Cape Malay-restauranger, som bjuder på kryddiga curryrätter och samosa.

Woodstock

Woodstock

Graffiti, nerlagda fabriker och hippa restauranger. Woodstock är fortfarande inte genomgentrifierat men spås bli Kapstadens nya hippa område. Många av stadens kreativa talanger håller till just i Woodstock.

Besök Old Biscuit Mill, där du hittar populära restauranger och trendiga klädbutiker. På helgerna anordnas Neighbourgoods Market med livemusik, streetfood och små stånd med konst och mode. Den är helt klart värd ett besök. 

Clams Bay / Clifton

Clams Bay / Clifton

Palats och pampiga hus med utsikt över Atlanten. Grannstadsdelarna Camps Bay och Clifton är två välbeställda områden ungefär en mil från Kapstadens centrum.

Nedanför dem ligger några av Kapstadens finaste sandstränder. Stämningen på de vackra stränderna är avspänd, och även om det är kallt i vattnet är de välbesökta av både sydafrikaner och turister. Njut av en dag på stranden och hitta ett mysigt kafé på Camps Bays strandpromenad där du kan njuta av en drink i solnedgången.

Säkerheten i Kapstaden

Dagtid är de mest välbesökta delarna av Kapstaden relativt säkra. Men använd förnuftet och var observant. Vifta inte med värdesaker som dyra smycken och dyr elektronik.

Och kvällstid rekommenderar vi att du åker taxi dit du ska.

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.