042 405 99 94
Sök
NYATI Safari Blogg

Kan man resa på safari med barn i Sydafrika?

Kan man resa på safari med barn i Sydafrika?

December 19, 2019

Vi får ofta frågan om man kan ta med barn på en safari. Och vårt svar är att det kan man absolut. Det är både spännande och fascinerande för barn att få komma nära de vilda djuren och uppleva landskapet i bushen.

Sydafrika bjuder på många upplevelser som passar barn, så det kommer att kännas självklart att kombinera safariäventyret med exempelvis några dagar i Kapstaden eller vid stränderna längs Garden Route. Det är dock viktigt att förbereda sig och att stämma av förväntningarna innan avresan.

Kan man resa på safari med barn i Sydafrika?

Goda råd när man reser på safari med barn

Barn kan lätt bli lite otåliga och uttråkade på en safari. Vissa dagar kan man få köra långt innan man får syn på the Big 5 eller några andra av Afrikas vilda djur. Se därför till att ha med någon form av förströelse för barnen. Till exempel en bok om Afrikas djur, så att de kan lära sig lite om vad som väntar dem på färden. Tala gärna om för barnen att man måste vara tålmodig när man är på safari. Det kommer att finnas jättemånga djur på vägen, men det går inte att säga var eller när de dyker upp. Många barn kommer att tycka att det är spännande att inte veta precis vad de kommer att få uppleva. Kommer du ihåg att ta hänsyn till att barnen kanske inte tycker att det är lika intressant som de vuxna att hela tiden spana efter lejon och elefanter, så kommer safarituren att bli en stor upplevelse för hela familjen.

Kan man resa på safari med barn i Sydafrika?

Boende som passar hela familjen

NYATI Safari Lodge har vi olika former av boende, så att vi kan anpassa resan till just din familjs behov. Om familjen består av två vuxna och ett eller två barn, så kan vi rekommendera våra Rhino-tält, där det finns en stor bäddsoffa som barnen kan dela. Om ni reser mellan fyra och sex personer kan ni också välja att bo i våra lyxiga Olifant-villor med egen pool. Väljer ni att bo i tält eller villa rekommenderar vi dock att barnen inte är jättesmå. När man bor på huvudlodgen krävs det nämligen att man följer med på planlagda turer på fasta tider. Om ni är en större familj kommer vår privata Cheetah Camp i stället att vara det självklara valet. Här får ni egen bil med chaufför för maximal flexibilitet. Vill ni åka på kortare turer eller på udda tider kan ni avtala detta med er chaufför, så att turen kan anpassas efter barnen. Cheeta Camp passar därför bra för generationsresor och familjer med barn i alla åldrar, och ni kan bo upp till 14 personer här.

Kan man resa på safari med barn i Sydafrika?

Är det säkert att resa med barn i Sydafrika?

I Krugerparken är det både tryggt och säkert att resa med barn. NYATIs bilflotta uppdateras löpande så att vi bara använder helt nya bilar och bussar, och alla våra rangers är toppkvalificerade. Här finns ingen kriminalitet, och du kan fritt njuta av de många safariupplevelserna. Dock får barn under 12 år inte delta i bushvandringar av säkerhetsskäl. Vi rekommenderar att man vidtar försiktighetsåtgärder om resan går vidare till Kapstaden eller Johannesburg. Använd ditt sunda förnuft, som man gör vid besök i andra storstäder runt om i världen, och undvik att bege dig utanför turistområdena efter mörkrets inbrott, eller ta en taxi. Utanför de större städerna i Sydafrika är säkerheten god.

/NYATI Safari

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.