08 519 70 407
Sök

NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park

Pris från 39 995 15 dagar
 • Följ med på safari i världsklass och runda av med de spektakulära vattenfallen Victoria Falls och den storslagna nationalparken Chobe
 • Bo i egen exklusiv River Bungalow på NYATI Safari Lodge precis vid Sydafrikas berömda nationalpark Krugerparken. Här har du privat terrass mot Olifants River och alla måltider samt dagligt aktivitetsprogram ingår
 • Bo med ett av världens sju underverk som närmeste granne på legendariska Victoria Falls Hotel, som också är en bra utgångspunkt för att utforska grannlandet Botswanas höjdpunkter

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow alldeles intill Sydafrikas berömda Kruger National Park med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen, eller hyra en privat Cheetah Camp på 500 m2 med privat chaufför/guide, eget utflyktsprogram och egen kock.

Under vistelsen på NYATI Safari Lodge ingår alla måltider och ett dagligt safariprogram i öppna safaribilar med skandinavisk turkoordinator. Mellan aktiviteterna har du tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde eller att ägna dig åt tillvalsaktiviteter som till exempel storviltsjakt eller golf. Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller på "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Victoria Falls & Chobe National Park

Kombinera ditt NYATI Safari äventyr med en resa till ett av världens sju underverk, det spektakulära Victoria Falls och ett besök på den magnifika Chobe National Park i Botswana, här kommer du att få på både flodsafari och landsafari i öppna jeepar. Chobe National Park är på 11.700 km² och har Botswanas största mångfald av vilda djur och erbjuder safari upplevelser i världsklass. Nationalparken är särskilt känd för de 120.000 elefanter som bor här. Här kommer du att uppleva de stora flockar av elefanter, som samlar sig vid floden Chobe för att dricka, plaska och njuta av sin gyttjebad.

Victoria Falls är inte bara en enda vattenfall, men en bredd på över 1,6 kilometer där Zambezifloden förvandlas till en serie av stora, sammanhängande vattenfall, som också utgör gränsen mellan Zimbabwe, Zambia, Botswana och Namibia. Rytande och magiskt inferno är en syn och ljud som är obeskrivligt, unikt - och helt oförglömligt. Förutom att sätta sitt namn till det fantastiska naturfenomet är Victoria Falls också namnet på den lilla staden i Zimbabwe, som har vuxit upp kring fallen och i dag är en livlig turistort. Staden är Afrikas äventyr huvudstad med aktiviteter som världens vildaste forsränning och bungee jump över Zambezifloden. Lugnare aktiviteter här inkluderar helikopterturer, båtturer och vandringar vid vattenfall och safari på elefantryggen.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplats vid Krugerparken t/r
 • Regionalflyg från Johannesburg till Victoria Falls flygplats/Livingstone flygplats t/r
 • Alla flygplatstransfers t/r
 • 7 övernattningar på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum) inkl. helpension
 • 1 övernattning på flygplatshotellet Southern Sun 4* i Johannesburg inkl. frukostbuffé
 • 4 övernattningar på Victoria Falls Hotel 5* inkl. frukostbuffé. Alternativt kan du välja att bo på Ilala Lodge 5* ved Victoria Falls
 • Stort safariprogram på NYATI Safari Lodge:

  • Heldags safaritur i öppna safaribilar i Krugerparken
  • Halvdags tur till närliggande "Big 5" vildreservat
  • Kulturell halvdagsutflykt till lokal afrikansk township
  • Heldags panoramatur i Drakensbergen
  • Bushwalks med professionella rangers i den storslagna naturen
  • Sunset Game Drives i öppna safaribilar, inkl. drinkar och snacks på utsiktspunkt
  • Sundowner med nattsafari

 • Tillgång till lodgens driving range och en golfhandledare
 • 4 utflykter i Victoria Falls

  • Guidad tur till vattenfallen Victoria Falls med engelsktalande guide
  • Solnedgångscruise på Zambezi-floden
  • Heldagsutflykt till Chobe National Park i Botswana (safari i öppna jeeps och flodsafari)
  • Halvdagsutflykt till elefantrehabiliteringscenter inkl. elefantridning

Observera att det bara är möjligt att delta i bushvandringar och sunset game drives om det övriga aktivitetsprogrammet tillåter.

