+46 42 405 99 94
Sök

Sydafrika har öppnat gränserna igen

Sydafrika har på nytt öppnat gränserna för resenärer från en rad EU-länder. Gränserna öppnades igen den 1 oktober med de första internationella flygningarna till Johannesburg, Kapstaden och Durban. Det betyder att vi nu kan börja skicka resenärer till Sydafrika igen – utan karantän vid ankomst. Det enda som krävs är att du har med dig ett intyg från ett negativt covid 19-test. På NYATI Safari Lodge får du ta ett nytt test före hemresan. För att våra gäster ska kunna känna sig helt trygga har vi på NYATI Safari även tecknat en försäkring hos Gouda. Utöver att fungera som en vanlig reseförsäkring täcker den även sjukdomskostnader i samband med covid-19, även om UD avråder från icke nödvändiga resor till Sydafrika. KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA OM RESEFÖRSÄKRINGEN. Vi rekommenderar dock att du även tar ett covid 19-test på flygplatsen vid hemkomst så att du är helt säker på att du inte blivit smittad under semestern.

Ökat fokus på hygien

NYATI Safari Lodge ligger i Limpopo-provinsen, som är det område i Sydafrika som har varit minst drabbat av smitta. Här sker nästan alla aktiviteter utomhus i den friska luften. Vår danska ledning och personalen i Sydafrika har ägnat de senaste månaderna åt att skärpa fokus på hygien och säkerhet på lodgen och vi har vidtagit en mängd nya åtgärder för att skydda gästerna mot alla former av smitta så att du ska kunna känna dig fullständigt trygg med att resa med oss igen. Det står handsprit framme i alla gemensamma utrymmen på lodgen, vi har ökat avståndet mellan borden på restaurangen och vi åker med färre gäster i våra öppna safaribilar, för att bara nämna några av de många nya åtgärderna.

Att resa under en pandemi

Vår vd Jørgen Nielsen åkte till Sydafrika när gränserna öppnade igen för att prova på hur det är att resa under en pandemi. Hans upplevelse är att allt fungerar mycket bra. Det är betydligt färre passagerare på flygplatserna och på flygen, och säkerheten är i fokus under hela resan. Man måste dock komma ihåg att ta med sig intyg från ett negativt covid-19-test hemifrån. Om man av någon anledning inte har ett giltigt testresultat med sig när man landar i Johannesburg går det dock att ta ett nytt test på flygplatsen vid ankomst. Svaret får man då inom ca 30 minuter. När du är gäst på NYATI Safari Lodge ser vi till att du blir testad på lodgen före hemresan så att du har ett negativt test att visa upp på flygplatsen i Johannesburg. Resultatet får du på mejl eller sms inom 48 timmar. 

Så här säger Jørgen: ”Det är en fantastisk tid att resa just nu, med långt färre resenärer på flygplatserna. Och när man väl kommer till NYATI Safari Lodge glömmer man nästan corona. I Limpopo-provinsen är smittspridningen låg och risken för att bli smittad är därför mindre än i Sverige. Alla våra medarbetare testas regelbundet och får ta tempen med jämna mellanrum, och ingen av dem har fått ett positivt testresultat. Du kan alltså känna dig helt trygg och säker under vistelsen. Samtidigt ser vi just nu väldigt många djur på våra safariturer, så det finns många goda skäl att resa till Sydafrika nu – även om UD fortfarande avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU.”

Vi ser fram emot att snart hälsa våra gäster välkomna till NYATI Safari Lodge igen.

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.