+46 42 405 99 94
Sök

NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park

Pris från 44 995 för 15 dagar
 • Följ med på safari i världsklass och runda av med de spektakulära vattenfallen Victoria Falls och den storslagna nationalparken Chobe
 • Bo i egen exklusiv River Bungalow på NYATI Safari Lodge precis vid Sydafrikas berömda nationalpark Krugerparken. Här har du privat terrass mot Olifants River och alla måltider samt dagligt aktivitetsprogram ingår
 • Bo på legendariska Victoria Falls Hotel med perfekt läge vid ett av världens sju underverk
 • Upplev några av Botswanas höjdpunkter på en heldagssafari Chobe National Park

Resan inkluderar

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplats vid Krugerparken t/r. Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
 • Regionalflyg från Johannesburg till Victoria Falls flygplats t/r
 • Alla flygplatstransfers t/r
 • 7 nätter på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum) inkl. helpension
 • 1 natt på flygplatshotellet Southern Sun 4* i Johannesburg inkl. frukostbuffé
 • 4 nätter på Victoria Falls Hotel 5* inkl. frukostbuffé. Som alternativ kan du välja att bo på Ilala Lodge 5* vid Victoria Falls
 • Dagliga utflykter på NYATI Safari Lodge

  • "Big 5" safaridag i öppna safaribilar i vårt privata område på 10 000 hektar i Greater Kruger National Park
  • "Big 5" solnedgångssafari med middag under stjärnorna på Lion King följt av nattsafari
  • Bush walk med vällagad bush breakfast på vacker utsiktspunkt
  • Kulturell halvdagsutflykt till lokal afrikansk by
  • Heldags panoramatur i Drakensbergen
  • Solnedgångssafari i öppna safaribilar, inklusive drink och tilltugg på utsiktspunkt
  • Bushvandring med professionella rangers i den storslagna naturen

 • Tillgång till safarilodgens driving range och golfinstruktör
 • 4 utflykter vid Victoria Falls

  • Guidad vandring till vattenfallen Victoria Falls med engelsktalande guide
  • Solnedgångscruise på Zambezi-floden
  • Heldagsutflykt till Chobe National Park i Botswana (safari i öppna jeepar och flodsafari)
  • Halvdagsutflykt till rehabiliteringscenter för elefanter

Observera att det går att delta i bushvandringar och solnedgångssafarier på NYATI Safari Lodge endast i den mån det övriga aktivitetsprogrammet tillåter. Veckodagarna för våra utflykter/aktiviteter kan variera.

Om du vill ha koll på alla kostnader kan dryck på NYATI Safari Lodge köpas till i förväg mot ett mindre tillägg. Då ingår utsökta lokala viner, sprit, öl, vatten med mera i priset.

Om du vill uppleva ännu mer av Afrika kan du också kombinera med destinationer som t.ex. Kapstaden & Vinlandet, Garden Route, Zanzibar och ö-paradiset Mauritius. Din resa kan alltid skräddarsys. Här har vi visat ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow på första parkett till Sydafrikas berömda Kruger National Park med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen, eller hyra hela Cheetah Camp på 500 m2 med privat chaufför/ranger, eget utflyktsprogram och egen kock.

Under vistelsen på NYATI Safari Lodge ingår alla måltider och ett dagligt safariprogram i öppna safaribilar. Mellan aktiviteterna har du tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde eller ägna dig åt tillvalsaktiviteter som till exempel impalajakt eller golf. Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller på "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Victoria Falls & Chobe National Park

Kombinera ditt NYATI safariäventyr med en resa till ett av världens sju underverk, spektakulära Victoira Falls, och ett besök i Botswanas storslagna Chobe National Park där du får uppleva både flodsafari och landsafari i öppna jeepar. Chobe National Park har med sina 11 700 km² Botswanas största mångfald av vilda djur och bjuder på safariupplevelser i världsklass. Nationalparken är särskilt känd för de cirka 85 000 elefanter som bor här. Här kan du bland annat se stora elefanthjordar som samlas vid Chobefloden för att dricka, plaska och njuta av gyttjebad.