Om du vill veta alla utgifter på förhand, kan du förköpa drycker till en mindre tilläggsavgift. Då får du utsökta lokala viner, spritsorter, öl och vatten mm inkluderat i priset.

Om du vill uppleva ännu mer av Afrika kan du också kombinera denna resa med destinationer som t.ex. Kapstaden, Garden Route, Zanzibar eller ö-paradiset Mauritius. Din resa kan alltid skräddarsys. Här nedanför visar vi ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser âr vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

Boka din resa
NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park
Dagsprogram
NYATI Safari, Victoria Falls & Chobe National Park
Valfria aktiviteter

NYATI Safari Lodge video

The Victoria Falls Hotel video

Klimat tabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag: Avresedag

Detta är dagen då ni förväntansfullt sätter kurs emot Sydafrika till praktfulla safari upplevelser i Great Kruger Nationalpark. Vi har avresor varje fredag året runt och ni resor ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det kommer att göras ett stopp på vägen till Johannesburg.

Flygresan till Johannesburg tar ca 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Danmark och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Det serveras frukost innan ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Ankomst till Johannesburg på morgonen, där resan går vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Här väntar vår chaufför, som kör dig den sista biten till NYATI Safari Lodge i våra egna specialbyggda safaribilar.

I NYATI Safari Lodge tas du emot på äkta afrikanskt vis med sång och drinkar, följt av en härlig lunch och ett kort orienteringsmöte. Efter det är det dags att checka in och hitta sig till rätta i de vackra omgivningarna. Det bjuds in till välkomstcocktails på terrassen med utsikt över Olifants River innan välkomstmiddagen på kvällen.

Söndag: Bushwalk och "Big 5" game drive

Tidig söndag morgon är det safarivandring. Rangern berättar om den lokala floran och faunan, och på morgonen när djuren är mest aktiva han du med lite tur se bland annat noshörningar, strutsar, giraffer, olika antiloper arter och afrikanska vildsvin. Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på terrassen och sedan tid till att ta det lugnt innan ”Big 5” safarituren på eftermiddagen som börjar efter trevlig lunch på utsiktsterrassen.

”The Big 5” är en traditionell jakt term för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Du blir körd längs Olifants River till ett privat viltreservat. Lokala rangers guidar er runt och om du har tur får du uppleva alla ”The Big 5” på samma dag. På vägen hem stannar ni till på ett vackert ställe, där du får avnjuta en förfriskning i solnedgångens sken, och väl hemma på lodgen avslutas en härlig söndag med afrikansk braai i den öppna grillplatsen, boman.

Måndag: Besök i afrikansk by & Sundowner

Sydafrika är ett land med stora kontraster. På den ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktu – och på den andra sidan det helt autentiska Afrika. Ett riktigt bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och deras traditioner är att besöka byn Lulekani Township. Du får se byns skola för de allra minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byn häxdoktor. Innan det serveras en lätt lunch, där du lockas av lokala specialiteter, är det underhållning med sång och dans. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar dig en större lunch.

Sist på dagen är det solnedgångssafari, där du med lite tur kan få se antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer, gnuer, noshörningar och bufflar i kvällsskymningen. Du lär dig att spåra djuren genom att läsa deras rörelser i naturen – t.ex. fotspår, lämningar, avbrutna grenar och andra tecken. På vägen hem görs ett litet stopp där du kan njuta av ett glas vin eller en läsk, medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen är ett vackert bord dukat på terrassen, där chefskocken serverar en härlig meny.

Tisdag: Heldagstur till Krugerparken

Kruger National Park hör till Sydafrikas allra största attraktioner. Nationalparken råder över 2,2 miljoner hektar och har den bredaste variationen av vilda djur i världen. NYATI Safari Lodge är stolt över att vara en av de få som har licens att köra runt i egna öppna specialbyggda safarijeepar. Det kan du se fram emot, för det gör upplevelsen att få vara ett med naturen och djuren ännu större, eftersom du också får ljud och doftintrycken med.

Utflykten avgår tidigt på morgonen och du äter frukost ute i det fria, medan solen glider upp på horisonten och lyser upp det makalösa landskapet. Kom ihåg att vara redo med film och fotoutrustning, för det kommer finnas massor med motiv och naturscener som du gärna vill ha med dig hem. I Kruger National Park får du både naturupplevelser och ser massor med spännande vilda djur. Precis som på söndagsutflykten är ”The big 5” en möjlighet, så vi håller tummarna för att du har lite tur.

Under resan lagas en läcker lunch på äkta Karen Blixen-maner med vit duk och dignande bord i ett av parkens inhägnade rest camps. När du kommer hem till lodgen mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, får du en mysig middag omkring bomans sprakande bål.

Onsdag: Bushwalk med frukost & Sundowner

Börja onsdagen med en safarfivandring i soluppgången, där NYATIs rangere berättar om stort och smått i naturen. Turen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs egen mark med att NYATIs kock serverar en väl tillagad frukost här mitt ute i bushen under akaciaträd och med härlig utsikt över det vilda djurlivet. Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill deltaga i morgonens bushwalk och inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria. Notera att åldersgränsen för bushwalk är min 12 år.

Efter morgonens upplevelser och gårdagens safari i Kruger kanske du vill slappa lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen. Har du lust att vara aktiv så kan du åka på någon av tilläggsturerna efter en härlig lunch på terrassen.

Torsdag: Panoramarutten i Drakensbergen

Här bär det av mot Drakensbergen där vi följer den berömda Panoramarutten längs den 60km långa Blyde River Canyon – också känt som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är över 2 000m höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. På vägen stannar ni på flera utsiktspunkter, så du får optimala möjligheter att njuta av magin. Rutten går längs eukalyptus- och tallbeklädda bergssluttningar, där massor av brusande vattenfall har sitt ursprung. Du får besöka tre av de största sevärdigheterna i Sydafrika.

Bourke’s Luck Potholes med dess djupa raviner, som får dig att chippa efter andan och ta fram kameran. The Three Rondavels, som är tre runda bergstoppar som liknar en gigantisk version av de runda afrikanska halmtakshyttorna – och Blyde River Dam som är en gigantisk dam som är ursprung till Blyde floden. Lunch ingår i utflykten. Det kommer att finnas tid till att gå runt lite i den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest. Du kan självklart välja att tillbringa dagen på NYATI Safari Lodge och njuta av en god bok vid poolen. På kvällen väntar en kulinarisk trerättersmeny på den övertäckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Fredag: Ledig dag eller tillval – och Sundowner

På semesterns sista dag vill du kanske koppla av lite och smälta alla intryck, njut av livet i hängmattan eller ta en simtur i poolen, eller välj någon av tillvalsutflykterna. På fredagen erbjuder vi också solnedgångssafari, det är en mycket stämmningsfull upplevelse av att säga "god natt" till bushen i skymmningen. Samtidigt som det är mys med vin och snacks dukar vår kökspersonal upp till en äkta sydafrikansk " braii" som är en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar trollar lite extra med de delikata lokala råvarorna och lagar den traditinella potjie (poike) gryta efter det ursprungliga NYATI recepter, så du får uppleva den sanna smaken i Sydafrika. Därefter kan du njuta av en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar som är utrustade med stora strålkastade så att du enkelt kan upptäcka vilda djur. Det är en mycket stämmningsfull upplevelse att säga "god natt" till bushen i skymmningen och det är extra spännande att jaga djur i skymmningen när rovdjuren också är på jakt.

Lördag: NYATI Safari Lodge - Johannesburg

Det här är dagen då du ska resa vidare till Victoria Falls. Efter frukosten blir du körd till den lokala flygplatsen och härifrån går turen vidare med inrikesflyg mot Johannesburg. I Johannesburg har du en övernattning på flygplatshotellet inklusive frukostbuffé. Nästa morgon tar du morgonflyget vidare till Victoria Falls.

