08 519 70 407
Sök

Södra Afrika

Det finns många anledningar till att resa på safariäventyr med NYATI Safari till Sydafrika. Här har vi samlat lite av det bästa:

Afrikas vilda djur på första packett

 • Upplev alla Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö på NYATIs lyxiga lodge. NYATI Safari har mer än 10.000 ha "Big 5" viltreservat som ligger i dirket förbindelse med Sydafrikas berömda Kruger National Park som är den största nationalparken i södra Afrika. Utöver "The Big 5", lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning så finns här 147 djurarter till.
 • Alla våra lodger ligger på första parkett vid Olifantfloden, samma flod som vi alla känner som den grågröna grumliga Limpopoflod från den älskvärda Rudyard Kipling fabel om hur elefanten fick sin långa snabel. Olifant River - Elefantfloden har fått sitt namn efter elefantens migrationsvägar som går längs floden, så det finns en mängd elefanter omkring NYATIs Lodger, utöver de många övriga djuren som naturligt flockas vid vattnet.
 • Njut av panoramautsikten över floden från din egen privata terrass och Krugerparkens vilda djur, och lyssna på bushens många ljud och dofter, kanske ett lejonvrål i fjärran ... eller flodhästarnas grymtande från flodbredden... det är nästan magiskt!

Afrikas storslagna natur

 • Se fram emot att uppleva storslagen natur, det växlar från stora berg till djupa dalar och till platta savanner. Från långa floder och höga vattenfall. Från tät skog till öppna stepper, från torra buskar och sanddyner till frodig skog, härlig kustlinje och tropiska stränder.  
 • Titta ner i världens tredje djupaste dal, Blyde River Canyon. Och upp till 3.000 meters höga toppar på Drakensbergen, den dramatiska och majestätiska bergskjedjan som går genom sydöstra Afrika. 
 • Besök Kaphalvön med legendariska Godahoppsudden på kontinentens näst sydligaste spets, vilket är det sista landmärket före Sydpolen.
 • Bli hänförd av Victoria Falls, ett av världens sju naturliga underverk. Det är över 1.6 km brett och 126 meter högt vattenfall, som upptäcktes av Dr. Livingstone 1855 och anses i dag vara ett av världens vackraste spektulära vattenfall..
 • Koppla av på någon av Afrikas absolut bästa strand, både Zanzibar och Mauritius har de ultimata bountystränderna med kristallklart vatten, färgglada fiskar och vackra korallformationer som ger optimala förutsättningar för snorkling och dykning.

Afrikas färgrika kultur

 • Upplev den lokala afrikanska befolkningen i första hand. Både i lokala byar och de så kallade Townships, där du blir inbjuden till en afrikansk familj, besök staden häxläkare och byns skola.
 • Ta en kulturresa tillbaka i tiden och besök tex historiska guldgrävarlandsbyar, gamla gruvor och charmiga bosättningar på Kaphalvön, där du också finner Afrikas största vinhus..
 • Besök kontinentens mest imponerade städer och shoppa loss på hantverk, lädervaror, masker, skinn, kläder gjorda av pärlor och lokala souvenier på de pittoreska marknaderna. Och njut av storstädernas välsorterade köpcentrum, speciellt i Kapstaden där du kan vältra dig i 400 butiker som bla. säljer guld och diamanter till bra pris.

Afrika utan krångel

 • När du reser med NYATI så undviker du jetlag! På resor till länderna i södra Afrika är det ingen eller bara en liten tidsskillnad. Så även om du reser till en annan kontinent och mellan olika klimatzoner, så krävs det ingen omställning av din inre klocka för att anpassa dig efter en annan tidszon. Vi försöker att lägga de långa flygturerna på natten så att du har möjlighet att sova den mesta tiden av resa och komma fram utvilad. Och när du träffar NYATIs personal på flygplatsen kan du bara slappna av och ditt safarieäventyr börjar...

Det är egentligen bara en anledning till att du inte ska resa till södra Afrika, det är beroendeframkallande! När du har upplevt magin och spänningen så har du förlorat ditt hjärta och vill definitivt komma tillbaka.

Södra Afrika
Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 8 519 70 407 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig email
Skicka

Sök i NYATI

Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.