Victoria Falls är inget vanligt vattenfall – det är en sträcka på drygt 1,7 kilometer där Zambezifloden förvandlas till en rad stora, sammanhängande vattenfall som samtidigt utgör gränsen mellan Zimbabwe och Botswana. Detta dånande magiska naturfenomen är en syn och en ljudupplevelse som är obeskrivlig, ojämförlig och fullkomligt oförglömlig. Victoria Falls är inte bara namnet på de fantastiska vattenfallen, utan också på en liten stad i Zimbabwe som har vuxit fram runtomkring och som idag är ett livligt turistcentrum. Staden är Afrikas äventyrshuvudstad med aktiviteter som världens vildaste forsränning, ziplining och bungyjump över Zambezifloden. Lugnare aktiviteter här inkluderar helikopterturer, båtturer, fisketurer, safariutflykter och vandringar längs vattenfallen.

Bokningsförfrågan
NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park
Dagsprogram
NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park
Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

Victoria Falls Hotel video

Klimattabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag, varje vecka året runt: Avresedag

Det här är dagen då ni fulla av förväntan sätter kurs mot Sydafrika och er egen privata bungalow eller villa precis vid Olifants River mitt i Sydafrikas berömda Kruger National Park. Vi har avresor varje fredag året runt och ni reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det görs ett stopp på vägen till Johannesburg och flygtiden är ca. 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Från Johannesburg går resan vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Vi flyger våra gäster den sista biten (ca 1 timmes flygtur) till den lokala flygplatsen vid Krugerparken, vilket sparar 5-6 timmars bilåkning. När du landar tar en medarbetare från NYATI Safari Lodge emot och följer med på bilresan till lodgen. På NYATI Safari Lodge väntar ett mottagande på äkta afrikanskt vis med sång och dryck, följt av en härlig lunch och ett kortare informationsmöte. Sedan är det dags att finna sig till rätta i de fina omgivningarna. Njut till exempel av en drink på terrassen med utsikt mot Olifants River och den afrikanska bushen före välkomstmiddagen om kvällen.

Söndag: Bushwalk och "Big 5" game drive

Tidigt på morgonen är det safarivandring på NYATIs egen mark tillsammans med en av våra professionella rangers. Rangern berättar om det lokala växt- och djurlivet, och om morgonen när djuren är som mest aktiva kan du ha turen att se till exempel noshörningar, strutsar, giraffer, olika antiloparter, zebror och vårtsvin. Du får lära dig att spåra djuren genom att avläsa tecknen på att de tagit sig fram, som fotspår, spillning, knäckta grenar med mera.

Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på terrassen och sedan kan du ta det lugnt en stund innan ”Big 5”-safariutflykten på eftermiddagen som börjar efter trevlig lunch på utsiktsterrassen. ”The Big 5” är en traditionell jaktterm för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Vår lokala ranger guidar dig och om du har tur kan du få se ”The Big 5” på en och samma dag. Safarin avslutas på vår underbara utsiktsplats, Lion King. Där kan du njuta av kalla drycker med tilltugg medan du beskådar den exotiska sydafrikanska solnedgången över bushen. Under tiden dukar vårt kockteam upp en äkta sydafrikansk ”braii” – en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar har gett nytt liv åt den traditionella gryträtten ”potjie” som lagas med utsökta lokala råvaror enligt det ursprungliga NYATI-receptet. Här får du chansen att uppleva den äkta smaken av Sydafrika.

Sedan är det dags för en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar. Bilarna är utrustade med stora strålkastare för att du bättre ska kunna se de vilda djuren. Det är en väldigt stämningsfull upplevelse att säga ”godnatt” till bushen i skymningen, och det är extra spännande att jaga djur i mörkret, när också rovdjuren går på jakt.

Måndag: Besök i afrikansk by & Sundowner

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch.

Mot slutet av dagen är det solnedgångssafari. Här kan du återigen ha turen att få uppleva ”The Big 5” samt antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer, gnuer, noshörningar och bufflar i skymningen. På hemvägen gör vi ett kort stopp på en av de vackra utsiktsplatserna på NYATIs ägor. Där kan du njuta av ett glas vin eller en läsk medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen dukas ett vackert bord upp på terrassen, där kocken serverar en läcker trerättersmeny.

Tisdag: NYATI "Big 5" safari

Kruger National Park är en av Sydafrikas allra största attraktioner. Nationalparken förfogar över 2,2 miljoner hektar och har den största variationen av vilda djur i världen. NYATI är i dag en del av Greater Kruger National Park, eftersom vi har anslutit oss till det viktiga samarbetet för att bevara större landområden åt de vilda djuren. Därför har vi tagit bort alla stängsel mellan NYATIs mark och Kruger National Park, så parkens vilda djur kan nu ströva fritt hos oss. Det betyder också att vi nu kan erbjuda exklusiv ”Big 5”-safari endast för NYATI-gäster i vår egen del av Krugerparken på drygt 10 000 hektar. Här finns goda möjligheter att se både lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant samt Sydafrikas andra vilda djur, eftersom vi kan köra runt fritt på vår egen mark, långt från allfarvägarna. Vi kör i våra egna specialbyggda, öppna safarijeepar. Det gör upplevelsen ännu rikare, eftersom du kommer närmare naturen och djuren och får alla ljud- och doftintryck.

Vi kör ut tidigt om morgonen före frukost, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Se till att ha film- och fotoutrustningen i beredskap, för det blir många scener och motiv du gärna vill kunna ta med dig hem. Djuren är nämligen extra aktiva tidigt på morgnarna. När ni kommer tillbaka till lodgen serveras frukosten på utsiktsterrassen. Sedan kan du koppla av vid poolen innan det är dags för en vällagad lunch. Efter lunch fortsätter safarin med natur- och djurupplevelser i världsklass, och har du tur kan du få se ”Big 5” igen. Utflykten rundas av på en av våra vackra utsiktspunkter där du kan njuta av solnedgången och lätta förfriskningar. När du kommer hem till lodgen, mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, serveras en läcker middag i restaurangen.

Onsdag: Bushwalk med frukost & Sundowner

Inled dagen med en safarivandring i soluppgången, där NYATIs rangers berättar om stort och smått i naturen. Vandringen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs egen mark, där NYATIs kock serverar en vällagad frukost under akaciaträden mitt ute i bushen med härlig utsikt över det vilda djurlivet Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill delta i morgonens bushwalk och inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria.

Efter morgonens upplevelser och gårdagens ”Big 5”-safari kanske du vill koppla av lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen. Är du sugen på mer aktivitet kan du åka på någon av tillvalsutflykterna efter en härlig lunch på terrassen.

På eftermiddagen kan du följa med på stämningsfull solnedgångssafari med öppen safarijeep. Du serveras en liten förfriskning medan djuren går till ro och mörkret sänker sig över det storslagna landskapet. På kvällen serveras ännu en läcker måltid på den övertäckta terrassen.

Torsdag: Panoramarutten i Drakensbergen

Här bär det av mot Drakensbergen där vi följer den berömda Panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Rutten går längs eukalyptus- och barrträdsklädda bergssluttningar där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och Blyde River Canyon, där vi stannar till på den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Vi besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, och lunch serveras längs vägen på äkta Karen Blixen-manér. Den ingår i utflykten.

Du kan självklart välja att tillbringa dagen på NYATI Safari Lodge och njuta av en god bok vid poolen. På kvällen väntar en traditionell afrikansk braai med sång och dans under öppen himmel på den öppna grillplatsen, boman.

Fredag: Ledig dag eller tillval – och avskedsmiddag

På semesterns sista dag vill du kanske koppla av lite och smälta alla intryck. Njut av djurlivet runt Olifants River från din egen terrass, ta en simtur i poolen, eller välj någon av de många tillvalsutflykterna.

På fredagen erbjuder vi även en solnedgångssafari där vi stannar till på en av våra vackra utsiktspunkter för förfriskningar i solnedgången. Hemma på lodgen avslutas en härlig dag med dans och musik när den lokala Shangana-gruppens 10–15 dansare ger en fantastisk show. Efter det serveras avskedsmiddagen vid vackert dukade bord på den täckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Lördag: Avresa mot Johannesburg

Det här är dagen då du ska resa vidare till Victoria Falls. Efter frukost på NYATI Safari Lodge blir du körd till den lokala flygplatsen. Därifrån fortsätter resan med inrikesflyg till Johannesburg. I Johannesburg väntar övernattning på flygplatshotellet inkl. frukostbuffé, och nästa morgon flyger du vidare till Victoria Falls.

Söndag: Johannesburg–Victoria Falls

Du kommer fram till hotellet tidig eftermiddag och kan koppla av och njuta av de fina omgivningarna resten av dagen. Hotellet ligger i Victoria Falls i Zimbabwe, den lilla stad som har vuxit fram runt vattenfallen. Staden är ett livligt turistcentrum där du bland annat kan köpa lokala konsthantverk på marknaden. När du går runt på egen hand ska du vara beredd på att lokalborna är mycket ivriga att få sälja souvenirer.

Måndag: Victoria Falls-vandring och solnedgångscruise

Det här är en halvdagsutflykt (inkluderad i resan) där en engelsktalande guide tar med dig på en vandring. Här kommer du helt nära vattenfallen och kan både se och känna ”röken som dundrar”. Det högsta vattenfallet är 108 meter, och under högsäsongen (mars–april) forsar ungefär 500 000 kubikmeter vatten över kanten varje minut. Det är inte så konstigt att man kan se de brusande vattenmolnen på mer än 20 kilometers håll. Turen varar ca 2 timmar. 

Mot slutet av dagen har vi inkluderat en vacker båttur på Zambezifloden i solnedgången. Du blir körd från hotellet till piren som båten avgår från. Under båtturen kan du ha turen att se flodhästar, krokodiler och många olika slags fåglar, medan du njuter av drycker och tilltugg ombord.

Tisdag: Chobe National Park i Botswana

På tisdagen ingår en heldagsutflykt till Botswana och Chobe National Park, som har Afrikas största koncentration av elefanter. Här får du kanske se lejon, leoparder, bufflar och olika antiloper – och helt säkert några av de berömda elefanthjordarna från den samlade populationen på cirka 85 000 elefanter. Du åker i öppen safarijeep på förmiddagen, och efter lunch följer en spännande flodsafari på Chobe River, där du kan få se flodhästar, krokodiler, afrikanska fiskgjusar och alla andra vilda djur som kommer till floden för att dricka. Det händer ibland att ordningen kastas om så att du börjar med flodsafari på förmiddagen och åker med öppen jeep på eftermiddagen.

Onsdag: Center för skadade och föräldralösa elefanter

På den här halvdagsutflykten besöker du ett lokalt center som tar hand om skadade och föräldralösa elefanter. Du blir hämtad på hotellet tidigt och körs ut till elefantcentret. Där får du en presentation av centret och får höra guiderna berätta om sitt arbete med de fascinerande djuren. Du får inblick i elefanternas historia och hur de har hamnat här samt får veta mer om vilka hot som finns mot elefantpopulationen idag. Sedan är det dags att möta elefanterna på nära håll tillsammans med elefantskötarna. Besöket avslutas med en lätt frukost inklusive dryck.

Torsdag: Avresa från Victoria Falls

Efter frukosten på hotellet körs du till flygplatsen vid Victoria Falls. Härifrån flyger du tillbaka till Johannesburg för att sätta kurs mot Europa senare på dagen.

Fredag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Observera att veckodagarna för våra olika aktiviteter kan variera.

Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Flodsafari med bush walk & game drive

Följ med på en upplevelserik tur till fots, på vattnet och i öppna safaribilar genom Greater Kruger National Park. Turen startar tidigt på morgonen med en safarivandring genom bushen, med en av NYATIs rangers som berättar om den spännande naturen längs vägen. Vandringen avslutas med en härlig frukost tillagad av NYATIs kockar på en av NYATIs härliga utsiktsplatser mitt i naturen. Därefter går turen vidare med bil till den uppdämda delen av Olifants River, dit vi kommer mitt på dagen. Här börjar en vidunderlig flodtur i lugnt tempo på en liten flodpråm genom Krugerparken. Längs stranden kommer du att uppleva några av de många djurarter som trivs vid floden. Djuren dras till vattnet, så här finner vi både små och stora djur som släcker törsten, och du kan få se dåsiga flodhästar eller krokodiler som ligger och lurar.

Vi äter en underbar lunch ombord på båten och du kan sitta och njuta av ljuden från bushen och den fina utsikten över det vilda djurlivet.