Söndag: Joburg – Victoria Falls

Här bor du i staden Victoria Falls i Zimbabwe, som är namnet på den lilla byn som har vuxit upp runt vattenfallen. Byn är ett livligt turistcentrum, där du bland annat kan köpa lokala konsthantverk på marknaden. När du rör dig i staden på egen hand, ska du vara förberedd på at lokalinvånarna är mycket ivriga att få sälja souvenirer. På söndag kväll ingår en mycket vacker båttur på Zambezifloden i solnedgången.

Måndag: Victoria Falls vandring

Det här är en halvdagsutflykt (inkluderad i resan) där en engelsktalande guide tar med dig på en vandring. Här kommer du tätt på vattenfallen och kan känna ”röken som dundrar” både på din kropp och på näthinnan.

Det högsta vattenfallet är 126 meter och i högsäsongen (mars-april) välter ca 500 000 kubikmeter vatten per minut fram över kanten. Det är inte så konstigt att man kan se de brusande vattenmolnen på mer än 20 kilometers avstånd.

Tisdag: Chobe Nationalpark i Botswana

På tisdag har vi planerat en inkluderad heldagsutflykt till Botswana. Här får du se Chobe National Park, möjligtvis ”The Big 5” – och helt säkert några av de berömda elefantflockarna från den samlade populationen på 120 000 elefanter. Du färdas i öppen safarijeep och därefter åker du på en spännande flodsafari på Chobe River, där du kan få uppleva flodhästar, krokodiler, afrikanska fiskeörnar och alla andra vilda djur som kommer till floden för att dricka.

Onsdag: Elefantrygg & föräldralösa elefanter

På denna halvdagsutflykt besöker du ett lokalt center som rehabiliterar skadade och föräldralösa elefanter. Du blir hämtad på hotellet tidigt och körd ut till elefantcentret, där du serveras kaffe och en stadig frukost innan du får hälsa på elefanterna.

Därefter är det dags för en timmes spännande ridtur på någon av de vuxna elefanternas rygg. Besöket rundas av med en informativ film om centrets arbete och också lite tid till shopping i den tillhörande ”elefantshoppen”.

Torsdag: Hemresa

Efter frukosten på hotellet blir du körd till Victoria Falls flygplats där du flyger tillbaka till Johannesburg för att sedan sätta kurs mot Europa.

Fredag: Ankomst till Köpenhamn/Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark/Sverige mitt på dagen.

Valfria aktiviteter på NYATI Safari Lodge

Flodsafari med bush walk & game drive

Följ med på en upplevelserik tur till fots, i vatten och i öppna safaribilar genom Kruger National Park. Turen startar tidigt på morgonen med en safarivandring genom bushen, med en av NYATIs guider som berättar om den spännande naturen längs vägen. Vandringen avslutas med en härlig frukost tillagad på ett av NYATIs kök mitt i naturen på en av NYATIs härliga utsiktsplatser. Därefter går turen videre med bil till den uppdämmda delen av Olifants River, dit vi kommer mitt på dagen. Här börjar en vidunderlig flodtur i lugnt tempo på en flodpråm genom Krugerparken. Längs stranden kommer du att uppleva några av de många djurarter som trivs vid floden. Vattnet är en naturlig plats för djuren så här finner vi både små och stora djur som släcker törsten, du kan få se några lata flodhästar eller krokodiler som ligger och lurar.

Vi äter en underbar lunch ombord på båten och du kan sitta och njuta av ljuden från bushen och den fina utsikten över det vilda djurlivet.

Efter båtturen så väntar ännu ett safariäventyr, du blir hämtad i en av NYATIs öppna safaribilar och kommer på en stämmningsfull solnedgångssafari genom Krugerparken med möjlighet att se ”Big 5”. Safariupplevelsen avslutas på ett av NYTIs mysiga sundowner ställe och du njuter av solnedgången över den sydafrikanska bushen med lite kalla drycker och snacks, därefter går turen tillbaka till lodgen.

Observera att turen är väderberoende. Lunch är inkl. Avgång tidig morgon från lodgen, och åter efter solnedgång. Minimun ålder på denna tur är 8 år.

Pris per person ZAR 1200

Centrum för utrotningshotade djurarter

Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet, och Hoedspruit Endangered Species Centre är känt över hela världen som en av pionjärerna när det gäller skydd av utrotningshotade djurarter.Vi besöker den här imponerande räddningsstationen för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. 

