Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök

Lyxtåg

Rovos Rail – ”The Pride of Africa” är med sina fantastiska restaurerade vagnar världens mest exklusiva tåg. De äldsta vagnarna är från 1911 och erbjuder femstjärnig lyx på räls. Berg, bush, savanner och små städer glider förbi tågets panoramafönster medan du själv njuter av en kulinarisk och kulturell resa ombord. Måltiderna är överdådiga och om du vill ha en high-tea, något lätt att äta eller en drink så är det bara att vinka på butlern. Här får du service dygnets alla timmar. Byt ut flygturen från NYATI Safari Lodge till Kapstaden eller Victoria Falls mot denna enastående resa bakåt i tiden genom södra Afrikas enastående landskap.

Läs mer om Rovos Rail

Rovos Rail – raka spåret till gastronomi, historia och lyx

Res tillbaka i tiden med NYATI Safari och unika Rovos Rail. Det finns inget som går upp mot att färdas med lyxtåg genom storslagen natur och njuta av både utsikten och den fantastiska viktorianska inredningen –kanske rentav med ett glas kallt bubbel i handen. De flesta som har rest med Rovos Rail förälskar sig i den speciella upplevelsen och den romantiska stämningen ombord, och ”Pride of Africa” är inget undantag. Här kan du njuta av två fantastiska dagar med allt inkluderat. Med Rovos Rail får du en lyxsemester på räls – hela vägen från Pretoria till Kapstaden eller tvärtom!

Lokala specialiteter och romantik i första klass

Att resa med tåg genom Afrika är en unik upplevelse, och med Rovos Rail får du ett enastående äventyr där den fina inredningen, den artiga personalen och den ojämförliga naturen sätter ramarna för en lyxtågresa som bjuder på historiska och kulinariska intryck. I restaurangvagnen serveras lokala specialiteter och goda sydafrikanska viner, som för övrigt kan avnjutas efter behag under hela resan. Och för att göra upplevelsen helt perfekt gäller förstås klädkod till middagen: uppklätt för damerna och kavaj och slips för herrarna. Förutom den vackra restaurangvagnen finns det också möjlighet att fördjupa sig i biblioteket, njuta av naturen i utsiktsvagnen eller slappna av och roa sig i salongen, baren och loungen. Men en viktig del av Rovos Rail är också den privata sviten, som utmärks av komfort och lyx med room service alla tider på dygnet, intagande viktoriansk inredning, ett lyxigt inrett duschrum och mycket mer. Sviterna har plats för två gäster, så Rovos Rail är perfekt för en romantisk resa på tumanhand där begreppet ”resa i första klass” får en helt ny innebörd.

Hisnande natur och unika utflykter

En viktig del av tågresan i Sydafrika är att du verkligen får tillfälle att ta in landets vackra och varierade landskap. Resan går genom hisnande bergskedjor, storslagna vidder och bördiga vinområden. När du står i utsiktsvagnen och tappar andan av det sceniska landskapet kan du glädja dig åt upplevelserna som väntar längs vägen. Om du reser mellan Pretoria och Kapstaden ingår ett par spännande utflykter till diamanthuvudstaden Kimberley och den mysiga viktorianska byn Matjiesfontein.

Kombinera Rovos Rail med andra stora upplevelser

Du kan naturligtvis kombinera tågresan med många andra resmål i södra Afrika, och vi hjälper dig gärna att skräddarsy din drömresa. Från Kapstaden är det enkelt att förlänga semestern med några dagar i exempelvis Vinlandet eller Garden Route. Slutar tågresan i Pretoria passar det perfekt att förlänga med ett par dagar i Johannesburg. Du kan också välja att istället förlänga tågresan ända till Victoria Falls. Oavsett vad du väljer så blir tågäventyret en perfekt avslutning på din lyxsafari på NYATI Safari Lodge.

Bokningsförfrågan

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss