+46 42 405 99 94
Sök

NYATI Safari gruppresa

Pris från 27 995 /pers. v/ 8 pers.
 • Åk på privat lyxsafari i världsklass i Sydafrikas berömda Kruger National Park och flyg ända fram till den lokala flygplatsen
 • Bo i en exklusiv privat camp precis intill Olifants River och Greater Kruger National Park
 • Njut av en kulinarisk safari med privat kock där alla måltider och lokala drycker ingår, även på utflykterna
 • Delta i vårt stora inkluderade safariprogram med safari i öppna bilar med privat chaufför/ranger

Resan inkluderar

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplatsen vid Kruger National Park t/r (avresa fredagar året runt). Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
 • Transfer från flygplatsen till NYATI Safari Lodge t/r
 • 7 nätter på t.ex. NYATI Cheetah Camp 5* med plats för upp till 14 personer och garanterad exklusivitet. Om ni är mellan 16 och 24 personer kan ni välja att bo på NYATI Bush Camp 4*
 • Alla måltider tillagas av privat kock
 • All inclusive, dvs. alla måltider och dryck ingår:
  • Frukost, lunch och trerätters middag
  • Utsökta lokala drycker, som vin, sprit, öl, vatten samt alkoholfri öl och vin
  • Fruktfat hela dagen
  • Kaffe och te på begäran hela dagen
  • Bubbel och frukost i bushen
 • Galamiddag med show, musik och dans varje fredag
 • Golfturnering för nybörjare och erfarna på lodgens driving range
 • Bouletävling med priser
 • 1 par NYATI-sandaler per gäst
 • Inkluderat safariprogram:
  • "Big 5"-safaridag i öppna safaribilar i vårt privata område på 10 000 hektar i Greater Kruger National Park
  • "Big 5" solnedgångssafari med bushmiddag under stjärnorna på Lion King följt av nattsafari
  • Bushvandring med vällagad bushfrukost och mousserande vin på vacker utsiktspunkt
  • Solnedgångssafari i öppna safaribilar, inklusive dryck och snacks på utsiktspunkten
  • Bushvandring med professionella rangers i den storslagna naturen
  • Två dagliga game drives (safaritur i öppen bil), morgon och eftermiddag
 • Tillgång till lodgens driving range och golfinstruktör
 • Tillgång till lodgens gym 

Observera att det bara går att delta i bushvandringar och solnedgångssafari om det övriga aktivitetsprogrammet tillåter. Veckodagarna för våra utflykter/aktiviteter kan variera.

Vill du uppleva ännu mer av Afrika kan du kombinera ditt safariäventyr med till exempel Kapstaden, Victoria Falls, Zanzibar, öparadiset Mauritius och många andra resmål. Din resa kan alltid skräddarsys. Här har vi visat ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

Garanterad exklusivitet

Är ni en grupp som vill ha en privat safariupplevelse i lyxklass så är NYATI Safari Lodge ett givet val. Här får ni exklusivitet oavsett gruppens storlek på upp till 102 personer. Är ni t.ex. 8–14 personer kan ni få er helt privata safaricamp – NYATI Cheetah Camp – på 500 m2 med privat kock, chaufför och ert privata safariprogram i egen safaribil inkluderat i priset. Ni bestämmer själva hur länge ni vill vara ute på safari och er chaufför/ranger gör allt för att uppfylla era önskemål och behov.

Är ni fler än 14 personer kan vi dela upp er mellan byggnaderna i hela eller i delar av NYATI Safari Lodge, så att er grupp får exklusivitet oavsett hur många ni är (upp till 102 personer).

NYATI Cheetah Camp, Olifant Camp och Main Lodge, som utgör NYATI Safari Lodge, ligger bara ett par minuters promenad från varandra, men med tillräckligt avstånd för att skapa avskildhet för grupper som önskar det. NYATI Bush Camp ligger ca 20 minuter med bil från NYATI Safari Lodge och kan också hyras separat. Kontakta oss för att höra mera om möjligheterna.