På centret finns bland annat geparder, vildhundar, afrikanska vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta djurarter. Dessutom får du inblick i arbetet med att skydda de utrotningshotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära djuren på centret.

Pris per person ZAR 900

I priset ingår frukost på Deli@HESC.

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över det vackra Blyde River med fantastisk utsikt till Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballong skepparen bedömer att det är "ballongväder". Aktiviteten är mycket väderberonede (minst 4 deltagare).

Pris per person ZAR 4 200

Helikopterflygning

Följ med på helikoptertur över NYATIs egna marker och upplev den sydafrikanska bushen ur fågelperspektiv. Turen varar i ca 20 minuter och går över lodgen och längs den vackra Olifants River. Njut av den enastående panoramautsikten över bushen och försök få syn på de många djuren som är lätta att få syn på från ovan, till exempel elefanter, giraffer, zebror och noshörningar Du flyger med en erfaren certifierad pilot och säkerheten är främsta prioritet. Helikopterturerna erbjuds på fredagar (minst 2 och högst 3 deltagare per gång.)

Pris per person ZAR 3 900

Microlight flygning

Från ett microlight flyg har du den optimala utsikten över landskapet. Med vinden i håret och fullkomligt fri utsikt får du en intensiv och adrenalinstinn safariupplevelse från ovan. Det känns nästan som om du själv flyger fram över bushen. Turen startar tidigt på morgonen och varar i cirka 20 minuter. Av säkerhetsskäl är minimum åldern 14 år, och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Aktiviteten är väldigt väderberoende (minst 2 deltagare).

Pris per person ZAR 1 500

Quad bike safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, när naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike, som är en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd  15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turen avgår tidigt på morgonen och på eftermiddagen och håller på ca 1.5 timma ( 2 timmar inkl transfer från lodgen)

Min. 2 deltagare och max 3 deltagare per gång. Åldersgräns 12 år. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 850

Golf på Hans Merensky

Sydafrika erbjuder golfbanaor i värdsklass och är på många sett ett paradis för golfspelare. Om du spelar golf  så får du inte missa chansen att spela bland Afrikas vilda djur. Gå tex. en runda på den spännande 18 håls Hans Merensky Golfbana som ligger ca 1 timma från NYATI Safari Lodge. Banan är medelsvår och ligger på gränsen till den världsberömda Kruger National Park. De vilda djuren har förtursrätt även på greenen. Giraffer, antiloper, apor och vårtsvin kryssar hemtamt på fairwayen och påminner dig om att du faktiskt spelar på deras hemmabana i Sydafrikas bush. I vattenhålen ligger krokodiler och flodhästar, så tänk på att ta med extra bollar. Området där banan ligger var en gång en del av nationalparken och är därför en osedvanlig golfupplevelse i fantastisk omgivning. Det är en del vattenrestriktioner vilket dessvärre betyder att banans kvalitet inte är på topp. Tänk på att du även kan träna din swing på driving-rangen hemma på NYATI Safari Lodge.  

Pris per person ZAR 1 200

Utöver detta tillkommer hyra av golfutrustning på Hans Merensky Golfbana för ZAR 200 per set och hyra av golfbil för ZAR 210.

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mera spännande än jakt... För på en fisketur har du ännu mindre inflytande på resultatet, och du är i händerna på vind och vatten  - och så naturligtvis fiskarna som syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte.  Följ med på NYATI´s  fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga en fisk. 

 • common catfish (havskatt) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silver havskatt) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De nästa 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och med den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv, medans du provar lyckan med att få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar under säsongen, och kan även variera på de olika turerna. De är goda chanser för att få fångst, och instruktörerna känner floden väl, och även i vilket område som fisken nappar bäst på de olika årstiderna.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderet i priset (minimum 2 deltagere).