Efter båtturen så väntar ännu ett safariäventyr. Du blir hämtad i en av NYATIs öppna safaribilar för en stämningsfull solnedgångssafari genom Greater Kruger National Park med möjlighet att se ”Big 5”. Safariupplevelsen avslutas på en av NYATIs vackra sundownerplatser där du kan njuta av solnedgången över den sydafrikanska bushen med lite kalla drycker och snacks innan turen går tillbaka till lodgen.

Observera att turen är väderberoende. Lunch ingår. Avgång tidig morgon från lodgen, och åter efter solnedgång. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Centrum för utrotningshotade djurarter

Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet, och Hoedspruit Endangered Species Centre är känt över hela världen som en av pionjärerna när det gäller skydd av utrotningshotade djurarter. Vi besöker den här imponerande räddningsstationen för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. 

På centret finns bland annat geparder, noshörningar, vildhundar, afrikanska vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta djurarter. Dessutom får du inblick i arbetet med att skydda de utrotningshotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära djuren på centret. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 000

I priset ingår frukost på Deli@HESC.

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över vackra Blyde River med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder".  Ofta vet man inte förrän kvällen innan om turen ska bli av, eftersom aktiviteten är mycket väderberoende. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 4 200

Helikopterflygning

Följ med på helikoptertur över NYATIs egna marker och upplev den sydafrikanska bushen ur fågelperspektiv. Turen varar i ca 20 minuter och går över lodgen och längs den vackra Olifants River. Njut av den enastående panoramautsikten över bushen och försök få syn på de många djuren som är lätta att se från ovan, till exempel elefanter, giraffer, zebror och noshörningar Du flyger med en erfaren certifierad pilot och säkerheten är främsta prioritet. Minst 2 och högst 3 deltagare per gång.

Pris per person ZAR 3 900

Microlightflygning

Från ett microlightflyg har du fantastisk utsikt över landskapet. Med vinden i håret och fullkomligt fri sikt får du en intensiv och adrenalinstinn safariupplevelse från ovan. Det känns nästan som om du själv flyger fram över bushen. Turen startar tidigt på morgonen och varar i cirka 20 minuter. Av säkerhetsskäl är minimiåldern 14 år, och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Aktiviteten är väldigt väderberoende. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 600

Quad bike-safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, där naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike - en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd 15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turerna avgår på morgonen efter frukost och på eftermiddagen och håller på ca 1,5 timme (2 timmar inkl transfer till och från lodgen)

Minst 4 deltagare. Åldersgräns 12 år. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 900

Den tama flodhästen Jessica

I mars år 2000 hittade Tony och Shirley Joubert en utsvulten föräldralös liten babyflodhäst vid kanten av Blyde River. Paret ”adopterade” den lilla flodhästen, som därmed har vuxit upp bland människor och husdjur. Idag är den tama flodhästen, som fick namnet Jessica, en av de största sevärdheterna i Hoedspruit och både vuxna och barn vallfärdar hit för att besöka den. På den här utflykten får du möjlighet att komma helt nära det fantastiska djuret och se hur hon till exempel får nappflaska, matas för hand och blir kelad med. Jessica är väldigt kärleksfull och tycker mycket om att vara nära människor, så de som törs – både barn och vuxna – kan också få prova att mata och kela med Jessica. Minst 4 deltagare.

Pris per person 850 ZAR  

Vi reserverar oss för att det ibland inte är möjligt att besöka Jessica.

Golf på Hans Merensky

Sydafrika erbjuder golfbanor i världsklass och är på många sett ett paradis för golfspelare. Om du spelar golf så får du inte missa chansen att spela bland Afrikas vilda djur. Gå t.ex. en runda på den spännande 18-hålsbanan Hans Merensky som ligger ca 1 timme från NYATI Safari Lodge. Banan är medelsvår och gränsar till den världsberömda Kruger National Park. Därför har de vilda djuren företräde - även på greenen. Giraffer, antiloper, apor och vårtsvin korsar hemtamt fairwayen och påminner dig om att du faktiskt spelar på deras hemmabana i Sydafrikas bush. I vattenhålen ligger krokodiler och flodhästar, så tänk på att ta med extra bollar. Området där banan ligger var en gång en del av nationalparken, så det här är en osedvanlig golfupplevelse i fantastisk omgivning. Bevattningen i området är dock strängt begränsad, vilket dessvärre betyder att banans kvalitet inte är på topp. Tänk på att du även kan träna din swing på driving-rangen hemma på NYATI Safari Lodge. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Utöver detta tillkommer hyra av golfutrustning på Hans Merensky Golfbana för ZAR 200 per set och hyra av golfbil för ZAR 210.