Priserna gäller från den 1 juli 2019

NYATI Cheetah Camp per person, min. 8 personer i 10 dagar / 7 nätter
Pris från kr 27 995
NYATI Cheetah Camp per barn (2–11 år)
Pris från kr 23 995
NYATI Cheetah Camp per barn under 2 år
Pris från kr 1 100
NYATI Cheetah Camp, extra vecka per person (min. 8 personer)
Pris från kr 13 995
Bokningsförfrågan
NYATI Safari gruppresa
Dagsprogram
NYATI Safari gruppresa
Tillvalsaktiviteter

NYATI Cheetah Camp video

NYATI Safari video

Klimattabell
Karta

Dagsprogram

Fredag, varje vecka året runt: Avresedag

Det här är dagen då ni fulla av förväntan sätter kurs mot Sydafrika där ni ska bo på er egen exklusiva camp vid Olifants River, mitt i NYATIs privata del av Great Kruger National Park. Vi har avresor varje fredag året runt och ni reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Ett stopp görs på vägen till Johannesburg.

Flygresan tar cirka 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så efter att en kvällsmåltid serverats på flyget kan ni sova tills ni anländer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Cheetah Camp

Vid ankomsten till Johannesburg får ni ert bagage och checkar själva in på inrikesterminalen. Därifrån fortsätter resan med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Vi flyger våra gäster den sista biten (ca 1 timmes flygtur) till den lokala flygplatsen vid Krugerparken, vilket sparar 5-6 timmars bilåkning. När ni landar tas ni emot av en medarbetare från NYATI Cheetah Camp som följer med på transferresan dit. På NYATI Cheetah Camp väntar ett mottagande på äkta afrikanskt vis med sång och dryck, följt av en härlig lunch och ett kortare informationsmöte. Sedan är det dags att finna sig till rätta i de fina omgivningarna. Koppla till exempel av med en drink på er privata poolterrass med utsikt mot Olifants River och den amerikanska bushen före välkomstmiddagen om kvällen.

Söndag: Bushvandring, sundowner, bushmiddag & nattsafari

Tidigt på morgonen är det safarivandring på NYATIs egen mark tillsammans med en av våra professionella rangers. Rangern berättar om det lokala växt- och djurlivet, och om morgonen när djuren är som mest aktiva kan ni ha turen att se till exempel noshörningar, giraffer, flera antiloparter, zebror, vårtsvin och en mängd olika fåglar. Ni får lära er att spåra djuren genom att avläsa tecknen på att de tagit sig fram, som fotspår, spillning, knäckta grenar med mera. Om ni hellre vill bli körda runt kan ni välja att åka på morgonsafari i någon av våra öppna safaribilar. 

Efter vandringen serveras en härlig frukostbuffé på er privata terrass, och sedan kan ni koppla av en stund. Efter en god lunch på terrassen har ni möjlighet att åka på solnedgångssafari. Här kan ni ha turen att få se ”The Big 5”. Uttrycket är en traditionell jaktterm för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Er privata ranger guidar er, och om ni har tur kan ni få se alla ”The Big 5” på en och samma dag. Safarin avslutas på vår underbara utsiktsplats, Lion King. Där kan ni njuta av kalla drycker med tilltugg och den exotiska sydafrikanska solnedgången över bushen. Under tiden dukar er privata kock upp en äkta sydafrikansk ”braii” – en härlig bushmiddag under stjärnorna. Kocken trollar lite extra med de utsökta lokala råvarorna och lagar den traditionella gryträtten ”potjie” enligt det autentiska NYATI-receptet. Här får ni chansen att uppleva den äkta smaken av Sydafrika. Obs: Bush dinner anordnas bara när vädret tillåter.

Sedan är det dags för en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar. Bilarna är utrustade med stora strålkastare för att ni bättre ska kunna se de vilda djuren. Det är en väldigt stämningsfull upplevelse att säga ”godnatt” till bushen i skymningen, och det är extra spännande att jaga djur i mörkret, när också rovdjuren går på jakt.

Måndag: NYATI "Big 5"-safari

Kruger National Park är en av Sydafrikas allra största attraktioner. Nationalparken förfogar över 2,2 miljoner hektar och har den största mångfalden av vilda djur i världen. NYATI är i dag en del av Greater Kruger National Park, eftersom vi har anslutit oss till det viktiga samarbetet för att bevara större landområden åt de vilda djuren. Därför har vi tagit bort alla stängsel mellan NYATIs mark och Kruger National Park, så parkens vilda djur kan nu ströva fritt hos oss. Det betyder också att vi kan erbjuda exklusiv ”Big 5”-safari endast för NYATI-gäster i vår egen del av Krugerparken på drygt 10 000 hektar. Här finns goda möjligheter att se både lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant samt Sydafrikas andra vilda djur, eftersom vi kan köra runt fritt på vår egen mark, långt från allfarvägarna. Vi kör i våra egna specialbyggda, öppna safarijeepar. Det gör upplevelsen ännu rikare, eftersom ni kommer närmare naturen och djuren och får alla ljud- och doftintryck. Idag gör vi några längre safariturer som tar er till den bortersta delen av NYATI Safaris område, så att ni får ännu bättre möjligheter att se ”Big 5”.

Turen börjar tidigt om morgonen före frukost, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Se till att ha film- och fotoutrustningen i beredskap, för det blir många scener och motiv som ni gärna vill kunna ta med er hem. Djuren är nämligen särskilt aktiva tidigt på morgnarna. När ni kommer tillbaka till lodgen serveras frukosten på utsiktsterrassen. Sedan kan ni koppla av vid poolen innan det är dags för en vällagad lunch. Efter lunch fortsätter safarin med natur- och djurupplevelser i världsklass, och har ni tur kan ni få se ”Big 5” igen. Utflykten rundas av på en av våra vackra utsiktspunkter där ni kan njuta av solnedgången och lätta förfriskningar. När ni kommer hem till campen, mätta på upplevelser efter en fascinerande safaridag, serveras en läcker middag på er privata terrass.

Tisdag: Bushvandring med frukost och safari vid floden

Inled dagen med en safarivandring i soluppgången, där er ranger berättar om stort och smått i naturen. Vandringen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs eget område, där er privata kock serverar en vällagad frukost och mousserande vin under akaciaträden mitt ute i bushen med härlig utsikt över det vilda djurlivet Det finns möjlighet att bli körd hit ut om ni inte kan eller vill delta i morgonens bushvandring men ändå inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria. Efter frukosten ute i bushen tar våra rangers er med på en liten safaritur på väg tillbaka till lodgen, om ni inte ska vidare på någon av våra tillvalsaktiviteter. 

Efter morgonens upplevelser och gårdagens ”Big 5”-safari kanske ni vill koppla av lite i hängmattan på er privata terrass eller vid poolen tills det är dags för en härlig lunch på utsiktsterrassen. På eftermiddagen kan ni följa med på en stämningsfull solnedgångssafari längs Olifantfloden. Här kommer våra rangers att ha fokus på de tre stora djur som man ofta ser längs floden: flodhästar, nilkrokodiler och om ni har tur även den svarta noshörningen, som kan vara svår att hitta. Ni åker i er egen öppna safarijeep så att ni kan njuta av utsikten mot floden längs vägen, innan mörkret sänker sig över det storslagna landskapet och djuren går till vila. På kvällen serveras ännu en läcker måltid på er privata övertäckta terrass.