Pris per person ZAR 1.500

Storviltsjakt

NYATI Safari Lodge är en del av The Central Lowveld Biosphere Reserve Initiative, som arbetar på den viktiga ”back to nature process” för att säkra populationen av vilda djur och deras fria rörelse. Jakt i området är en del av den naturliga viltvården och föregår under försvarliga omständigheter utan att någonsin utgöra ett hot emot djurarterna. Lodgen kan därför erbjuda gäster att arrangera jakt under vistelsen. Jakt ska bokas senast en månad i förväg, eftersom vi annars inte kan garantera att vår professionella jaktleverantör Wayne Wagner Safaris står till rådighet. Varje enskilda jakt planeras individuellt, så att du som jägare kan vara säker på att dina önskemål och preferenser blir uppfyllda. Du har en professionell jaktledare med som guidar och informerar – och jakten föregår både till fots och i terrängbilar. Det kan bl.a. jagas Blesbuck, bushbuck, blå gnu, buffel, duiker, eland, gemsbok, impala, kudu, nyala, red hartebeest, stenbock, tsessebe, vildsvin, waterbuck och zebra. Du blir hämtad av Wayne Wagner Safaris på lodgen och körs till jaktterrängen, som beroende på vad man jagar kan ligga upp till ett par timmar bort. NYATI Safari Lodge tar hand om måltiderna under jakten. 

Pris per person: DKK 1 000 vid bokning och ZAR 2 400 på NYATI Safari Lodge

Priset är för en dagsjakt, inkl. hyrning av gevär, inskjutning och guidning av professionell jägare. Priset för viltet varierar och den nyaste viltlistan kan rekvireras på förfrågan.

Vi behöver följande upplysningar senast en månad innan ankomst till NYATI Safari Lodge för att kunna boka en jakt: 

 • Namn på jägare
 • Vid flera jägare, önskas det i så fall jakt 1:1 eller 1:2
 • Datum för vistelsen på Nyati Safari Lodge
 • Önskat jakt datum
 • Önskad trofé/vilt

Lägg vänligen märke till att hyrning av gevär ingår i priset och att det kräver lång förberedelse och tillåtelse från Sydafrikanska polisen för att få ta med sig sitt eget gevär. Dessutom skal man räkna med ca 3 timmar Johannesburg flygplats för att få inresetillåtelse med gevär. Hemskickning av trofé mv. Organiseras på plats tillsammans med vår jakt leverantör Wayne Wagner Safaris.

Besök i afrikansk by

Sydafrika är ett land med stora kontraster. På den ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktu – och på den andra sidan det helt autentiska Afrika. Ett riktigt bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och deras traditioner är att besöka byn Lulekani Township. Du får se byns skola för de allra minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byn häxdoktor. Innan det serveras en lätt lunch, där du lockas av lokala specialiteter, är det underhållning med sång och dans. 

Pris per person ZAR 900

Heldagsutflykt till Krugerparken

Följ med på en extra tur till Kruger National Park. Krugerparken är en av värdens bästa safariepark och är ett av de bästa ställen att se vilda djur i naturlig miljö. Den nu över 100 år gamla parken kan med sin stora variation av djur och natur lätt matcha  andra uppkomlingar både på andra ställen i Sydafrika och på resten av kontinenten. Själva Krugerparken är omkring 2/3 av Jyllands storlek, parken är 350 km lång och ca 65 km bred.

Vägarna inne i  nationalparken är bra och djuren har vant sig av sällskapet av fyrhjuliga varelser så du kommer närma dem. Här finns inte mindre än 147 djurarter, 507 fågelarter, 34 ryggradsdjur, 116 olika reptilier, 1980 olika växter och träslag och riktigt bra chanser till att få uppleva "The Big 5" som är lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Pris per person ZAR 2 200 (minst 4 deltagare)

Heldagsutflykt till Drakensbergen

På NYATI Safari Lodge är det som utgångspunkt redan en heldagsutflykt till Drakensbergen inkluderad, men utöver denna så finns det möjlighet att köpa till en extra tur. Utflykten går längs den berömda Panoramarutten längs den 60km långa Blyde River Canyon. På vägen stannar minibussen i guldgrävarbyn Pilgrim´s Rest samt vid flera utsiktsplatser. Det finns bra möjligheter att handla afrikanska träsniderier. Lunch är inkluderad. Avgång från lodgen tidigt på morgonen. 