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mer spännande än jakt...För på en fisketur har du ännu mindre möjligheter att påverka resultatet, och du är i händerna på vind och vatten - och så naturligtvis på fiskarna som till syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte. Följ med på NYATIs fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga t.ex.  

 • common catfish (mal) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silvermal) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De följande 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och i den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv,  medan du prövar lyckan med att försöka få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar med säsong och kan även variera på de olika turerna. Det är goda chanser för att få napp, och instruktörerna känner floden väl och vet i vilka områden fisken nappar bäst vid olika årstider.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderat i priset. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 500

Impalajakt

NYATI Safari erbjuder en unik möjlighet att kombinera safariupplevelser och impalajakt i världsklass medan du bor i de luxuösa omgivningarna på NYATI Safari Lodge. Du har en professionell jaktledare med dig och jakten företas både till fots och i terränggående bilar.

NYATI Safari Lodge är en del av Association of Private Nature Reserves (ett av världens största Big 5-reservat), som arbetar för att säkra beståndet av vilda djur och deras fria rörlighet. Jakt i området är en del av den naturliga viltvården och sker på ansvarsfullt vis och utan att bli ett hot mot djurarterna. Lodgen kan därför erbjuda gästerna att delta i impalajakt under vistelsen som tillvalsaktivitet vid sidan av safariprogrammet. Impalajakt kan anordnas på onsdagar och fredagar.

Troféavgift:
1 900 ZAR per fälld impala. Full avgift betalas om skottet träffar och halv avgift om det missar
3 900 ZAR för en dagsjakt med en jägare inklusive vägledning av professionell jägare 1/1
2 500 ZAR per person för en dagsjakt med två jägare inklusive vägledning av professionell jägare 2/1
600 ZAR för inskjutning av jaktvapen och 600 ZAR per dag för hyra av vapen och patroner
1 000 ZAR per dag för observatör som inte jagar själv

Det krävs ingen jägarexamen för att få gå på jakt i Sydafrika. Däremot måste du genomföra ett obligatoriskt skjutprov (inskjutning av vapen).

Konservator:
130 USD för montering på platta
105 USD för mattmontering (75 USD extra om svart filt önskas)
715 USD för bogmontage
Frakt tillkommer (ca. 350-550 USD)

Obs: Det kan ta upp till ett år innan trofén kommer fram. Vi använder Life-Form Taxidermy, som är en av världens bästa konservatorer. 

Observera att det kan bli nödvändigt att välja bort några aktiviteter från det inkluderade utflyktsprogrammet beroende på om du vill ha en eller två jaktdagar.

Storviltsjakt

På NYATI Safari Lodge kan du kombinera safariupplevelser med storviltsjakt med professionell jaktledare. Detta kan dock bara anordnas på förfrågan och måste bokas senast två veckor före avresa. Obs: Storviltsjakt är möjligt endast vid två veckors vistelse på NYATI Safari Lodge. För frågor om priser och storvilt samt bokning av storviltsjakt, kontakta Søren Nielsen på snwild@gmail.com.

Townshipbesök

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 000

Heldagsutflykt till Drakensbergen

Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Du besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, där det dukas upp till lunch på äkta Karen Blixen-manér. Här finns även goda möjligheter att köpa afrikanska träsniderier. Lunchen är inkluderad i utflykten. Avresa från lodgen tidigt på morgonen. Minst fyra deltagare. 

Pris per person ZAR 2 000

Observera att antalet platser på tillvalsaktiviteterna är begränsat.

Övriga utflykter vid Victoria Falls

Helikoptertur över Victoria Falls

Upplev den svindlande känslan på en helikoptertur där du ser Zambezifloden uppifrån och hör dånet när du flyger längs kanten av det höga vattenfallet. Piloten ser till att du får se de majestätiska vattenfallen från alla sidor och får optimala möjligheter att filma och fota.