Tillvalsaktiviteter: Flodsafari och quad bike safari

Onsdag: Morgonsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Om ni inte har fått se alla Big 5 ännu har ni fortfarande chansen på dagens safariturer, där ni bland annat kan uppleva bufflar, elefanter och giraffer. Dagen börjar med en tidig morgonsafari med fokus på det djur- och växtliv ni ser överallt på NYATIs område och i resten av Krugerparken. Er ranger berättar om olika träd, buskar, gräs och andra växter – och inte minst om de fåglar och djur ni stöter på under safarin. Ni kommer också att få veta mer om årstidernas växlingar i viltreservatet – både om väderförhållandena och om hur regn och torka påverkar djurlivet. 

Efteråt kan ni koppla av en stund innan lunchen serveras på er privata utsiktsterrass. På eftermiddagen blir det safari igen, förhoppningsvis med många vilda djur. Er ranger kommer att berätta om några av de mindre djuren ni också hittar i Krugerparken, t.ex. ormar, skorpioner, insekter och termiter samt vilken betydelse de har för däggdjuren. Safarituren slutar på vår vackra sundownerplats i närheten av NYATI Bush Camp, där ni får en liten förfriskning medan ni njuter av den stämningsfulla solnedgången över bushen.

På kvällen väntar en traditionell afrikansk braai under öppen himmel på den öppna grillplatsen, boman. Efteråt tar er ranger er med till lodgens driving range, där ni kan titta på stjärnhimlen. Det är en fantastisk upplevelse att se alla stjärnorna på den svarta natthimlen över bushen.  

Tillvalsaktiviteter: Luftballong, den tama flodhästen Jessica, quad bike safari och heldagstur till Drakensbergen

Torsdag: Fågelsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Den här morgonen kan ni följa med på morgonsafari i er privata safaribil för en tur där det är Krugerparkens fågelliv som står i fokus. Turen går förbi Hippo-sjön och vidare längs floden, där det finns bäst chans att få syn på några av de många färgsprakande fåglarna. Men det finns naturligtvis även goda chanser att se fler vilda djur. Kanske är det just den här morgonen ni får syn på en noshörning eller en leopard? 

Efteråt kan ni njuta av en härlig frukost på er privata terrass med utsikt över Olifants River och koppla av vid poolen innan det är dags för solnedgångssafari mot slutet av dagen. Här kan ni återigen ha turen att få uppleva ”The Big 5” samt antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer och gnuer i skymningen. På hemvägen stannar ni till vid en av de vackra utsiktsplatserna på NYATIs ägor. Där kan ni njuta av ett glas vin eller en läsk medan ni ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen dukas det upp på er privata terrass, där er egen kock serverar en läcker meny.

Tillvalsaktiviteter: Golf, quad bike safari och townshiptur

Fredag: Morgonsafari, sundowner och avskedsmiddag

Har ni upplevt allt det ni hade drömt om? Har ni sett ”Big 5”? Eller finns det något ni gärna vill se igen? På veckans sista morgonsafari utgår er privata ranger från era önskemål och försöker hitta det ni gärna vill se. Det finns inga garantier när det gäller vilda djur, men det finns fortfarande goda möjligheter att se t.ex. bufflar, elefanter och giraffer under er sista dag i Greater Kruger National Park. 

Kanske vill ni hellre ägna semesterns sista dag åt att koppla av och smälta alla intryck. Njuta av det vilda djurlivet vid Olifants River i lugn och ro från er egen poolterrass, koppla av med en god bok eller ta en simtur i poolen, unna er en behandling i vårt trivsamma Bush Spa eller slå några bollar på vår driving range. Ni kan också välja att delta i någon av de många tillvalsaktiviteter vi erbjuder.  

På fredagen erbjuder vi också en sista solnedgångssafari, där ni stannar till vid vår vackra utsiktspunkt Elephant Hill. Här kan ni njuta av något att dricka medan solen går ner över Olifants River och Hippo Lake. Det är en magisk upplevelse att ta avsked av den sydafrikanska bushen. Den härliga dagen avslutas med dans och musik med ett fantastiskt uppträdande av vår lokala dansgrupp på NYATI Safari Lodge. Efter det serveras avskedsmiddagen vid vackert dukade bord på den täckta terrassen på NYATI Safari Lodge med utsikt mot Olifants River.