Pris per person ZAR 2 000 (minst 4 deltagare)

Valfria aktiviteter vid Victoria Falls

Helikoptertur över Victoria Falls

Du kan få ett riktigt sug i magen på en helikoptertur där du ser Zambezifloden uppifrån och märker suset när du flyger ut över kanten på det högsta vattenfallet.

Elefantsafari och foräldralösa elefanter

På denna halvdagsutflykt besöker du ett lokalt center för rehabilitering av skadade och föräldralösa elefanter. Du blir hämtad tidigt på hotellet och körd ut till elefantcentret, där det serveras kaffe och en stabil frukost, innan du hälsar på elefanterna. Därefter är det tid för cirka en timmes spännande ridtur på ryggen av de vuxna elefanterna.

Varje elefant styrs av en erfaren elefanttränare som delar med sig av sina stora kunskaper om bushen. Flocken följs även av en erfaren ranger till fots. Besöket rundas av med en informativ film och centrets arbete och tid till lite shopping i ”elefantshoppen”.

Bungyjump

Är du vågad och har hjältemod i ådrorna, så har du chansen att hoppa bungyjump från den bro som förbinder Zambia och Zimbabwe.

Microlight flygning över Zambezi floden

Ifrån ett microlight flyg har du den optimala utsikten över landskapet, Zambezifloden och Victoria Falls. Turen börjar tidigt på morgonen och varar i 20 minuter. Av säkerhetsskäl så är minimum åldern 14 år och du flyger med en erfaren certifierad pilot.

Riverrafting

På en raftingtur i en stor gummibåt får du på allvar känna av flodens krafter och strömvirvlar.

Golf på Elephant Hills

Upplev det afrikanska svaret på en 18 håls Championship golfbana. Elephant Hills golfbanan är designad av den legendariska Gary Player och har en mycket autentisk stil, så man får känslan av att spela golf mitt i den afrikanske bushen.

Klimat tabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nedebörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 94 mm
94 mm

Klimat tabell Victoria Falls, Zimbabwe

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nedebörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nedebörd per månad: 171 mm
171 mm
Februari
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 140 mm
140 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 76 mm
76 mm
April
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 20 mm
20 mm
Maj
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nedebörd per månad: 3 mm
3 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 8 °C
8 °C
Soltimmar per dag: 11
11
Nedebörd per månad: 0 mm
0 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nedebörd per månad: 0 mm
0 mm
Augusti
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 10 °C
10 °C
Soltimmar per dag: 11
11
Nedebörd per månad: 0 mm
0 mm
September
Dagstemperatur: 33
33 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimmar per dag: 12
12
Nedebörd per månad: 1 mm
1 mm
Oktober
Dagstemperatur: 34
34 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 12
12
Nedebörd per månad: 20 mm
20 mm
November
Dagstemperatur: 33
33 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nedebörd per månad: 64 mm
64 mm
December
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 163 mm
163 mm

Klimat tabell Chobe National Park, Botswana

Dagstemperatur
Nattemperatur
Solchans
Risk för regn
Januari
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Solchans: 15%
15%
Risk för regn: 17%
17%
Februari
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Solchans: 11%
11%
Risk för regn: 11%
11%
Mars
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Solchans: 19%
19%
Risk för regn: 7%
7%
April
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Solchans: 33%
33%
Risk för regn: 4%
4%
Maj
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Solchans: 47%
47%
Risk för regn: 0%
0%
Juni
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Solchans: 50%
50%
Risk för regn: 0%
0%
Juli
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 17 °C
17 °C
Solchans: 60%
60%
Risk för regn: 0%
0%
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Solchans: 71%
71%
Risk för regn: 0%
0%
September
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Solchans: 84%
84%
Risk för regn: 0%
0%
Oktober
Dagstemperatur: 33
33 °C
Nattemperatur: 27 °C
27 °C
Solchans: 60%
60%
Risk för regn: 1%
1%
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 25 °C
25 °C
Solchans: 23%
23%
Risk för regn: 12%
12%
December
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Solchans: 12%
12%
Risk för regn: 15%
15%

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 8 519 70 407 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig email
Skicka

Sök i NYATI

Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.