Center för skadade och föräldralösa elefanter

På den här halvdagsutflykten besöker du ett lokalt center som tar hand om skadade och föräldralösa elefanter. Du blir hämtad på hotellet tidigt och körd ut till elefantcentret, där du får kaffe och frukost. Efter en kort presentation av centret hälsar du på elefanterna. Varje elefant styrs av en erfaren elefanttränare som delar med sig av sina stora kunskaper om bushen. Flocken följs även av en erfaren ranger till fots. Du får en god inblick i elefanternas historia och hur de har hamnat här samt får veta mer om vilka hot som finns mot elefantpopulationen idag.

Bungyjump

Äventyrare på jakt efter adrenalinkickar ska inte missa möjligheten att hoppa bungyjump från bron mellan Zambia och Zimbabwe, med de storslagna vattenfallen i bakgrunden.

Med ultralätt flygplan över Zambezifloden

Från ett ultralätt flygplan har du fantastisk utsikt över Zambezifloden, Victoria Falls och det omgivande landskapet. Välj mellan en kort flygtur (15 minuter) och en lång (30 minuter). Av säkerhetsskäl är minimiåldern 14 år och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Tänk på att aktiviteten är kraftigt väderberoende.

Forsränning

På raftingtur i en stor gummibåt får du på allvar känna på flodens enorma krafter och strömvirvlar. Det över 100 meter höga fallet vid Victoria Falls bjuder alla äventyrare på verkliga adrenalinkickar. De kraftiga strömmarna här gör att white river rafting på Zambezifloden hör till världens häftigaste. Man ska därför vara i hyfsat bra form för att kunna delta i aktiviteten.

Golf på Elephant Hills

Upplev en championshipbana med 18 hål som räknas till de allra bästa golfbanorna i hela Afrika. Elephant Hills har designats av den legendariske golfspelaren Gary Player och har en genuin karaktär som ger känslan av att spela golf mitt i den afrikanska bushen. Här delar du utrymme med kuduantiloper, vårtsvin och vattenbockar.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94 mm
94 mm

Klimattabell Victoria Falls, Zimbabwe

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 171 mm
171 mm
Februari
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 140 mm
140 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
April
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 20 mm
20 mm
Maj
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 3 mm
3 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 8 °C
8 °C
Soltimmar per dag: 11
11
Nederbörd per månad: 0 mm
0 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 0 mm
0 mm
Augusti
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 10 °C
10 °C
Soltimmar per dag: 11
11
Nederbörd per månad: 0 mm
0 mm
September
Dagstemperatur: 33
33 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimmar per dag: 12
12
Nederbörd per månad: 1 mm
1 mm
Oktober
Dagstemperatur: 34
34 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 12
12
Nederbörd per månad: 20 mm
20 mm
November
Dagstemperatur: 33
33 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 64 mm
64 mm
December
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 163 mm
163 mm

Klimattabell Chobe National Park, Botswana

Dagstemperatur
Nattemperatur
Solchans
Risk för regn
Januari
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Solchans: 15%
15%
Risk för regn: 17%
17%
Februari
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Solchans: 11%
11%
Risk för regn: 11%
11%
Mars
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Solchans: 19%
19%
Risk för regn: 7%
7%
April
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Solchans: 33%
33%
Risk för regn: 4%
4%
Maj
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Solchans: 47%
47%
Risk för regn: 0%
0%
Juni
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Solchans: 50%
50%
Risk för regn: 0%
0%
Juli
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 17 °C
17 °C
Solchans: 60%
60%
Risk för regn: 0%
0%
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Solchans: 71%
71%
Risk för regn: 0%
0%
September
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Solchans: 84%
84%
Risk för regn: 0%
0%
Oktober
Dagstemperatur: 33
33 °C
Nattemperatur: 27 °C
27 °C
Solchans: 60%
60%
Risk för regn: 1%
1%
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 25 °C
25 °C
Solchans: 23%
23%
Risk för regn: 12%
12%
December
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Solchans: 12%
12%
Risk för regn: 15%
15%

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 4 240 59 994 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.