Tillvalsaktiviteter: Centrum för utrotningshotade djurarter, luftballong, fisketur, quad bike safari och den tama flodhästen Jessica

Lördag: Avresa eller ledig dag/tillval

Om ni har valt en 17-dagars safarivistelse kan lördagen disponeras fritt. Ni kan koppla av och bara njuta av livet i på campen. Om ni har valt en 10-dagarsresa eller en kombinationsresa där ni ska vidare till exempelvis Mauritius, Zanzibar, Victoria Falls eller Kapprovinsen, är lördag avresedag. Er ranger står till förfogande på campen fram till avresan om ni har några frågor om det ni sett under veckan.

Efter frukost körs ni till den lokala flygplatsen där ni reser vidare med inrikesflyg till Johannesburg. Beroende på flygförbindelserna till Europa och er nästa destination får ni räkna med lite väntetid i Johannesburg, men det är en trevlig flygplats med ett bra restaurang- och shoppingutbud. Ni kan också välja att använda väntetiden till ett besök i Johannesburg, där ni till exempel kan uppleva den afrikanska kåkstaden Soweto, som spelade en viktig roll för avskaffandet av apartheid. Observera dock att det beror på era flygtider om ni kan delta i den utflykten. Den bokas genom vårt säljkontor i Sverige.

Söndag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Ni flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och ni mellanlandar bara en gång innan ni landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Observera att veckodagarna för våra olika aktiviteter kan variera.

Tillvalsaktiviteter

Flodsafari med bush walk & game drive

Följ med på en upplevelserik tur till fots, på vattnet och i öppna safaribilar genom Greater Kruger National Park. Turen startar tidigt på morgonen med en safarivandring genom bushen, med en av NYATIs rangers som berättar om den spännande naturen längs vägen. Vandringen avslutas med en härlig frukost tillagad av NYATIs kockar på en av NYATIs härliga utsiktsplatser mitt i naturen. Därefter går turen vidare med bil till den uppdämda delen av Olifants River, dit vi kommer mitt på dagen. Här börjar en vidunderlig flodtur i lugnt tempo på en liten flodpråm genom Krugerparken. Längs stranden kommer du att uppleva några av de många djurarter som trivs vid floden. Djuren dras till vattnet, så här finner vi både små och stora djur som släcker törsten, och du kan få se dåsiga flodhästar eller krokodiler som ligger och lurar.

Vi äter en underbar lunch ombord på båten och du kan sitta och njuta av ljuden från bushen och den fina utsikten över det vilda djurlivet.

Efter båtturen så väntar ännu ett safariäventyr. Du blir hämtad i en av NYATIs öppna safaribilar för en stämningsfull solnedgångssafari genom Greater Kruger National Park med möjlighet att se ”Big 5”. Safariupplevelsen avslutas på en av NYATIs vackra sundownerplatser där du kan njuta av solnedgången över den sydafrikanska bushen med lite kalla drycker och snacks innan turen går tillbaka till lodgen.

Observera att turen är väderberoende. Lunch ingår. Avgång tidig morgon från lodgen, och åter efter solnedgång. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Centrum för utrotningshotade djurarter

Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet, och Hoedspruit Endangered Species Centre är känt över hela världen som en av pionjärerna när det gäller skydd av utrotningshotade djurarter. Vi besöker den här imponerande räddningsstationen för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. 

På centret finns bland annat geparder, noshörningar, vildhundar, afrikanska vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta djurarter. Dessutom får du inblick i arbetet med att skydda de utrotningshotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära djuren på centret. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 000

I priset ingår frukost på Deli@HESC.

