08 519 70 407
Sök

Fakta om Länderna

Innan en semesterresa är det alltid skönt att veta lita om det land man skall vara gäst i, om det t.ex. talas ett språk som gör det möjligt för dig att kommunicera med befolkningen, om det är god etikett att lämna dricks och i så fall hur mycket, och naturligtvis helt grundläggande ting om visum och valuta. Helt enkelt alla de fundamentala sakerna för att du ska få en bra semester.

Vi har därför samlat lite fakta och relevanta tips om de afrikanska länder som NYATI erbjuder resor till: Sydafrika, Mocambique, Mauritius, Zimbabwe och Botswana. Du kan också finna många relevanta tips i Vanliga Frågor (FAQ).

NYATI erbjuder resor till

Botswana

Botswana är ett fantastiskt safariområde och är känt för Okavango deltat, som är världens största inlandsdelta med en unik flora och fauna. Den röda Kalahariöknen täcker 66 % av Botswanas yta, och 17 % av landet består av nationalparker, bland vilka Chobe National Park är den mest imponerande och särskilt känd för den största variationen av vilda djur och den största koncentrationen av elefanter. Här finns flera än 120.000 elefanter, så du upplever stora flockar av elefanter som samlas längs Chobefloden för att dricka, plaska och njuta av lerbad. Läs mer här.

Mauritius

Mauritius är sinnesbilden på strandparadiset med kritvita stränder, korallblått hav och fantastiskt marint liv. Här är vackert, varmt och massor av härliga hotell,  här finns inget kvar för fantasin. Läs mer här.

Mocambique

I Mocambique kan du uppleva ett äkta och orört Afrika och några av det bästa stränder du någonsin sett. Det är lätt för safari resenärer att ta sig till tex. Vilanculos stad som ligger direkt vid en av världens mest "Virgin" kustreservat. Här kan du bo i ditt helt privata strandparadis mitt i den orörda naturen. Läs mer här.

Sydafrika

Mångfald och stora kontraster karakteriserar Sydafrika. Ofta kallas landet på grund av sina många aspekter som "en hel värld samlad i ett land". Sydafrika har allt som hjärtat kan be om på en perfekt semester: Kuperade berg, böljande vinrankor, fantastiska kuster, internationella storstäder, idylliska småstäder och naturligtvis de vilda djuren i sin naturliga miljö. Läs mer här.

Zanzibar

Zanzibar bjuder på kritvita sandstränder, azurblått hav och ett rikt kulturarv från ett årtusende med både afrikanskt, indiskt, europeiskt och arabiskt inflytande. Den historiska stadsdelen Stone Town togs med på Unescos världsarvslista år 2000. Zanzibars historia som storproducent av kryddor har också gjort ön känd som Spice Island. Läs mer här.

Zimbabwe

Zimbabwe er landet med de många floderna och är speciellt känt för Limpopofloden och Zambezifloden, som ger liv åt det äventyrliga Victoria Falls. I det östliga höglandet ligger Afrikas sydligaste tropiska regnskog. Läs mer här.

Boka din resa
Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 8 519 70 407 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig email
Skicka

Sök i NYATI

Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.