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över vackra Blyde River med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder".  Ofta vet man inte förrän kvällen innan om turen ska bli av, eftersom aktiviteten är mycket väderberoende. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 4 200

Helikopterflygning

Följ med på helikoptertur över NYATIs egna marker och upplev den sydafrikanska bushen ur fågelperspektiv. Turen varar i ca 20 minuter och går över lodgen och längs den vackra Olifants River. Njut av den enastående panoramautsikten över bushen och försök få syn på de många djuren som är lätta att se från ovan, till exempel elefanter, giraffer, zebror och noshörningar Du flyger med en erfaren certifierad pilot och säkerheten är främsta prioritet. Minst 2 och högst 3 deltagare per gång.

Pris per person ZAR 3 900

Microlightflygning

Från ett microlightflyg har du fantastisk utsikt över landskapet. Med vinden i håret och fullkomligt fri sikt får du en intensiv och adrenalinstinn safariupplevelse från ovan. Det känns nästan som om du själv flyger fram över bushen. Turen startar tidigt på morgonen och varar i cirka 20 minuter. Av säkerhetsskäl är minimiåldern 14 år, och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Aktiviteten är väldigt väderberoende. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 600

Quad bike-safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, där naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike - en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd 15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turerna avgår på morgonen efter frukost och på eftermiddagen och håller på ca 1,5 timme (2 timmar inkl transfer till och från lodgen)

Minst 4 deltagare. Åldersgräns 12 år. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 900

Den tama flodhästen Jessica

I mars år 2000 hittade Tony och Shirley Joubert en utsvulten föräldralös liten babyflodhäst vid kanten av Blyde River. Paret ”adopterade” den lilla flodhästen, som därmed har vuxit upp bland människor och husdjur. Idag är den tama flodhästen, som fick namnet Jessica, en av de största sevärdheterna i Hoedspruit och både vuxna och barn vallfärdar hit för att besöka den. På den här utflykten får du möjlighet att komma helt nära det fantastiska djuret och se hur hon till exempel får nappflaska, matas för hand och blir kelad med. Jessica är väldigt kärleksfull och tycker mycket om att vara nära människor, så de som törs – både barn och vuxna – kan också få prova att mata och kela med Jessica. Minst 4 deltagare.

Pris per person 850 ZAR  

Vi reserverar oss för att det ibland inte är möjligt att besöka Jessica.

Golf på Hans Merensky

Sydafrika erbjuder golfbanor i världsklass och är på många sett ett paradis för golfspelare. Om du spelar golf så får du inte missa chansen att spela bland Afrikas vilda djur. Gå t.ex. en runda på den spännande 18-hålsbanan Hans Merensky som ligger ca 1 timme från NYATI Safari Lodge. Banan är medelsvår och gränsar till den världsberömda Kruger National Park. Därför har de vilda djuren företräde - även på greenen. Giraffer, antiloper, apor och vårtsvin korsar hemtamt fairwayen och påminner dig om att du faktiskt spelar på deras hemmabana i Sydafrikas bush. I vattenhålen ligger krokodiler och flodhästar, så tänk på att ta med extra bollar. Området där banan ligger var en gång en del av nationalparken, så det här är en osedvanlig golfupplevelse i fantastisk omgivning. Bevattningen i området är dock strängt begränsad, vilket dessvärre betyder att banans kvalitet inte är på topp. Tänk på att du även kan träna din swing på driving-rangen hemma på NYATI Safari Lodge. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Utöver detta tillkommer hyra av golfutrustning på Hans Merensky Golfbana för ZAR 200 per set och hyra av golfbil för ZAR 210.

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mer spännande än jakt...För på en fisketur har du ännu mindre möjligheter att påverka resultatet, och du är i händerna på vind och vatten - och så naturligtvis på fiskarna som till syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte. Följ med på NYATIs fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga t.ex.  

 • common catfish (mal) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silvermal) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De följande 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och i den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv,  medan du prövar lyckan med att försöka få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar med säsong och kan även variera på de olika turerna. Det är goda chanser för att få napp, och instruktörerna känner floden väl och vet i vilka områden fisken nappar bäst vid olika årstider.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderat i priset. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 500

Impalajakt

NYATI Safari erbjuder en unik möjlighet att kombinera safariupplevelser och impalajakt i världsklass medan du bor i de luxuösa omgivningarna på NYATI Safari Lodge. Du har en professionell jaktledare med dig och jakten företas både till fots och i terränggående bilar.

NYATI Safari Lodge är en del av Association of Private Nature Reserves (ett av världens största Big 5-reservat), som arbetar för att säkra beståndet av vilda djur och deras fria rörlighet. Jakt i området är en del av den naturliga viltvården och sker på ansvarsfullt vis och utan att bli ett hot mot djurarterna. Lodgen kan därför erbjuda gästerna att delta i impalajakt under vistelsen som tillvalsaktivitet vid sidan av safariprogrammet. Impalajakt kan anordnas på onsdagar och fredagar.

Troféavgift:
1 900 ZAR per fälld impala. Full avgift betalas om skottet träffar och halv avgift om det missar
3 900 ZAR för en dagsjakt med en jägare inklusive vägledning av professionell jägare 1/1
2 500 ZAR per person för en dagsjakt med två jägare inklusive vägledning av professionell jägare 2/1
600 ZAR för inskjutning av jaktvapen och 600 ZAR per dag för hyra av vapen och patroner
1 000 ZAR per dag för observatör som inte jagar själv

Det krävs ingen jägarexamen för att få gå på jakt i Sydafrika. Däremot måste du genomföra ett obligatoriskt skjutprov (inskjutning av vapen).

Konservator:
130 USD för montering på platta
105 USD för mattmontering (75 USD extra om svart filt önskas)
715 USD för bogmontage
Frakt tillkommer (ca. 350-550 USD)

Obs: Det kan ta upp till ett år innan trofén kommer fram. Vi använder Life-Form Taxidermy, som är en av världens bästa konservatorer. 

Observera att det kan bli nödvändigt att välja bort några aktiviteter från det inkluderade safariprogrammet beroende på om du vill ha en eller två jaktdagar.

Storviltsjakt

På NYATI Safari Lodge kan du kombinera safariupplevelser med storviltsjakt med professionell jaktledare. Detta kan dock bara anordnas på förfrågan och måste bokas senast två veckor före avresa. Obs: Storviltsjakt är möjligt endast vid två veckors vistelse på NYATI Safari Lodge. För frågor om priser och storvilt samt bokning av storviltsjakt, kontakta Søren Nielsen på snwild@gmail.com.

Townshipbesök

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 000

Heldagsutflykt till Krugerparken

Åk på safari i den offentliga delen av Kruger National Park. Den nu över 100 år gamla Krugerparken har en fantastisk mångfald av djur och natur. Den är en av värdens bästa safariparker och ett av de bästa ställena att se vilda djur i naturlig miljö. Den offentliga delen av Krugerparken är ungefär lika stor som Värmland  – 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna i nationalparken är bra och många djur har med tiden blivit ganska vana vid bilar så att du kan komma nära dem. Här finns inte mindre än 147 olika däggdjursarter, 507 fågelarter, 34 olika groddjur, 116 kräldjur, 1 980 olika växter och trädslag och riktigt bra chanser att få se "The Big 5" – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi kör ut tidigt om morgonen och du äter frukost i det fria, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Under resan lagas en läcker lunch på äkta Karen Blixen-manér med vit duk och dignande bord i en av parkens inhägnade rest camps. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 2 500

Heldagsutflykt till Drakensbergen

Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Du besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, där det dukas upp till lunch på äkta Karen Blixen-manér. Här finns även goda möjligheter att köpa afrikanska träsniderier. Lunchen är inkluderad i utflykten. Avresa från lodgen tidigt på morgonen. Minst fyra deltagare. 

Pris per person ZAR 2 000

Observera att antalet platser på tillvalsaktiviteterna är begränsat.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94 mm
94 mm

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 4 240 59 994 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.